Nie działa licznik Yamaha jog
• Strona 1 z 1
Nie działa licznik Yamaha jog
Witam mam Yamahe Joga i gdy odpalam skuter licznik i komputerek działają, ale gdy zaczynam jechać gaśnie licznik nie liczy km, a komputerek gaśnie tylko świeci się podświetlenie, co to może być?
I mam drugie pytanie gdzie umieścić przełącznik w tym skuterze, żeby nie ciąć i wiercić w plastikach, ale, żeby podczas jazdy w miarę mieć do pod rękach?
I mam drugie pytanie gdzie umieścić przełącznik w tym skuterze, żeby nie ciąć i wiercić w plastikach, ale, żeby podczas jazdy w miarę mieć do pod rękach?
- karolostojski
- Świeżak
przełącznik do czego ?
który rok masz yamaszki ? licznik na linke czy na czujnik ?
który rok masz yamaszki ? licznik na linke czy na czujnik ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- karolostojski
- Świeżak
- karolostojski
- Świeżak
to po co przełącznik ? przeciez oryginalnie masz przełącznik swiateł ?
zaczał bym chyba od sprawdzenia czujnika, na początek mozesz po prostu przed czujnik przyłożyc magnes i poruszać powinien zacząc pokazywac jakas prędkość.
jezeli nie działa nic, to odepnij czujnik od licznika powinien byc przewód zakonczony kostką 2pinową, i weź cokolwiek, drucik, srubokręt i pozwieraj styki ( styknij pusc styknij pusc bardzo szybko ) wtedy powinien pokazac jakas prędkosc. jak nie pokazuje to licznik moze byc padniety. jak pokazuje to padniety jest czujnik.
bo zazwyczaj jak odpalasz maaszyne, to komp sie odpala, sprawdza system i póki nie zakręcisz kołem ( nie złapie impulsu ) to gaśnie a impulsu nie złapie jak np czujnik jest padniety
zaczał bym chyba od sprawdzenia czujnika, na początek mozesz po prostu przed czujnik przyłożyc magnes i poruszać powinien zacząc pokazywac jakas prędkość.
jezeli nie działa nic, to odepnij czujnik od licznika powinien byc przewód zakonczony kostką 2pinową, i weź cokolwiek, drucik, srubokręt i pozwieraj styki ( styknij pusc styknij pusc bardzo szybko ) wtedy powinien pokazac jakas prędkosc. jak nie pokazuje to licznik moze byc padniety. jak pokazuje to padniety jest czujnik.
bo zazwyczaj jak odpalasz maaszyne, to komp sie odpala, sprawdza system i póki nie zakręcisz kołem ( nie złapie impulsu ) to gaśnie a impulsu nie złapie jak np czujnik jest padniety
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości