problem z cagiva river 600
• Strona 1 z 1
problem z cagiva river 600
Witam serdecznie !
PiszÄ™ tutaj w sprawie pomocy i ocenieniu usterki mojego motocykla.
Otóż jest to Cagiva River 600 z 97 r.
Zakupiłem ją przejechałem około 250 km, okazało się że musiałem oddać ją do mechanika a co za tym szło to szlif zaworów oraz robił coś z klinem, że niby wybijało czy coś.
Odebrałem, następnie także przejechałem jakieś 250 km i niestety w trakcie jazdy zaczęło dymić mi się z silnika (cylindra), jest to olejniak, podejrzewam pierścienie, jakie koszta tego wszystkiego mogą być i czy możecie wypowiedzieć się na ten temat? Motocykl nie był katowany od samego zakupu.
Po przyjechaniu do domu akumulator mi nagle padł podłączyłem spróbowałem przekrecić i zaczeło mi coś "cykać" tzn, po naciśnieciu startu nie ma kręcenia rozrusznika lecz "cyka" coś.
Będę wdzięczny za odpowiedź i przypuszczenia konkretniejsze.
Dziękuję i pozdrawiam
PiszÄ™ tutaj w sprawie pomocy i ocenieniu usterki mojego motocykla.
Otóż jest to Cagiva River 600 z 97 r.
Zakupiłem ją przejechałem około 250 km, okazało się że musiałem oddać ją do mechanika a co za tym szło to szlif zaworów oraz robił coś z klinem, że niby wybijało czy coś.
Odebrałem, następnie także przejechałem jakieś 250 km i niestety w trakcie jazdy zaczęło dymić mi się z silnika (cylindra), jest to olejniak, podejrzewam pierścienie, jakie koszta tego wszystkiego mogą być i czy możecie wypowiedzieć się na ten temat? Motocykl nie był katowany od samego zakupu.
Po przyjechaniu do domu akumulator mi nagle padł podłączyłem spróbowałem przekrecić i zaczeło mi coś "cykać" tzn, po naciśnieciu startu nie ma kręcenia rozrusznika lecz "cyka" coś.
Będę wdzięczny za odpowiedź i przypuszczenia konkretniejsze.
Dziękuję i pozdrawiam

- kosmawr
- Świeżak
Za dymienie to bym podejrzewał uszczelniacze ewentualnie źle ustawione luzy na zaworach
Jak rozrusznik cyka to najpierw sprawdź czy prąd do niego dochodzi taki jaki powinien, a potem regulator napięcia
Jak rozrusznik cyka to najpierw sprawdź czy prąd do niego dochodzi taki jaki powinien, a potem regulator napięcia

Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
Witam , własnie sprawdzam rozrusznik aczkolwiek wujek sprawdzał mi przekaźnik rozrusznika czy działa kiedyś, ponoć działa aczkolwiek mam problem z podłączeniem plusa mam a drugi kabel idzie od rozrusznika do cewki z cewki do przekaznika?
- kosmawr
- Świeżak
kosmawr napisał(a):Witam , własnie sprawdzam rozrusznik aczkolwiek wujek sprawdzał mi przekaźnik rozrusznika czy działa kiedyś, ponoć działa aczkolwiek mam problem z podłączeniem plusa mam a drugi kabel idzie od rozrusznika do cewki z cewki do przekaznika?
Dobra wszystko podłączone z rozrusznikiem jak widzę wszystko jest ok, sprawdzam instalacje do samego startera teraz, ale nadal cyka nic się nie zmieniło, nawet jak zamieniam plus na kabel z rozrusznika to nie ma zwarcia ani nic tylko cyka.
- kosmawr
- Świeżak
Witam
Miałem podobny problem ale przeczyściłem wszystkie styki podładowałem akumulator i problem się skończył.
Sprawdź podłączając bezpośrednio grubymi kablami pod rozrusznik jak zakręci to szukaj gdzieś po kablach.
Miałem podobny problem ale przeczyściłem wszystkie styki podładowałem akumulator i problem się skończył.
Sprawdź podłączając bezpośrednio grubymi kablami pod rozrusznik jak zakręci to szukaj gdzieś po kablach.
- jarek8383
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości