Karta motorowerowa- baza danych
• Strona 1 z 1
Karta motorowerowa- baza danych
Witam. Mam pytanie odnośnie karty motorowerowej. Czy policja posiada jakąkolwiek bazę danych jakw przypadku prawa jazdy kto ma a kto niema tego dokumentu? Głównie mi chodzi o sytuację kiedy np zapomnę tej karty i policja mnie złapie do kontroli. Powiem że mam karte jednak zapomniałem. Czy wtedy policjant sprawdza jakoś to czy rzeczywiście ją posiadam (jeżeli jest wredny) czy poprostu daje mi upomnienie lub mandat 50zl za zapomnienie dokumentu? Prosze mnie niestraszyc wszelkimi przepisami typu że od razu dostane 500zl za brak karty,bo rzadko się zdarza żeby tyle dostała osoba na skuterze 50c. Jednak pytanie jest nastepujace: czy policja ma bazę danych i może łatwo sprawdzić czy posiadam karte czy zwykle dostaje mandat za zapomnienie?
- Galaxymika
- Świeżak
Teraz to zupełnie inny świat potrafią złapać cię do kontroli z powodu "Ponieważ młoda osoba jeździ motocyklem" i już się nie wywiniesz radziłbym Ci się zapisać na jakieś prawo jazdy zdać i mieć to za Sobą. I tu nie ma co straszyć bo tak jest, wymówka że zapomniałeś już nie wchodzi w grę.
Aprilia RS 50
i jakieś 2 chińczyki
i jakieś 2 chińczyki
- MarcinMalinaPL
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm