Yamaha R1 RN22 - dźwięk
• Strona 1 z 1
Yamaha R1 RN22 - dźwięk
Zamierzam przesiąść się z 1000RR SC59 na R1 RN22 i mam problem. Otóż dźwięk tego motocykla nie jest dla mnie przekonywujący.
"Silnik R4 Big Bang brzmi jak dwie połączone V2."
Mógłby ktoś podzielić się wrażeniami jak ten Big Bang brzmi w realu? Niby są filmiki na YouTube, ale czekam na opinie kogoś, kto to rzeczywiście słyszał.
"Silnik R4 Big Bang brzmi jak dwie połączone V2."
Mógłby ktoś podzielić się wrażeniami jak ten Big Bang brzmi w realu? Niby są filmiki na YouTube, ale czekam na opinie kogoś, kto to rzeczywiście słyszał.
-
Kirgeron - Świeżak
Jeżeli dla Ciebie problemem jest dźwięk silnika to pozostań przy hondzie .
Od siebie dodam że RN 22 na akcesoryjnych wydechach chodzi obłędnie , w Bałtowie na zlocie w 2013 widziałem i słyszałem dwie sztuki , białą na karbonowych akrapach i czarną na tytanowych yoszi , dźwięk nie do opisania , filmiki z netu nie oddadzą tego co usłyszeć to na żywo .
Od siebie dodam że RN 22 na akcesoryjnych wydechach chodzi obłędnie , w Bałtowie na zlocie w 2013 widziałem i słyszałem dwie sztuki , białą na karbonowych akrapach i czarną na tytanowych yoszi , dźwięk nie do opisania , filmiki z netu nie oddadzą tego co usłyszeć to na żywo .
kamyk
- kamyk82
- Świeżak
A mnie jakoś sie nie podoba.. też słyszałem w realu. Tradycyjny screamer jest nie do przebicia 

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Ścigacz.pl
Jeżeli dla Ciebie problemem jest dźwięk silnika to pozostań przy hondzie .
Wiesz, dla mnie motocykl powinien dobrze mruczeć.
A mnie jakoś sie nie podoba.. też słyszałem w realu. Tradycyjny screamer jest nie do przebicia Smile
Właśnie też mi się tak wydaje. Oglądałem na YouTube (wiadomo, że nie odwzoruje tego co jest w realu) ale po prostu ta R1 RN22 nie brzmi jak prawdziwy sportowy litr...
-
Kirgeron - Świeżak
Tak apropo, Ty wogole jezdzisz czy sluchasz ,
Ja uzywam do jazdy i jest mi rybka, jaki dzwiek sie z niego wydobywa. Dobrze, ze gusta sa rozne

Ja uzywam do jazdy i jest mi rybka, jaki dzwiek sie z niego wydobywa. Dobrze, ze gusta sa rozne

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Nie wierzę, że ktoś wybiera litrowy motocykl biorąc pod uwagę jego brzmienie jako główne kryterium. Ze wszystkich mega ważnych aspektów akurat dźwięk ?
Nie wpadł bym na to

Motocykle sportowe są do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Ścigacz.pl
Z góry wiedziałem, że mnie starzy wyjadacze tego forum pojadą i wykpią, no ale warto było spróbować.
No tak, bo przecież na dźwięk nie zwraca się uwagi, to może niech każdy z was sobie kupi motocykl elektryczny? Też będziecie jeździć? Bo się świetnie prowadzi? Nie!
Płacąc 60 tys. jestem wybredny pod każdym względem, możecie się śmiać i nazywać ten temat durnym. RN22 ładnie chodzi na postoju, ale jak już naoglądałem się tych fly-by na YT to naprawdę kiepsko, jak jakaś wykastrowana 500 ccm. To tylko moja opinia.
Wybór padł jednak na 1000 RR 2014 w wersji SP.
Można zamknąć temat, pozdro!

No tak, bo przecież na dźwięk nie zwraca się uwagi, to może niech każdy z was sobie kupi motocykl elektryczny? Też będziecie jeździć? Bo się świetnie prowadzi? Nie!
Płacąc 60 tys. jestem wybredny pod każdym względem, możecie się śmiać i nazywać ten temat durnym. RN22 ładnie chodzi na postoju, ale jak już naoglądałem się tych fly-by na YT to naprawdę kiepsko, jak jakaś wykastrowana 500 ccm. To tylko moja opinia.
Wybór padł jednak na 1000 RR 2014 w wersji SP.
Można zamknąć temat, pozdro!

-
Kirgeron - Świeżak
Kirgeron napisał(a):
Poczytaj sobie o motocyklach elektrycznych.
Bardzo chetnie bym kupil, jedyny Problem w tym, ze najpozniej po 250 km toich i placzesz bo nie mozesz dalej jechac. Gdy zrobia baterie ktora bedzie ladowala sie naj Kondensator a rozladowywala sie jak akumulator, to przy realnej cenie kupuje.
Jak sie lata wokol komina albo na lans, to glosny wydech jest OK ( dyskusyjne ).
Proponuje Ci posmigac trase tak z 8 - 10 godzin i wtedy dopiero bedziesz w stanie zrozumiec o czym mowie.
A wkladanie zatyczek aby miec Sound, to przerost formy nad trescia.

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
• Strona 1 z 1