Zobacz wątek - po wymianie żarówek h4 na niestandardowe święcą się obydwie

po wymianie żarówek h4 na niestandardowe święcą się obydwie

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Moderatorzy: Walenty, Movi, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, Lovtza, Terror, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, leff, henio12323, rosa, cycu_rsko

po wymianie żarówek h4 na niestandardowe święcą się obydwie

Postprzez dmcino » 19/1/2015, 20:00

Witam
Mam problem natury elektrycznej.mianowicie po wymianie żarówek h4 na nowe ledowe białę w motocyklu yamaha r6 z 2001 przy włączonych światłach mijania palą się obydwie lapmy na raz ( na standardowych żarówkach żółtych pali się tylko jedna a po włączeniu drogowych dopiero obydwie lampy). czy jest możliwość zrobienia aby na żarówkach ledowych też h4 było tak jak przedtem czyli aby paliła sie tylko jedna lampa na mijania ? jakiś opornik może? ma ktoś jakiś pomysł?
dmcino
Świeżak
 
Posty: 15
Dołączył(a): 14/7/2008, 15:44
Lokalizacja: inowrocław


Postprzez Fugu » 19/1/2015, 20:36

Daj linka na zarowki ktore wstawiles.
Avatar użytkownika
Fugu
Mieszkaniec forum
 
Posty: 2077
Dołączył(a): 5/1/2014, 21:28

Postprzez SpeedyGonzales » 19/1/2015, 21:40

H4 na LED? Rezystancja za mała?
Avatar użytkownika
SpeedyGonzales
Mieszkaniec forum
 
Posty: 1730
Dołączył(a): 25/11/2013, 22:20
Lokalizacja: Sandomierz/TBG

Postprzez Fugu » 19/1/2015, 21:52

Rezystacja nie ma znaczenia, to nie sa kierunkowskazy.
Avatar użytkownika
Fugu
Mieszkaniec forum
 
Posty: 2077
Dołączył(a): 5/1/2014, 21:28

Postprzez PumeXX » 19/1/2015, 22:29

A sprawdziłeś czy stara H4 nie ma spalonych krótkich? W mojej r6 z 99r są w obydwu lampach H4 i zawsze świecą dwie lampy nie ważne czy krótkie czy długie. 2001r to też RJ03 wiec powinno być tak samo.
PumeXX
Świeżak
 
Posty: 3
Dołączył(a): 19/1/2015, 22:22
Lokalizacja: Myślenice/Skawina

Postprzez senekkorzenna » 19/1/2015, 22:44

PumeXX pewnie masz rację.
W sklepie mam ledy H4 i ludzie zakładają zamiast normalnych i jest bez problemów.
Faktycznie tam maja być 2xH4
senekkorzenna
 

Postprzez Vergon » 19/1/2015, 23:07

Prawda, w tych R6 palą się 2 lampy jednocześnie.
Avatar użytkownika
Vergon
VIP Ścigacz.pl
 
Posty: 3302
Dołączył(a): 24/2/2010, 10:11
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez dmcino » 20/1/2015, 17:46

to dziwna sprawa. na starych żarówkach pali się tylko jedna ale kolega miał r6 z 2000 roku czyli rok starsza od mojej i mu się świeciły dwie lampy na mijania a mi tylko jedna tak jak w nowszych R6. po wymianie żarówek na nowe ale zwykłe H4 nie ledowe jest wszystko ok czyli pali się tylko jedna lampa . na tych nowych ledowych zauważyłem pali się cały czas kontrolka od długich świateł a są wyłączone więc problem tkwi chyba w tych nowych ledowych żarówkach.
oto link do nich http://allegro.pl/zarowka-zarowki-h4-12 ... 40524.html
dmcino
Świeżak
 
Posty: 15
Dołączył(a): 14/7/2008, 15:44
Lokalizacja: inowrocław

Postprzez senekkorzenna » 20/1/2015, 20:52

Dokładnie takie same mam na sklepie i nikt w puszkach nie miał z tym problemu,może któraś jest uszkodzona albo wadliwa i robi przepięcie.
Sprawdź na akumulatorze czy aby czasem nie ma zamiany drogowe-mijania lub masa.
senekkorzenna
 

Postprzez Fugu » 20/1/2015, 20:55

Dokladnie to samo chcialem powiedziec - sprawdz czy nie masz zwarcia miedzy dlugimi i mijania.
Avatar użytkownika
Fugu
Mieszkaniec forum
 
Posty: 2077
Dołączył(a): 5/1/2014, 21:28

Postprzez PumeXX » 20/1/2015, 21:39

Sprawdź jeszcze napięcie na kostce żarówki po włączeniu świateł mijania. Najpewniej właśnie jest coś nie tak z instalacją. Skoro jest tam h4 to nie po to żeby świeciła tylko drogowymi.
PumeXX
Świeżak
 
Posty: 3
Dołączył(a): 19/1/2015, 22:22
Lokalizacja: Myślenice/Skawina

Postprzez dmcino » 21/1/2015, 10:39

ok a może te nowe ledowe nie są dwuwłóknowe i dlatego tak się dzieje ? możliwe że tak jest?
dmcino
Świeżak
 
Posty: 15
Dołączył(a): 14/7/2008, 15:44
Lokalizacja: inowrocław

Postprzez miki1406 » 21/1/2015, 12:01

Mogą mieć mostek z drogowymi... Jak zmieniasz mijania, drogowe to coś się zmienia w ogóle???
Imbrola faza - "Detailing" ;)
Avatar użytkownika
miki1406
VIP Ścigacz.pl
 
Posty: 2846
Dołączył(a): 16/8/2009, 22:37
Lokalizacja: Skierniewice

Postprzez Fugu » 21/1/2015, 12:56

dmcino napisał(a):ok a może te nowe ledowe nie są dwuwłóknowe i dlatego tak się dzieje?


Dokladnie to sugeruja Ci poprzednie posty.

Sprawdz na zewnatrz czy sa jakies zmiany w jasnosci, gdy podlaczasz jeden i drugi port.
Avatar użytkownika
Fugu
Mieszkaniec forum
 
Posty: 2077
Dołączył(a): 5/1/2014, 21:28

Postprzez miki1406 » 21/1/2015, 13:35

Jeśli tak jest (mostkowane mijania z długimi) to pisz - napisze Ci jak to rozwiązać diodą za 50groszy
Imbrola faza - "Detailing" ;)
Avatar użytkownika
miki1406
VIP Ścigacz.pl
 
Posty: 2846
Dołączył(a): 16/8/2009, 22:37
Lokalizacja: Skierniewice

Postprzez dmcino » 21/1/2015, 15:19

na mijania świecą się obydwie normalnie lampy jednakowo wraz z kontrolką długich a po włączeniu długich kontrolka świeci się mocniej i obydwie lampy też świecą mocniej obydwie.
dmcino
Świeżak
 
Posty: 15
Dołączył(a): 14/7/2008, 15:44
Lokalizacja: inowrocław



Powrót do Mechanika motocyklowa



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość




na gr