Yamaha YBR 125 07' Niemiecka Blokada
• Strona 1 z 1
Yamaha YBR 125 07' Niemiecka Blokada
Witam was!
Jakiś czas temu (już dobre trzy lata) kupiłem sobie dojazdówkę w postaci ybrki. Motocykl w Niemczech spełniał wymagania (niemickiego) A1, co znaczy, że jest ona zblokowana do 80 km/h (to jeden z ich warunków na A1 ponoć). No i faktycznie - motocykl jest na wtrysku, silnik w dobrym stanie, a jego realny vmax, to 80 km/h (licznikowe 90, po wielkich trudach). Orientowałem się już trochę w temacie i z moją wagą (62kg) ten komarek powinien lecieć około 110 realnych km/h. Jak myślicie - gdzie może być ta blokada? wywaliłem już tą recyrkulację spalin z wydechu i zwężkę przy wejściu do kolektora wydechowego. Myślicie, że następną blokadą byłby moduł? Jeśli tak, to da się go odblokować, czy trzeba kupić inny, nieblokowany? Jeśli ktoś coś wie na ten temat, to proszę o wzięcie udziału w dyskusji.
Z góry wielkie dzięki i pozdrawiam!
Jakiś czas temu (już dobre trzy lata) kupiłem sobie dojazdówkę w postaci ybrki. Motocykl w Niemczech spełniał wymagania (niemickiego) A1, co znaczy, że jest ona zblokowana do 80 km/h (to jeden z ich warunków na A1 ponoć). No i faktycznie - motocykl jest na wtrysku, silnik w dobrym stanie, a jego realny vmax, to 80 km/h (licznikowe 90, po wielkich trudach). Orientowałem się już trochę w temacie i z moją wagą (62kg) ten komarek powinien lecieć około 110 realnych km/h. Jak myślicie - gdzie może być ta blokada? wywaliłem już tą recyrkulację spalin z wydechu i zwężkę przy wejściu do kolektora wydechowego. Myślicie, że następną blokadą byłby moduł? Jeśli tak, to da się go odblokować, czy trzeba kupić inny, nieblokowany? Jeśli ktoś coś wie na ten temat, to proszę o wzięcie udziału w dyskusji.

- freestyle431
- Świeżak
Jdezeli byla dlawiona to w papierach powinno byc co bylo robione.
Sprawdz ile lat mial poprzedni wlasciciel, jezeli mial powyzej lat 18 - tu to tak jak mowi Movi nie jest dlawiona, tylko tak ma
Dlawienie 125 - tek w Niemczech bylo dla ludzi miedzy 16 a 18 rokiem zycia.

Sprawdz ile lat mial poprzedni wlasciciel, jezeli mial powyzej lat 18 - tu to tak jak mowi Movi nie jest dlawiona, tylko tak ma
Dlawienie 125 - tek w Niemczech bylo dla ludzi miedzy 16 a 18 rokiem zycia.

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
to mnie uspokoiliście
skoro faktycznie jedzie licznikowe 90, a nie tak, jak piszą inni 110, to w porzo. po prostu myślałem, że mam jakiś gorszy egzemplarz. Dzięki za odpowiedź!
a w takim razie dlaczego ta
https://www.youtube.com/watch?v=tYcZXBQ8A8M
leci prawie 120 (licznikowe)?

a w takim razie dlaczego ta
https://www.youtube.com/watch?v=tYcZXBQ8A8M
leci prawie 120 (licznikowe)?
- freestyle431
- Świeżak
- freestyle431
- Świeżak
na neutralu do odciny. na 4/5 tak jakby nie mogła iść do końca (choć to chyba normalne u takich pierdków)
- freestyle431
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B