Motobi Sowa 2 - Nie odpala
• Strona 1 z 1
Motobi Sowa 2 - Nie odpala
Witam was serdecznie, znów potrzebuję waszej pomocy. Problem tkwi w skuterze Motobi Sowa 2. A więc:
Skuter nie odpala, z niewiadomych przyczyn. Dlatego też posunąłem się do przeprowadzenia poszczególnych działań:
-Silnik rozebrany i wyczyszczony.
-Gaźnik rozebrany i wyczyszczony.
-Świeca odkręcona i wyczyszczona. (Chodź może iskra zanikać pod wpływem ciśnienia w silniku)
-Zalanie nowego paliwa.
-Sprawdzenie poprawności Iskry.
-Sprawdzenie kompresji silnika z początku paluchem później manometrem gdyż nie dawało mi to spokoju
-Wyregulowanie gaźnika
Wiem że nie ma cudów:
-Iskra
-Kompresja
-Dobrze dobrana mieszanka
Chodź już nie wiem co mam począć i zdesperowany przysiadłem w tej chwili na komputer i napisałem tutaj. I proszę was po raz kolejny o pomoc. Co to może być?
Skuter nie odpala, z niewiadomych przyczyn. Dlatego też posunąłem się do przeprowadzenia poszczególnych działań:
-Silnik rozebrany i wyczyszczony.
-Gaźnik rozebrany i wyczyszczony.
-Świeca odkręcona i wyczyszczona. (Chodź może iskra zanikać pod wpływem ciśnienia w silniku)
-Zalanie nowego paliwa.
-Sprawdzenie poprawności Iskry.
-Sprawdzenie kompresji silnika z początku paluchem później manometrem gdyż nie dawało mi to spokoju
-Wyregulowanie gaźnika
Wiem że nie ma cudów:
-Iskra
-Kompresja
-Dobrze dobrana mieszanka
Chodź już nie wiem co mam począć i zdesperowany przysiadłem w tej chwili na komputer i napisałem tutaj. I proszę was po raz kolejny o pomoc. Co to może być?
Suzuki RM 125
- Cianoku
- Świeżak
To 2 czy 4t? Jak czterosuw to sprawdź rozrząd i luz na zaworach. Przy 2t spróbuj bez wydechu, zawór płytkowy dobry?
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
Rozrząd został ustawiony. Owszem świeca jest mokra, potwierdza to kompresję. Moduł podobno został wymieniany nie dawno, niestety właściciel nie określił się dokładnie kiedy. Na pierwszą linie ognia idzie świeca. Później cewka oraz moduł.
Motobi Sowa 2 to 4t
Motobi Sowa 2 to 4t
Suzuki RM 125
- Cianoku
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm