jaki motor 50cm kupic do 2tyÅ›? ;/
• Strona 1 z 1
jaki motor 50cm kupic do 2tyÅ›? ;/
Witam
Jestem tu nowy ;p i zastanawiam sie jaki motor kupić do około 2000zł mówie o uzywanych, myślałem o kupnie zipp pro 50 ale czytałem na różnych forach i większość narzeka i tez chciałbym was prosić o podpowiedż jaki kupic i nie chce żeby miał wygląd skutera tylko taki jak zipp czyli ścigacz xd a i chciałbym zeby to była 50 na karte motorowerowa xd

Jestem tu nowy ;p i zastanawiam sie jaki motor kupić do około 2000zł mówie o uzywanych, myślałem o kupnie zipp pro 50 ale czytałem na różnych forach i większość narzeka i tez chciałbym was prosić o podpowiedż jaki kupic i nie chce żeby miał wygląd skutera tylko taki jak zipp czyli ścigacz xd a i chciałbym zeby to była 50 na karte motorowerowa xd
- kjkk1
- Świeżak
Za 2000zł to celuj raczej w jakiś skuter, choćby Aprilia SR50 LC (seryjna potrafi rozbujać się do 90km/h). A jak już koniecznie coś co wygląda jak sport a jedzie już niekoniecznie jak sport to może przy odrobinie szczęścia wyhaczysz Suzuki RG80
BMW F650 Funduro.
-
qadrat - Świeżak
Nie pisz post pod postem. W tej cenie coś markowego w dobrym stanie będzie Ci ciężko dostać. Jedynie chinole. Ogólnie to Aprilia RS, Derbi GPR, Yamaha TZR i inne tego typu sprzęty są bardzo dobre. Tylko znajdź jeżdżącą prosto i w której mechanicznie (pomijając rzeczy eksploatacyjne i wygląd, bo pewnie będzie malowana/porysowana) będzie w porządku w tej cenie.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
Nie no za 2 koła nie ma szans na "sporta" 50 cm3. Chyba, że jakiś kinroad sprint czy cos takiego
RS, TZR to półtora,dwa razy tyle żeby to właśnie było proste i nie od razu do remontu
No chyba, że znajdziesz jakąś malinkę, bo ktoś na dniach "wyjeżdża za granicę", ale w większości przypadków te sprzęty po prostu trzaśnięte są.

Jeżdżenie "ścigaczem" po mieście to jak bieganie po lesie w garniturze.
-
Rolnik62 - Bywalec
W cenie 2000zł raczej nic zadbanego nie znajdziesz.Tym bardziej rs za 2k to tylko z odzysku dostaniesz, celowałbym w rg albo af1 jak znajdziesz jakąś w dobrym stanie.
Aprilia RS 50
i jakieś 2 chińczyki
i jakieś 2 chińczyki
- MarcinMalinaPL
- Świeżak
Panowie, ale jak kolega nie ma więcej niż 2tyś na moto, to myślicie, że ma w zapasie następny tysiak na remont??
Kupi takiego zajechanego 2T i co?? Będzie go miał... Pół sezonu popyrka i radość zmieni się w dramat...
Kup sobie jakiegoÅ› Kingway'a Chopper'ka,
albo szosową biegówkę
Nie będzie takiej jakości jak markowe sprzęty, ale będzie mniej zjedzone przez życie i tańsze w naprawach...
Kupi takiego zajechanego 2T i co?? Będzie go miał... Pół sezonu popyrka i radość zmieni się w dramat...
Kup sobie jakiegoÅ› Kingway'a Chopper'ka,

albo szosową biegówkę

Nie będzie takiej jakości jak markowe sprzęty, ale będzie mniej zjedzone przez życie i tańsze w naprawach...
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
Taki Junak 901 nie jest zły przejeździłem takim nawet sporo czasu i nie jest awaryjny i nawet przyjemnie się nim jeździ tutaj muszę przyznać Ci rację 

Aprilia RS 50
i jakieś 2 chińczyki
i jakieś 2 chińczyki
- MarcinMalinaPL
- Świeżak
Ja też kiedyś miałem takie głupie podejście... Sprzedałem WSK/ 2 x MZ, jakieś graty, jakieś drobne odłożyłem i szarpnęliśmy się z bratem na AF1 125 po tuningu na 168cm Pollini... W kartonach... i po przytarciu...
Miało być różowo... A musieliśmy się na biegu uczyć "nowej" mechaniki, a z powodu tego, że rodzice nam nie pompowali kasy w głupoty to i rzeźba odchodziła i partactwo typu szlif papierkiem tłoka i odklejanie pierścieni...
A na motocykl stykło przecież... Jak to się stało??
Nikt za grosze nie oddaje dobrego moto, a mądre przysłowie prawi - biednego nie stać na tanie.
Mamy do wyboru dwie opcje
1. Zajechany do remontu markowy sprzęt - drogi w eksploatacji i naprawie, ale modny i szpanerski...
2. Świeży chinol - bardziej awaryjny, ale bardzo tani w eksploatacji i prosty w naprawach...
Moim zdaniem wybór jest prosty...
Jak stanie tłok, to pójdzie do babci i wysępi 50-60zł na nowy zestaw cylinder+tłok...
Jak w markowym stanie tłok, to będzie musiał następne wakacje przepracować co by odłożyć 500-700zł...
Zakup ma mu sprawić jak największą radość...
Miało być różowo... A musieliśmy się na biegu uczyć "nowej" mechaniki, a z powodu tego, że rodzice nam nie pompowali kasy w głupoty to i rzeźba odchodziła i partactwo typu szlif papierkiem tłoka i odklejanie pierścieni...
A na motocykl stykło przecież... Jak to się stało??
Nikt za grosze nie oddaje dobrego moto, a mądre przysłowie prawi - biednego nie stać na tanie.
Mamy do wyboru dwie opcje
1. Zajechany do remontu markowy sprzęt - drogi w eksploatacji i naprawie, ale modny i szpanerski...
2. Świeży chinol - bardziej awaryjny, ale bardzo tani w eksploatacji i prosty w naprawach...
Moim zdaniem wybór jest prosty...
Jak stanie tłok, to pójdzie do babci i wysępi 50-60zł na nowy zestaw cylinder+tłok...
Jak w markowym stanie tłok, to będzie musiał następne wakacje przepracować co by odłożyć 500-700zł...
Zakup ma mu sprawić jak największą radość...
Jak fenix z popiołów 

-
Komon napisał(a):polecacie jakiś do 3000zl?
Z Lubelskiego tu masz, obejrzyj, przejedź się:
http://olx.pl/oferta/aprilia-rs-50-CID5 ... 4ac4743756
http://olx.pl/oferta/aprilia-rx-90-50-l ... 4ac4743756
Najlepsze zawsze na koniec

http://olx.pl/oferta/badboycx-50-tajwan ... f6f0edf32c

Jeżdżenie "ścigaczem" po mieście to jak bieganie po lesie w garniturze.
-
Rolnik62 - Bywalec
Dodatkowo te chopperki chińskie, czy to 50, czy 150/250 są czterosuwowe. Przy zastosowaniu akcesoryjnego wydechu nawet nieźle brzmią
Na początek przygody to moim zdaniem jednak najlepsza opcja... Chyba, że mamy dostęp do dużego budżetu (6-10tyś) wtedy można poszukać zadbanego markowca i cieszyć się z jakości...

Na początek przygody to moim zdaniem jednak najlepsza opcja... Chyba, że mamy dostęp do dużego budżetu (6-10tyś) wtedy można poszukać zadbanego markowca i cieszyć się z jakości...
Jak fenix z popiołów 

-
Moim zdaniem Chinolów nie kupuj kup coś lepszego np Motorhiszpania 2500zł kupisz jest taki sam Peugeot biegówka,v-max około 100 a skutera tez bym nie chciał chinola nawet nowego wolał bym używkę jakąś apprille lub yamahę
Zapytaj mnie a ci odpowiem.
-
Kojczyk - Świeżak
-
Rolnik62 - Bywalec
Kojczyk napisał(a):Moim zdaniem Chinolów nie kupuj kup coś lepszego np Motorhiszpania 2500zł kupisz jest taki sam Peugeot biegówka,v-max około 100 a skutera tez bym nie chciał chinola nawet nowego wolał bym używkę jakąś apprille lub yamahę
Nawet kosztem tego jak miała by się rozlecieć po 20km??

Jak fenix z popiołów 

-
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości