WR 400 /CRF 250
• Strona 2 z 2 • 1, 2
kumple majÄ… ale zaden nie lata tym w enduro. a jak lata to szybko sie przesiada na EXC.
jak kris mówi - crossówki sątansze w zakupie i kuszą ceną, ale szybko sie wywala wiecej kasy w serwis a i tak przyjemnosci z jazdy nie ma takiej jak endurakiem. ale ludzie o tym sie dowiadują dopiero jak nabędą doswiadczenia. u mnie kiedys sie liczyło aby miał "kopa" i jechał do przodu. teraz nie wyobrażam sobie pojechać w endurowy teren bez zawieszenia które klei sie do podłoża, bez możliwosci wyczucia odpowiednio sprzegła, czy najgorszym zero jedynkowym oddawaniem mocy.
jak kris mówi - crossówki sątansze w zakupie i kuszą ceną, ale szybko sie wywala wiecej kasy w serwis a i tak przyjemnosci z jazdy nie ma takiej jak endurakiem. ale ludzie o tym sie dowiadują dopiero jak nabędą doswiadczenia. u mnie kiedys sie liczyło aby miał "kopa" i jechał do przodu. teraz nie wyobrażam sobie pojechać w endurowy teren bez zawieszenia które klei sie do podłoża, bez możliwosci wyczucia odpowiednio sprzegła, czy najgorszym zero jedynkowym oddawaniem mocy.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
hehe DT w porównaniu do wymienanych wczesniej crossówek czy hard enduro nie ma w ogóle mocy 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
rozmawiałem z typem to wyszło że troche nie tak gadasz bo nie bez powodu montują seryjnie do moto gaźniki z pompką a ty coś mówisz że w terenie ma być łagodny zawsze przyczepny itp przykładowo ludzie co latają w hard enduro to urywa łeb albo nie idzie a jednak ludzie tym latają ( tak wiem mają dobre zawieszenie sprzegło biegi itd. )
a ty dalej masz swoje teorie co kto lubi i nie każdemu musi odpowiadać to co tobie
a ty dalej masz swoje teorie co kto lubi i nie każdemu musi odpowiadać to co tobie
- Qapsel
- Świeżak
ty chyba nie potrafisz czytac ze zrozumieniem
ale nie chcesz.
kolego, zawodnicy czasami latający na sprzętach typu exc 300 ( w 2T) specjalnie obnizają moc bo takie sprzety są za mocne i zbyt agresywne, na podjazdach zamiast spokojnie oddawać moc im mieli koło i zamiast jechać stoją w miejscu. byłem raz na fajncych zawodach (startowałem) były błotniste podjazdy, miałem oponke którą dawno powinienem wywalić na smietnik, a ludzie mieli nówki kapcie, i co było najfajniesze ja wjeżdzałem kazdy podjazd za kazdym razem, a ludzie sie męczyli bo zamiast trakcji to łapali poslizgi.
i też mam gaźnik z pompką
wiadomo że jakaś tam moc musi być. ale crossówki oddają moc zbyt agresywne, i nikt do latania w enduro takiej mocy agresywnej nie chce. moze sie komus podoba taka jazda, ale to zazwyczaj są wiesniaczki co sobie kupują crossówke do orania pola 

kolego, zawodnicy czasami latający na sprzętach typu exc 300 ( w 2T) specjalnie obnizają moc bo takie sprzety są za mocne i zbyt agresywne, na podjazdach zamiast spokojnie oddawać moc im mieli koło i zamiast jechać stoją w miejscu. byłem raz na fajncych zawodach (startowałem) były błotniste podjazdy, miałem oponke którą dawno powinienem wywalić na smietnik, a ludzie mieli nówki kapcie, i co było najfajniesze ja wjeżdzałem kazdy podjazd za kazdym razem, a ludzie sie męczyli bo zamiast trakcji to łapali poslizgi.
i też mam gaźnik z pompką

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Niższe ciśnienie w oponie i robi się git , i robisz podjazd
Motor musi mieć moc nie bez powodu ludzie kupują takie sprzęty
Przecież zamulonym moto nie przeskoczysz ani pnia drzewa ani nic.
Mam pytanie czy Enduro Kex co nagrywają filmiki na YouTube to też wieśniaki ?
przecież oni tez latają CRF 450 CR 500 EXC 350 czy KTM 530 jak się do nich ustosunkujesz ? oni też zamulają czy po prostu są wieśniakami według ciebie ?
Motor musi mieć moc nie bez powodu ludzie kupują takie sprzęty
Przecież zamulonym moto nie przeskoczysz ani pnia drzewa ani nic.
Mam pytanie czy Enduro Kex co nagrywają filmiki na YouTube to też wieśniaki ?
przecież oni tez latają CRF 450 CR 500 EXC 350 czy KTM 530 jak się do nich ustosunkujesz ? oni też zamulają czy po prostu są wieśniakami według ciebie ?
- Qapsel
- Świeżak
ty nie rozumiesz, ty porównuj crossa i enduro. np ktm exc 250 i ktm SX 250. SXem nie polatasz bo jest zbyt agresywny, mocy i exc i sx ma odpowiednio duzo. czasami nizsze cisnienie nie jest wskazane.
no własnie oni latają na EXC WR itp, mają pare crossówek, ale oni nie latają też technicznie ( belki, super enduro itp ) pozatym nie wiadomo jakie mają mody powprowadzane. mozna zrobic z crossówki enduraka tuningując zawieszenie, tylko to są zbędne koszta.
no własnie oni latają na EXC WR itp, mają pare crossówek, ale oni nie latają też technicznie ( belki, super enduro itp ) pozatym nie wiadomo jakie mają mody powprowadzane. mozna zrobic z crossówki enduraka tuningując zawieszenie, tylko to są zbędne koszta.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No ale dlaczego sx-em 250 nie polatam nie rozumiem , jak już pisałem motocykl ma mieć moc a podjazd czy jak jedzie w terenie zależy dużo tez od ciśnienia w oponach , poziomu bieżnika i bardzo duże znaczenie ma technika jazdy , i nie wydaje mi się ze jak ktoś kupi CRF 450 na wtrysku z amorem skrętu i z innymi pierdołami to będzie tuningował zawieszenie i zamulał bo za dużo mocy na enduro , jeżeli kupuje taki motocykl to zapewne już wcześniej miał jakiś 250 czy 300 i opanuje taką CRF przyzwyczai się do niej i też będzie jeździł podjazdy itd
- Qapsel
- Świeżak
polatasz ale EXCkiem bedziesz mógł jechać bardziej technicznie i w bardziej przemyslany sposób. jak masz podjazd typu krótki podjazd i pionowa sciana, to czasami crossówka ma przewage. ja o podjazdach mówiąc mam na mysli strome sciany wysokie, gdzie trzeba przeskoczyc na dojeździe po jakiś belkach, ominąc kilka drzew, tam sie crossówka nie nadaje, bo jak sie pusci gazu to moment hamuje silnikiem dodajesz i tracisz przyczepnosc gwałtownie. w enduro dodając gazu spokojniej oddaje moc na tylne koło. mozesz sobie wjeżdzać nie tylko gaz do konca i na pałe na przód, tylko pobawic sie np wjeżdzac zygzakami, omijać przeszkody itp itd.
akurat amortyzator skrętu oryginalny w CRF to porażka
bardziej pic na wode niz cos co działa.
kupuj sobie co chcesz, pojeździsz troche w terenie to sam zrozumiesz o czym pisze. bo widze, że nawet motocykla nie masz a wiesz lepiej niż ktoś kto uszczypnął troche tematu
akurat amortyzator skrętu oryginalny w CRF to porażka

kupuj sobie co chcesz, pojeździsz troche w terenie to sam zrozumiesz o czym pisze. bo widze, że nawet motocykla nie masz a wiesz lepiej niż ktoś kto uszczypnął troche tematu
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Mam motocykl i liznołem trochę terenu jak by to powiedzieć rybackiego tylko jak tu tu opisujesz to widzę że ładne podjazdy dajesz a w opisie twoim napisane ze latasz 525 exc a nie dawo się kłóciłeś że 525 nie nadaje się w enduro czyli jak to jest ? Przecież 525 jest spokojny i przystosowany do enduro
Moze lekko za cieżki
Warunki o których piszesz pokonuje się trialem
A ty wyśmiewasz każde moto i mówisz ze chujowe
a nawet nie wiesz jakie ja mam tereny itd
Moze lekko za cieżki
Warunki o których piszesz pokonuje się trialem
A ty wyśmiewasz każde moto i mówisz ze chujowe
a nawet nie wiesz jakie ja mam tereny itd
- Qapsel
- Świeżak
nigdzye nie napisałem że exc jest kiepki do enduro. moze chodziło o teren hard enduro albo teren mocno górzysty gdzie byle jaki 2T spisywał by sie lepiej.
trial to całkiem inna bajka
skoro sie tak dobrze znasz to nie widze sensu żebys sie dopytywał
trial to całkiem inna bajka
skoro sie tak dobrze znasz to nie widze sensu żebys sie dopytywał

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości