YZF r125 przerywa
• Strona 1 z 1
YZF r125 przerywa
Witam
Jest zima i przypomniał mi sie mały problem z moja erką.
Otóż moto pali na dotyk, odpalam, chodzi 3 sekundy na podwyższonych obrotach bez gazu i potem musze przytrzymać gaz przez około minute bo inaczej zgaśnie. Trzymam go na obrotach ok 2,3tyś i w tym czasie przerywa tak jak by nie dopalał czy coś.. trochę pyrka, nie chce sie wkręcać, i nagle przechodzi mu wszystko i już normalnie puszczam gaz, chodzi sobie na wolnych i jak bym przygazował to wkręci sie normalnie (na zimnym nie daje) no i chodzi jak malina.
Możliwe że to świeczka ?
Oczywiście filtry olej itd wszystko git majonez.
Dodam że w lato robiłem zawory i nie wiem czy zbyt ciasno nie zrobiłem bo właśnie po tej regulacji dopiero zaczęły dziać się takie pierdoły.
Jest zima i przypomniał mi sie mały problem z moja erką.
Otóż moto pali na dotyk, odpalam, chodzi 3 sekundy na podwyższonych obrotach bez gazu i potem musze przytrzymać gaz przez około minute bo inaczej zgaśnie. Trzymam go na obrotach ok 2,3tyś i w tym czasie przerywa tak jak by nie dopalał czy coś.. trochę pyrka, nie chce sie wkręcać, i nagle przechodzi mu wszystko i już normalnie puszczam gaz, chodzi sobie na wolnych i jak bym przygazował to wkręci sie normalnie (na zimnym nie daje) no i chodzi jak malina.
Możliwe że to świeczka ?
Oczywiście filtry olej itd wszystko git majonez.
Dodam że w lato robiłem zawory i nie wiem czy zbyt ciasno nie zrobiłem bo właśnie po tej regulacji dopiero zaczęły dziać się takie pierdoły.
-
Dawdoo - Świeżak
Szczelinomierzem ustawiałem, dość ciasno wchodził, grubości takie jak w serwisówce zalecone, nie słychać ich wcale, może troszkę przyciasno właśnie :/
Świeczka nie wiem jaki kolor, mogę wykręcić i sprawdzić, tylko jak już wykręcać będę to wolę nową założyć bo to pół sprzętu do tej świecy rozebrać trzeba
Świeczka nie wiem jaki kolor, mogę wykręcić i sprawdzić, tylko jak już wykręcać będę to wolę nową założyć bo to pół sprzętu do tej świecy rozebrać trzeba
-
Dawdoo - Świeżak
A no i zły dział.
Odpal ją niech tak pochodzi jak mówisz i jak będzie kawa z mlekiem to nie wymieniaj. Mi to tak wygląda jakby za dużo paliwa dostawała. Co z gaźnikiem?
Odpal ją niech tak pochodzi jak mówisz i jak będzie kawa z mlekiem to nie wymieniaj. Mi to tak wygląda jakby za dużo paliwa dostawała. Co z gaźnikiem?
Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
Dawdoo napisał(a):Świeczka nie wiem jaki kolor, mogę wykręcić i sprawdzić, tylko jak już wykręcać będę to wolę nową założyć bo to pół sprzętu do tej świecy rozebrać trzeba
Nie rozbieraj pół sprzętu - jest dostęp po zdjęciu prawej strony bez zdejmowania baku. Od góry zresztą ciężko podejść kluczem do świec, bo rama przeszkadza - lepiej od boku cieńkim oczkiem da się odkręcić.
-
.BasH. - Świeżak
szczelina na świecy , zawory do regulacji bądz jakiś się wgiął , słabe paliwo , moduł zapłonowy, u mnie w zippie nekenie miałem uszkodzony zaworek na głowicy. Pozdrawiam
Prowadzę lumpeks (otwórz link) zapraszam ! 

- mariolabdg
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 8 gości