maxi skuter 125 proszę o pomoc w wyborze
• Strona 1 z 1
maxi skuter 125 proszę o pomoc w wyborze
Witam
Mam problem z wyborem maxi skutera o pojemności 125 na kategorie B , prosił bym o pomoc użytkowników takich skuterów o pomoc przy wyborze dobrego sprzętu który posłuży mi kilka lat .
Mam kilka typów : suzuki burgman , peugeot satelis , piaggio mp3 , yamaha majesty , najbardziej podoba mi się mp3 , tylko mam pewne wątpliwości co do serwisu przedniego zawieszenia czy w Polsce są dostępne części poza serwisem czy tylko serwis może mieć takie części , prosił bym o pomoc i swoje opinie
Pozdrawiam
Mam problem z wyborem maxi skutera o pojemności 125 na kategorie B , prosił bym o pomoc użytkowników takich skuterów o pomoc przy wyborze dobrego sprzętu który posłuży mi kilka lat .
Mam kilka typów : suzuki burgman , peugeot satelis , piaggio mp3 , yamaha majesty , najbardziej podoba mi się mp3 , tylko mam pewne wątpliwości co do serwisu przedniego zawieszenia czy w Polsce są dostępne części poza serwisem czy tylko serwis może mieć takie części , prosił bym o pomoc i swoje opinie
Pozdrawiam
- filip941
- Świeżak
Raczej serwis tylko co Ty chcesz w nim serwisować? Jedyne co się robi to wymienia uszczelki i olej. No chyba, że kupisz tak zajechany, że "wkład" też trzeba będzie wymienić. Wszystkie te skutery są dobre. Ja uważam, że w przypadku markowych sprzętów wybór jednego z nich to kwestia gustu i celu. Później tylko znaleźć dobry egzemplarz i wsio 

Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
Chodzi mi głównie o przednie zawieszenie czy jak coś się zużyje to czy jest problem żeby zdobyć części do mp3 czy są ogólnie dostępne , bo części do silnika na pewno są dostępne ale głównie to przednie zawieszenie mnie interesuje
- filip941
- Świeżak
Chodzi Ci o uszczelniacze i olej? Te pierwsze są znormalizowane więc kupisz bez problemu, a olej też kupisz aby o odpowiedniej lepkości. Jeśli chodzi o same lagi, sprężyny i golenie to poszukaj na portalach aukcyjnych, ogłoszeniowych cen i dostępności nowych oraz używanych.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... xposed.jpg A no ma. Teraz doczytałem
Czyli o ile się nie myle trzeba je sprawdzać (serwisówka mówi 10 tys. km) i w razie problemu wymienić, bo nic z tym innego nie zrobisz. Do tego zmierzasz tak?

Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
ja bym celowal w burgmana, swietny sprzet - mialem okazje obadac jego mozliwosci , a i miesci sie w twoim budzecie
Honda Varadero XL125 2001r https://www.youtube.com/watch?v=8SNUFKAmj34 | http://varadero125.com.pl - portal o małym Varadero
-
darth80 - Świeżak
leff napisał(a):zobaczcie sobie jakie jest przednie zawieszenie w MP3 ......... ten skuter ma dwa niezaleznie zawieszone kola z przodu
Ale w dalszym ciagu nie wiem z czym jest problem - wchodzisz do serwisu, podajesz VIN, przeciagasz plastik przez czytnik, wychodzisz z czescia.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
No wiec jesli zdecyduje sie na mp3 to na pewn koszty utrzymania i ewentualny serwis przedniego zawieszenie bedzie bardziej kosztowny niz w przypadku zyklego maxi skutera , wiec co najbardziej polecali byście : najbardziej chodzmi mi o bez awaryjność bo bede dosc sporo uzytkował taki skuter
- filip941
- Świeżak
Utrzymanie kazdego sprzetu kosztuje. Nie wiem dlaczego uparles sie na zawieszenie - czesc jak kazda inna.
Jesli chcesz dobrych informacji na temat danego sprzetu, wejdz na forum uzytkownikow. Tutaj mysle ze maks. 3 osoby jechaly MP3 i maks. 7 widzialo ja z bliska.
Jesli chcesz dobrych informacji na temat danego sprzetu, wejdz na forum uzytkownikow. Tutaj mysle ze maks. 3 osoby jechaly MP3 i maks. 7 widzialo ja z bliska.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B