Zobacz wątek - JAK SOBIE PORADZIC!
NAS Analytics TAG

JAK SOBIE PORADZIC!

Wywalac wszystko jak leci

JAK SOBIE PORADZIC!

Postprzez sylwiagg » 29/12/2014, 13:36

WITAM MAM 36 LAT POSIADAM PRAWO JAZDY KAT B ,OD DAWNA INTERESUJĄ MNIE MOTOCYKLE I POSTANOWIŁAM SIĘ ZAPISAĆ NA KURS ALE JUŻ NA KAT.A .PANOWIE NA KURSIE OK, BARDZO CIERPLIWI,ALE JAKOŚ SOBIE NIE RADZĘ.WSIADAM , ODPALAM I RUSZAM , ALE JAK JUŻ MAM ZROBIĆ ÓSEMKĘ JEST WIELKI PROBLEM MAM WRAŻENIE ŻE ZA CHWILĘ SIĘ PRZEWRÓCĘ.A W OGÓLE MAM 164 WZROSTU I NIESTETY SIĘGAM DO PODŁOŻA CZUBKAMI PALCÓW.ALE MIMO WSZYSTKO MOIM MARZENIEM JEST W KOŃCU NAUCZYĆ SIE JEŹDZIĆ.PORADŹCIE CO POWINNAM ZROBIĆ MOŻE ZASTOSOWAĆ JAKĄŚ INNĄ TAKTYKĘ , BO POZA LEKCJAMI NA KURSIE NIESTETY NIE MAM MOŻLIWOŚCI NAUCZENIA SIĘ PONIEWAŻ MOJA DRUGA POŁOWA MÓWI ŻE NIE DA MI DO NAUKI MOTOCYKLA WARTEGO KUPĘ KASY.
sylwiagg
Świeżak

Postprzez Fugu » 29/12/2014, 14:20

Po pierwsze: zainwestuj 50 pln w klawiature z poprawnie dzialajacym capslock. Nie musisz krzyczec, nikt tu nie jest gluchy.
Po drugie - sprzet ma byc dopasowany do Ciebie: jesli nie dotykasz calymi stopami ziemi, to nie powinnas na nim jezdzic. Mozesz kupic buty typu daitona lady - daja okolo 6 cm.
Po trzecie - znajdz szkole, gdzie chca nauczyc Cie jezdzic a nie tylko zarobic.
Po czwarte - pochylenie moze byc na poczatku nie naturalne i budzic strach - do tego trzeba sie przyzwyczaic.
Fugu
Mieszkaniec forum

Postprzez coolmen77 » 29/12/2014, 19:52

zawsze możesz zacząć od ósemek na większej powierzchni i stopniowo ją zmniejszać do tej, która jest na egzaminie
i fakt - dobra szkoła to podstawa, ja też jestem w trakcie kursu i szkoła, w której się uczę nic, poza moto takim samym, jak będę zdawał egzamin, nie oferuje :(
coolmen77
Świeżak

Postprzez Invi » 29/12/2014, 20:03

Czym jeździsz na tym kursie? Gladiusem to ja bym nie ciał się uczyć robić ósemek jeśli wcześniej niczym nie jeździłem :D Na początek powinni dać ci jakąś 100 którą prowadzi się jak rower i ogarniesz.

Zależy ile jeździsz, jak to pierwsze jazdy to luzzzzzzzzzzzzzz...
Invi
VIP Ścigacz.pl

Postprzez SpeedyGonzales » 29/12/2014, 21:09

viewtopic.php?t=94748 tu looknij. Obok swojego tekstu masz narzędzia, kliknij na chmurkę z długopisem/ołówkiem na dole żeby edytować czcionkę w napisanym już tekście.
SpeedyGonzales
Mieszkaniec forum

Powrót do Smietnik