crf 250 czy yzf 250
• Strona 1 z 1
crf 250 czy yzf 250
Witam mam do wyboru Honde crf 250 2011 na wtrysku i yzf 250 2010 gaźnik i który z nich będzie tańszy w eksplotacji i mocniejszy ??
- wicked320
- Świeżak
Moc podobna aczkolwiek ja bym chyba zdecydował się na gaźnik, gdyż to są dopiero początki wtrysków a i naprawa ich jest dużo kosztowniejsza niż gaźnika, bo eksploatacja będzie wychodzić podobnie.
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
patrz na stan w tym przypadku obie maszyny niezłe
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
A KTM sxf 250 podobno one się zacierają często na waszym miejscu co byś cie wybrali ? yamahe honde czy KTM ?
Mam zamiar kupić takie buty będą dobre ?? http://allegro.pl/buty-kenny-track-2015 ... 59998.html
Mam zamiar kupić takie buty będą dobre ?? http://allegro.pl/buty-kenny-track-2015 ... 59998.html
- wicked320
- Świeżak
- mzetzkodeina
- Świeżak
Ja bym brał to co w lepszym stanie. Ktm nie ma więcej mocy! A każdy jest równie wytrzymały jeśli się dba a jeśli nie to jedynie można liczyć na fart.
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
Z tego co mi wiadomo CRF oddaje łagodniej moc, zacierają się ? Jak dbasz tak masz..
Motorynka Pony 50 > Bemi 110 > Mrf 140 > Exc 200> Yz 125
-
matikupiec - Świeżak
duzo zalezy od rocznika, CRFy na 2 wydechach były nieco skastrowane
ale moc to nie wszystko, myślenie jak ktos wyzej napisał - bierz bo najwiecej mocy, błąd w myśleniu bo moc nie sprawia że sie jedzie szybciej, tylko wiekszy strach żeby odkręcic gazu w zakręcie. łagodniejszym sprzetem duzo szybciej sie lata. dopiero potem mozna sie bawic w dopasowywanie mocy pod swoje warunki.
ale róznice miedzy wszystkimi markami sa tak słabo odczuwalne przez amatora że nie ma co wnikać. pozatym troche regulacji gaźnika i mozna nieco zmienic charakterystyke pracy. a te nowsze to całkiem wtryski mozna dostosować całkowicie pod swoje preferencje.
a co do tego że ise zaciera - kazdy sprzęt sie zaciera, kazdy sie psuje, zalezy jak sie uzytkuje. jak nie nalejesz dobrego oleju, nie zmienic filtrów, do silnika nawalisz syfu to nie problem zatrzeć. marka tutaj nie ma znaczenia
ale moc to nie wszystko, myślenie jak ktos wyzej napisał - bierz bo najwiecej mocy, błąd w myśleniu bo moc nie sprawia że sie jedzie szybciej, tylko wiekszy strach żeby odkręcic gazu w zakręcie. łagodniejszym sprzetem duzo szybciej sie lata. dopiero potem mozna sie bawic w dopasowywanie mocy pod swoje warunki.
ale róznice miedzy wszystkimi markami sa tak słabo odczuwalne przez amatora że nie ma co wnikać. pozatym troche regulacji gaźnika i mozna nieco zmienic charakterystyke pracy. a te nowsze to całkiem wtryski mozna dostosować całkowicie pod swoje preferencje.
a co do tego że ise zaciera - kazdy sprzęt sie zaciera, kazdy sie psuje, zalezy jak sie uzytkuje. jak nie nalejesz dobrego oleju, nie zmienic filtrów, do silnika nawalisz syfu to nie problem zatrzeć. marka tutaj nie ma znaczenia
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
haha nie patrz na to, jak ma dobry olej, i odpowiednia ilosc, wszystko jest poskłądane jak serwis nakazał to nie ma prawa sie zatrzeć.
mogą sie zatrzeć góry silnika bo są tam dysze ( rozpylacze) i troche syfu i potrafią nie podawać oleju. wiec tutaj wszystko zalezy od kwestii uzytkownika. yamaha cyz honda tak samo sie potrafią zatrzeć i jest to mega trudne. akurat trafiasz na takie filmiki.
mogą sie zatrzeć góry silnika bo są tam dysze ( rozpylacze) i troche syfu i potrafią nie podawać oleju. wiec tutaj wszystko zalezy od kwestii uzytkownika. yamaha cyz honda tak samo sie potrafią zatrzeć i jest to mega trudne. akurat trafiasz na takie filmiki.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Co ma rocznik do tego żeby lepiej chodziło ? ;d Patrz żeby był jak najlepszy stan silnika. Może być nowszy rocznik, a bardziej dojechany niż ten starszy..
Motorynka Pony 50 > Bemi 110 > Mrf 140 > Exc 200> Yz 125
-
matikupiec - Świeżak
ja moge - jest zazwyczaj żółta
pomogłem ?
bierz co sie trafi w lepszym stanie ewentualnie to co ci sie podoba i jest w odpowiednim stanie .

bierz co sie trafi w lepszym stanie ewentualnie to co ci sie podoba i jest w odpowiednim stanie .
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości