Problem ze zmianą biegów SV650 po wymianie oleju
• Strona 1 z 1
Problem ze zmianą biegów SV650 po wymianie oleju
pany po wymianie oleju w mojej sv zauważyłem że nie wchodzą niektóre biegi przy redukcji przed wymianą wszystko śmigało jak należy, gdy jadę niormalie na 5 biegu redukuje na 4 i nie czuje żeby bieg się zmienił puszczam sprzęgło o nadal jadę na 5 biegu tak samo z 2 na 1... macie pomysły jakieś?? nie wiem jaki był tam olej wcześniej a ja wlałem teraz motula 5100.
-
chudy191989 - Świeżak
Na zgaszonym silniku biegi wchodzą? I kolejna kwestia - na zapalonym silniku ale na postoju, dasz radę wrzucić normalnie biegi od 1 do 5? Jak któryś na postoju nie wchodzi to minimalnie puść klamkę sprzęgła i wtedy spróbuj.
BMW F650 Funduro.
-
qadrat - Świeżak
qadrat napisał(a):Jak któryś na postoju nie wchodzi to minimalnie puść klamkę sprzęgła i wtedy spróbuj.
Lepiej nie bo zajedziesz automat i wodziki

Ja bym wywalił ten olej, chyba że masz 100% pewności że to oryginał. Jak by nie pomogło, to zacząłbym się martwić.
Ale fakt, to dziwne...
-
Invi - VIP Ścigacz.pl
Invi napisał(a):Lepiej nie bo zajedziesz automat i wodziki
Nic nie zajedzie, w motocyklu jest skrzynia bez synchro i w niektórych modelach ciężko jest na postoju za jednym razem wbić biegi od 1 do 5 i w dół bez popuszczania sprzęgła między biegami
BMW F650 Funduro.
-
qadrat - Świeżak
qadrat napisał(a):w motocyklu jest skrzynia bez synchro i w niektórych modelach ciężko jest na postoju za jednym razem wbić biegi od 1 do 5 i w dół bez popuszczania sprzęgła między biegami
No co ty nie powiesz? Może jeszcze że w skrzyni jest ten sam olej co w silniku?

-
Invi - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa