Aprilia Rs 125 czy Honda Cbr 125????
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
ale af1 i rs2007 z cbr dzieli przepasc wiekowa
nsr125------>dr350
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
- patrykmulek
- Bywalec
Fenek16 napisał(a):No i właśnie o tym mówimy, ale tu nie wiadomo czy masz gwarancje jak sprowadzona...
Pozdro
Na każdy przeważnie motocykl kupiony dostaje się eurogwarancje przeważnie na 2 lata więc jeśli nawet byś mieszkał przy Uralu albo w Islandi i tłok np ci przez wydech wyleci:D to w ciągu 2 lat do jakiego serwisu Aprilki czy Yamahy itp. nie zajedziesz masz naprawe jak w banku... oczywisćie Hondy nie naprawią ci u Yamahy tylko w Hondzie..
Ale czym tu sie przejmować nowe moto nie popsuje sie chyba że masz taki talent jak poprzednik mojej CBR który poprzecinał poskaracał rame roz*** tarcze owiewki lampy wachacz pociał instalacje itd... no i w końcu zajechał silnik na skrzyni biegów z 2004 roku z przebiegiem 9 tys w czterosówie W NSR miałem skrzynie jak nową a była z 89
Z kim sie nie spodkałem nie wierzył ze motor 3 letni można postarzeć o 30 lat w tak krutkim czasie:D
Apropo chce ktoś jakieś częsci do CBR ???
Chyba ze masz inne zdanie posłucham chętnie
Bóg stworzył człowieka po to żeby jeździł motorem 

-
VCO - Świeżak
rafał_15 napisał(a):http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M507423 a co myślicie o tym????
Jak masz kase kupuj bo ci ktoÅ› gwizdnie z przed nosa
kurcze takie moto ci rodzice kupią, ja musze tyrać żeby kupić za swoje...

Bóg stworzył człowieka po to żeby jeździł motorem 

-
VCO - Świeżak
hoolio napisał(a):Witam!
Mam pytanie , czy motocykle typu aprilla rs 125 /honda nsr 125 mozna postawic na tylne kolo? pytam bo nie mialem stycznosci z takimi maszynami.
można i na przednie(wymaga treningu i wprawy;).. na tylne spokojnie pójdzie... nawet dobrą 50 postawisz... ale to już wyższa szkoła jazdy

Yamaha TZR 50 + V6.
Dobrze jest
Dobrze jest

-
jogiseq - Świeżak
Bierz CBR! Jest tańsza i pieknie chodzi. Wiem bo mam i na żywo to zupelnie inny dzwiek niz na youtube. Ludzie postrzegaja juz jako moto a takie pierdzidelko to jedynie moga sie posmiac a Ci sie zal zrobi ze tyle kasy i w sumie nic ciekawego. aha nowa apk abedzie miec podobne osiagi do cbr bo obydwie sa zblokowane:P
Na jedynce masz wykop, dwojce tez a reszta zalezy jak jezdzisz. Aha lej tylko 98 bo na 95 przymula, np. na 98 latwiej stanac na kole! Apka moze zwrocic uwage tylko pierdzeniem a cbr warkotem. Taka prawda ale zrob co chcesz.

-
KrzysiuRanger - VIP Åšcigacz.pl
KrzysiuRanger napisał(a):Aha lej tylko 98 bo na 95 przymula, np. na 98 latwiej stanac na kole! Apka moze zwrocic uwage tylko pierdzeniem a cbr warkotem. Taka prawda ale zrob co chcesz.
Tak, tak, już gdzieś się wywodziłem na ten temat i nikt jakoś nie chciał mi udowodnić, że jest inaczej... poszukaj do czego Ci są potrzebne oktany, bo do zwiększenia mocy napewno nie.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
Witam wszystkich
Jednak wybór padł na czarną CBR-ke
.Już mówie dlaczego,po pierwsze to bezawaryjność i tu nie ma się co sprzeczać bo wiadomo że Honda to Honda po drugie piękny basowy pomruk który słychać zarówno na niskich jak i przy wyższczych obrotach
a po trzecie wtrysk paliwa no i cena, za nówke zapłaciłem jedyne 11tyś.
Cbr nie traci tak szybko na wartości jak Rs sprawdzcie sami na allegro Cbr-ki z roku 2004/2005 są w cenie 7 a czasami nawet 8 tyś.
Jednak wybór padł na czarną CBR-ke

- rafał_15
- Świeżak
rafał_15 napisał(a):Witam wszystkich
Jednak wybór padł na czarną CBR-ke.Już mówie dlaczego,po pierwsze to bezawaryjność i tu nie ma się co sprzeczać bo wiadomo że Honda to Honda po drugie piękny basowy pomruk który słychać zarówno na niskich jak i przy wyższczych obrotach
Cbr nie traci tak szybko na wartości jak Rs sprawdzcie sami na allegro Cbr-ki z roku 2004/2005 są w cenie 7 a czasami nawet 8 tyś.
tak a apka ile?
nsr125------>dr350
- patrykmulek
- Bywalec
NO WLASNIE SZUKAM SZUKAM I ZNALEZC NIC NIE MOGE. NIE WIEM JAKI OLEJ,JAKI PLYN,CO ILE CO TRZEBA ZMIENIAC I REGULOWAC. TU JEST PROBLEM. TO MOJ PIERWSZY MOTOCYKL.Fenek16 napisał(a):A do czego Ci ona? W necie znajdziesz troche serwisowych informacji...
Pozdro
CZARNY
- czarny208
- Świeżak
KrzysiuRanger napisał(a):Bierz CBR! Jest tańsza i pieknie chodzi. Wiem bo mam i na żywo to zupelnie inny dzwiek niz na youtube. Ludzie postrzegaja juz jako moto a takie pierdzidelko to jedynie moga sie posmiac a Ci sie zal zrobi ze tyle kasy i w sumie nic ciekawego. aha nowa apk abedzie miec podobne osiagi do cbr bo obydwie sa zblokowane:PNa jedynce masz wykop, dwojce tez a reszta zalezy jak jezdzisz. Aha lej tylko 98 bo na 95 przymula, np. na 98 latwiej stanac na kole! Apka moze zwrocic uwage tylko pierdzeniem a cbr warkotem. Taka prawda ale zrob co chcesz.
BUAHAHAHAHAHA chłopczyku Apka-ki są bloknięte do 11KW= 15KM po przejechaniu 1000km ściągają blokadę i ma 21= ok 30KM i za 2 miechy jeszcze ma być nowy moduł bo też moduł jest zablokowany, CBR leci 130km/h a ja mam tyle na 4 biegu w RS ;] co do Paliwa to zostawie to bez komentarza bo śmiać mi się chce haha ....
rafał_15 napisał(a):Witam wszystkich
Jednak wybór padł na czarną CBR-ke.Już mówie dlaczego,po pierwsze to bezawaryjność i tu nie ma się co sprzeczać bo wiadomo że Honda to Honda po drugie piękny basowy pomruk który słychać zarówno na niskich jak i przy wyższczych obrotach
Hmm bezawaryjność ok niech będzie ...
na niskich obrotach pomruk OK
na wysokich .... CBR na wysokich w czasie jazdy praktycznie nie słychać ..
Cena... CBR eh bez komentarza..... ;]
V-max ... cóż moto"ścigacz" (CBR do takich nie zaliczam) kupuje się po to aby szaleć a nie po to aby babcie wozić;]
- WhiteArmy00
- Świeżak
Widzisz ty kupiłeś Apke aby szaleć, ja Cbr żeby jeździć.Lubie dalsze wypady nie tylko bujanie się po mieście, a nie mam zamiaru robić remontów co 15 tyś.Cbr mam od czwartku i zrobiłem już 300 km zaznaczam że 2 dni jeździłem bez rejestracji(więc daleko się nie wypuszczałem) czyli gdybym miał Rs to za jakieś 2/3 miesiące wizyta w serwisie na mały remoncik
Napewno Cbr nie jest sportowcem w stylu Aprili, ale jeśli chodzi o dalsze wypady napewno lepiej się do tego nadaje.I jeśli chodzi o dźwięk to właśnie Cbr na wysokich obrotach ma bardzo ładny bas.Wiem że jeśli chodzi o moc to Aprilia góruje ale wiadomo że Honda to Honda.

- rafał_15
- Świeżak
A kto powiedział,że po 15tyś ? kumpel na Apce zrobił 34tyś km bez remontu ;/ Ja np kiedyś jeździłem Yamahą TZR w nowej budzie i zrobiłem nią 20tyś potem sprzedałem i nadal bryka... jak umiesz dbać to moto Ci długo posłuży.
Za Miesiąc Braknie Ci mocy będzie za wolna
Za 2 zrobisz tuning
Za 3 sprzedasz ;]
Za Miesiąc Braknie Ci mocy będzie za wolna
Za 2 zrobisz tuning
Za 3 sprzedasz ;]
- WhiteArmy00
- Świeżak
Napewno nie braknie mi mocy bo wiedziałem co kupuje i nie będe bawił się w żadny tuning.A to i tak motor tylko na dwa sezony do 18 latek, potem CBR 600RR.
A Ty myślisz że twoja Rs Ci się nie znudzi.Ogólnie rzecz biorąc to 125-ki nie mają mocy i szybko się nudzą.Ja Cbr kupiłem po to aby przetrwać jakoś te dwa latka a potem kupić jakiś konkretny motocykl.
na przyszlosc- edytuj posty... pozdrawiam kravec

A Ty myślisz że twoja Rs Ci się nie znudzi.Ogólnie rzecz biorąc to 125-ki nie mają mocy i szybko się nudzą.Ja Cbr kupiłem po to aby przetrwać jakoś te dwa latka a potem kupić jakiś konkretny motocykl.
na przyszlosc- edytuj posty... pozdrawiam kravec
- rafał_15
- Świeżak
- WhiteArmy00
- Świeżak
nie no na RS nie odczuwa sie braku mocy... przyspieszenie do 3 biegu jest tak duże ze naprawde jezeli umie sie to wykorzystać to ten motorek sie nie nudzi.. CBR na dalszy wypad?? nie sądze.. dla mnie by to była mordęga 15 konnym motorem jechać gdzieś w góry czy może gdzieś daleko.. mieszać biegami i ścigać sie z wielkim trudem z samochodami.. niwidze tego kolorowo. CBR jest dobra dla spokojnych osób którym niezalezy na mocy ani na predkosci, czyli tacy niedzielni kierowcy i jak ja to mowie po bułeczki z rana do sklepu
niekupuj CBR 600RR to jest takie małe 

<b>Aprilia RS 125 Racing</b>
pamiętaj używaj funkcji <b>szukaj</b>, traktuj ją jak przyjaciela
pamiętaj używaj funkcji <b>szukaj</b>, traktuj ją jak przyjaciela

-
pabll0 - Świeżak
Ja mam Yamahe TZR 125 2 sów z 92 roku moc około 13 KM a znajomy ma moze 3 letnią 125 4 sów i bez porównania dalej go na trasie biore bez większego trudu a co do znudzenia to nie ma szans. jednak co 2 sów to 2sów teraz mam zamiar kupić kilku letnią honde NSR 125 też 2 sów :] tak poza jak sie pisze sów czy suw :/
suw....
suw....
- Johnnypop
- Świeżak
Kiedys mialem podobny dylemat.. 125 w 2suwie? czy w 4suwie?
oczywiscie wybor padl na 4suwa... Prawda jest taka ze.. byl to kiepski wybor
smigajac na 4suwie nie masz z kim jezdzic: skutery - za wolne, scigacze - za szybkie, posiadacze 125tek w 4suwie - bardzo skromna ilosc, a jazda samemu szybko sie nudzi chyba ze masz sporo konikow pod tylkiem (czyli 125 w 2suwie..)
Pozdr
oczywiscie wybor padl na 4suwa... Prawda jest taka ze.. byl to kiepski wybor

Pozdr
- shy7
- Świeżak
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości