Zobacz wątek - Kombinezon skóra koniecznie bez garbu
NAS Analytics TAG

Kombinezon skóra koniecznie bez garbu

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Kombinezon skóra koniecznie bez garbu

Postprzez pawel4x » 24/1/2015, 20:30

Witajcie. Możecie mi polecić jakiś kombinezon skórzany ale koniecznie bez garbu? Uważam że garb do nakeda średnio pasuje, a druga sprawa to po prostu wydaje mi się bezsensowne posiadanie garbu jeśli nie śmigam po torze. Celuję z coś z niższej pułki cenowej (adrenaline, ozone) Chciałbym na niego przeznaczyć max 1500zł. Aha, i koniecznie poza brakiem garbu musi być dwuczęściowy. Pozdrawiam.
pawel4x
Świeżak

Postprzez qubus333 » 25/1/2015, 22:32

Ponad połowa kolekcji Tschula nie ma garbu. Kolorystyka i kroje - do wyboru do koloru.
Generalnie jakość Tshula za tą cenę jest bardzo dobra. Na mnie jednak były nieco za szerokie.

A jak dobrze poszukasz na allegroszu to znajdziesz nawet Dainese za 1500. Widziałem rozsądne rozmiary - M,L, więc wiem że to możliwe, zwłaszcza teraz, zimą.
Widziałem nawet kilka szt. Revita za 1500! Nowki sztuki ale II gatunku. Wada - przebarwienia tu i ówdzie ale do przeżycia. Poszły jak woda.

Ja sumasumarum kupiłem - Firefoxa Spice (z Polo). Jak poszukasz to znajdziesz w promocji za 1300zl. Może i bym chciał coś bardziej markowego - ale włożyłem i jak szyty na mnie więc nie szukałem dalej :-)
qubus333
Świeżak

Postprzez pini0 » 29/1/2015, 00:36

Polecam coÅ› od RST.
Ja na razie jeżdżę jeden sezon w RST Stunt i jest bardzo zadowolony. Nie posiada żadnej podpinki, jednak jeżeli chodzi o mnie, to jestem zdania, że dobrze się sprawuje przy cieplejszej i chłodniejszej pogodzie (ok 5 stopni). Raz złapała mnie taka ulewa, że droga dosłownie płynęła i kurtka (w spodniach jeżdżę jeansowych, ale planuje w tym sezonie nabyć do kompletu skórzane) sprawiła się wyśmienicie, jedyne gdzie miałem mokre to w niektórych miejscach tam gdzie nie ma skóry na rękach. Na prawdę byłem miło zaskoczony, tym jak dobrze sprawiła się kurtka w takiej ulewie.
A i jeansy też swoje wytrzymały, grube z ochraniaczami na kolana - również od RST.

Tak więc z czystym sumieniem mogę Ci polecić coś od RST. Kurtka kosztowała mnie 630zł, i spodnie są też w podobnej cenie.

Ale nie radzę kupować wysyłkowo, tylko pojechać i przymierzyć. Kiedy kupowałem kurtkę, to niby pasował na mnie r. 48, ale jak ją założyłem to miałem wrażenie, że rękawy są dłuższe niż w r. 50, który moment wcześniej przymierzałem.
pini0
Świeżak

Postprzez pawel4x » 29/1/2015, 20:13

Dzięki za rady, jutro prawdopodobnie jadę przymierzyć tschula
pawel4x
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości

na górê