oxford screamer?
• Strona 1 z 1
oxford screamer?
witam, czy miał może ktoś z was do czynienia z blokadą oxford screamer? lepiej kupić taką z alarmem który nie wiadomo czy zadziała czy jednak bez alarmu ale z 2 razy grubszym trzpieniem (14mm) czyli oxford patriot? czy może jeszcze coś innego
- DeTe
- Świeżak
Posiadam tą blokadę, syrena nie jest zbyt głośna(do deklarowanych 100 dB sporo brakuje), przy wietrznej pogodzie zdarzają się "fałszywe alarmy", po jednokrotnym użytku w deszczu we wszystkich otworach na śruby pojawiła się rdza.
Baterie spokojnie starczają na cały sezon użytkowania no i za tą cenę ciężko znaleźć coś innego
Niestety nie mam porównania do niczego innego bo to moja pierwsza blokada.
Baterie spokojnie starczają na cały sezon użytkowania no i za tą cenę ciężko znaleźć coś innego

Niestety nie mam porównania do niczego innego bo to moja pierwsza blokada.
Er 5 -> ZX6-R
- Corr
- Świeżak
Tylko blokada... Ale na Twoim miejscu kupiłbym komplet z łańcuchem, raz że możesz przymocować moto do elementu krajobrazu(blokada na tarczę nic nie da jak podjadą w parę osób i wrzucą motocykl do busa), a po drugie 2 osobne zabezpieczenia powinny bardziej zniechęcać potencjalnych złodziei do próbowania.
Er 5 -> ZX6-R
- Corr
- Świeżak
Wtracę tylko o kwestii łańcucha, lepiej mocować za zawieszenie czy ramę niż za koło, zdjęcie go w dwie osoby to minuta roboty, kto się śpieszył z kołem na wulkanizację potwierdzi.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
żaden łańcuch nie wytrzyma z dobrym narzędziem do cięcia stali, potraktuj łańcuch jako element odstraszający, ważne żeby wyglądał solidnie. deklaracje producentów że wytrzyma 5 czy 15 minut możesz włożyć między bajki. syrena zawsze zwraca uwagę nawet ta za 80 zł. proponuję porządny disk lock na przednią tarczę i mały na tylną w jaskrawych kolorach. wszystkie zabezbieczenia są do zdjęcia, chodzi o to żeby złodziejowi się nie chciało.
co ważne wszystkie testy są przeprowadzone na łańcuchach zapiętych i położonych na glebie, nauka na przyszłość zakładaj łańcuch tak żeby był maksymalnie ponad gruntem. https://www.youtube.com/watch?v=VC3hFr8p2ck
co ważne wszystkie testy są przeprowadzone na łańcuchach zapiętych i położonych na glebie, nauka na przyszłość zakładaj łańcuch tak żeby był maksymalnie ponad gruntem. https://www.youtube.com/watch?v=VC3hFr8p2ck
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
Właśnie wczoraj później też oglądałem ten film i odjęło mi mowę
dzięki za kolejne rady. zastanawiam się dalej w razie gdybym miał jednego disc locka to czemu lepiej dawać go na przednie koło? chyba dużo trudniej jest zdjąć tylne a potem jeszcze pchać bez tylnego - mówię o motocyklach enduro, nie wiem jak jest z innymi.

- DeTe
- Świeżak
ja zakupiłem łańcuch onguard 8016 , metr łańcucha waży około 5kg, 14mm przekrój ogniwka hartowanego
Bez porządnego sprzętu nie podchodź 

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
lagiboy napisał(a):najlepszym zabezpieczeniem jest ubezpieczenie, jeśli będą chcieli ukraść to ukradną.
Uważam że jest wręcz odwrotnie. Nawet lepiej np dać parę złotych za przegląd i serwis, niż korzystać z lawety od ubezpieczyciela w trakcie podróży prawda? Inny przykład u mnie w rodzinie: wychuchana Toyota Prius, 1 właściciel, niski przebieg, najlepsze wyposażenie. Wypadek nie z winy kierowcy Toyoty, w ramach ubezpieczenia wypłacona kwota starczyła na zakup pojazdu z początku produkcji... Masz rację, jak spadnie bomba atomowa to i schron nie pomoże bo zabije promieniowanie, ale jak solidnie zabezpieczysz to zmniejszysz ryzyko kradzieży o 70 albo więcej procent, więc gra warta świeczki. Inny przykład: dlaczego człowiek wierzący zapina pasy, zakłada kask itd skoro i tak wierzy, że ma zapisane kiedy umrze, więc na co mu to?
-
speedy ja nie o tym. sam mam kilka zabezpieczeń, co prawda łańcucha nie bo nie chce mi się wozić 5kg. chodzi mi o to że wszystkie zabezpieczenia są do zdjęcia i nie tyle zabezpieczają przed kradzieżą co studzą zapał złodzieja tak żeby mu się nie chciało z tym chrzanić... cały czas czytam że komuś przecięli oxforda i wyciągnęli z garażu moto. był przypadek gdzie facetowi w biały dzień dwóch typa przecięli łańcuch i z discklockami załadowali na vana. Koleś wyleciał i darł się "złodzieje co robicie?" usłyszał tylko "zabieramy go". gdyby mi tak zrobili to też bym się bez dobrego argumentu w ręku nie rzucał, jest ubezpieczony był zabezpieczony a zęby i czacha cała. Czasami poprostu najlepsze zabezpieczenia nie wystarczą...
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
O tu się rozumiemy. Zuchwałe kradzieże są i będą, a jak się czasem czyta o kradzieżach Porsche czy Bentleyów z Niemiec i transporcie do Polski, czy wysadzaniu bankomatów to wniosek jest jeden, może i jesteśmy zacofani ale złodzieje - liga światowa. Ubezpieczenie też ma jednak swoje limity, a dla sprzętów starszych też często nie da się dokupić.
-
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości