HONDA CBR 600f3- problem z dowodem rejestracyjnym.
• Strona 1 z 1
HONDA CBR 600f3- problem z dowodem rejestracyjnym.
Witam !
W sierpniu minionego roku zakupiłem uszkodzoną Honde Cbr 600 f3.Jest to moja pierwsza przygoda z motorem o tej pojemności.Motor miał wypadek w kwietniu 2014 roku i od tego momentu aż do dnia dzisiejszego nie przejechał ani kilometra, baa ani razu nie był odpalany.Do samego remontu będe miał osobne pytania,natomiast mam kilka innych,odnoszących się raczej do samych papierów.W momencie wypadku zabrany został dowód rejestracyjny pojazdu.Zapewne leży teraz w wydziale komunikacji, w którym maszyna była rejestrowana.Nie mam natomiast papieru wydanego przez policję,który upoważnia do odbioru dowodu.Wstyd się przyznawać ale najprawdopodobniej gdzieś go zgubiłem:)Mam umowę kupna-sprzedaży,kartę pojazdu oraz jeszcze przez miesiąc ważne OC.
Czy w takim razie muszę płacić OC skoro policja dokonała konfiskaty?Jakie powinienem podjąć ruchy w kierunku odzyskania dowodu rejestracyjnego?
Proszę o pomoc w mojej pokręconej sprawie.Pozdrawiam
W sierpniu minionego roku zakupiłem uszkodzoną Honde Cbr 600 f3.Jest to moja pierwsza przygoda z motorem o tej pojemności.Motor miał wypadek w kwietniu 2014 roku i od tego momentu aż do dnia dzisiejszego nie przejechał ani kilometra, baa ani razu nie był odpalany.Do samego remontu będe miał osobne pytania,natomiast mam kilka innych,odnoszących się raczej do samych papierów.W momencie wypadku zabrany został dowód rejestracyjny pojazdu.Zapewne leży teraz w wydziale komunikacji, w którym maszyna była rejestrowana.Nie mam natomiast papieru wydanego przez policję,który upoważnia do odbioru dowodu.Wstyd się przyznawać ale najprawdopodobniej gdzieś go zgubiłem:)Mam umowę kupna-sprzedaży,kartę pojazdu oraz jeszcze przez miesiąc ważne OC.
Czy w takim razie muszę płacić OC skoro policja dokonała konfiskaty?Jakie powinienem podjąć ruchy w kierunku odzyskania dowodu rejestracyjnego?
Proszę o pomoc w mojej pokręconej sprawie.Pozdrawiam

- merfCBR
- Świeżak
Niestety mamy takie prawo, że możesz mieć pojazd (obojętnie jaki, motorowet czy ciągnik siodłowy) w stu kawałkach, albo na dnie jeziora i dopóki go nie wyrejestrujesz musisz płacić OC (wyjątek to pojazdy z żółtymi blachami, oraz np ciężarówki wyrejestrowane czasowo). Ale czego się spodziewać po tym kraju, jak stawki na autostradzie są jednakowe dla motocykli i osobówek? Lobby nie śpi. Za PRL można było pojazdy wyrejestrować czasowo, dziś nie można poza wyjątkami ale o nich musisz sam się doinformować.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
Okej, czy w takim razie mogę dostać karę za brak rejestracji motocykla ?Kupiłem go w sierpniu 2014. Dowód od prawie pół roku leży w wydziale komunikacji, a ja nie mam świstka ani przeglądu moto, by go odebrać. .? Od czego powinienem zacząć by zarejestrować motor na mnie ?
- merfCBR
- Świeżak
nie ma kary za nieprzerejestrowanie.
najpierw napraw.
potem zrób przegląd.
z papierem z przeglądu technicznego do WK i dalej już z górki
najpierw napraw.
potem zrób przegląd.
z papierem z przeglądu technicznego do WK i dalej już z górki
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość