Aprilia SX 125 nie wkręca się.
• Strona 1 z 1
Aprilia SX 125 nie wkręca się.
Siemanko.
Wybaczcie ale trochÄ™ siÄ™ rozpiszÄ™
Posiadam Apkę SX 125 mam w niej założone kostki. Miałem kiedyś na niej wypadek, dosyć poważny. Po tamtym incydencie naprawiłem ją i wgl wszystko spoko tylko mam problem bo się nei wkręca do końca. Nie ma tyle mocy co przed wypadkiem. Oddałem ją do znajomego mechanika i okazało się, że w gaźniku i komorze korbowej nie wiadomo skąd było dużo wilgoci. Ziomek to wszystko ogarnął i była znaczna poprawa lecz dalej jest nie to samo. Kompresja raczej jest. Jest jeszcze tak, że jak postoi kilka dni nie odpalana to muszą się z 5-10 minut nakopać za nim odpali. Jak postoi kilka godzin czy jeden dzień to pali praktycznie od strzała tak samo jak jest ciepła. Tak to jeździ:
https://www.youtube.com/watch?v=yvxnsjywoiU
Z góry dzięki za pomoc
Wybaczcie ale trochÄ™ siÄ™ rozpiszÄ™

Posiadam Apkę SX 125 mam w niej założone kostki. Miałem kiedyś na niej wypadek, dosyć poważny. Po tamtym incydencie naprawiłem ją i wgl wszystko spoko tylko mam problem bo się nei wkręca do końca. Nie ma tyle mocy co przed wypadkiem. Oddałem ją do znajomego mechanika i okazało się, że w gaźniku i komorze korbowej nie wiadomo skąd było dużo wilgoci. Ziomek to wszystko ogarnął i była znaczna poprawa lecz dalej jest nie to samo. Kompresja raczej jest. Jest jeszcze tak, że jak postoi kilka dni nie odpalana to muszą się z 5-10 minut nakopać za nim odpali. Jak postoi kilka godzin czy jeden dzień to pali praktycznie od strzała tak samo jak jest ciepła. Tak to jeździ:
https://www.youtube.com/watch?v=yvxnsjywoiU
Z góry dzięki za pomoc

- Maceek16
- Świeżak
Wyczyściłem gaźnik starałem się go wyregulować ale dalej to samo. Dół jest elegancki ale góra obrotów jakaś słaba. Wydaje mi się, że to przez zawór wydechowy. Remontu jeszcze nie robiłem Apka ma przejechane jakieś 5k km 

- Maceek16
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości