Honda NSR 125 - droga szutrowa ?
• Strona 1 z 1
Honda NSR 125 - droga szutrowa ?
Witam, mam pytanie co grozi takiej nsr gdybym zmuszony był do czasu do czasu przejechać drogą szutrową/polną jak zwał tak zwał, czy coś grozi motocyklowi o takiej charakterystyce, oprócz zasyfienia oczywiście.

- Lanori
- Świeżak
Jeśli droga ma jakieś wyboje to zawieszenie może szybciej skapitulować. Poza tym, nie grzej i uważaj na gleby. Powinno być ok. Jadąc szybko ryzykujesz jeszcze mniejszą lub większą dewastację spowodowaną kamieniami.
Invi, jeśli ma do zrobienia kilka km taką drogą to chyba nie powód od razu kupować enduro?
Ja mam pod domem kilkaset metrów pofalowanej, gruntowej drogi. Właściwie na moto jedzie się przyjemniej niż autem. Jak mój wielki kloc o wadze blisko 100kg większej daje radę to NSR powinna śmigać.
Invi, jeśli ma do zrobienia kilka km taką drogą to chyba nie powód od razu kupować enduro?

- bachu12
- Świeżak
Dlaczego bez sensu? Przecież nie napisał że robi to dla zabawy tylko że jest zmuszony ;> jakby jedyny dojazd pod Twój dom to była taka droga to zostawiałbyś sprzęt pół kilometra od domu albo zamienił aktualny motocykl na crossa/supermoto/quada czy pierw próbował byś się zorientować jakie będą konsekwencje tak jak założyciel tematu?
-
SlowMotion - Świeżak
Droga elegancka, jak koledzy napisali uważaj na kamienie, błoto, dziury i jeździj śmiało jak masz taką sytuację. Przejeźdzając przez piach odciąż przód, lepiej się prowadzi.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
Dla chcącego nic trudnego. Macie przykład obładowanej bagażami VFR 750 w Angoli: https://www.flickr.com/photos/atwj/4815 ... 4267663040 

- bachu12
- Świeżak
bachu12 napisał(a):Jak mój wielki kloc o wadze blisko 100kg większej daje radę to NSR powinna śmigać.
100kg to dużo?

-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości