Pierwsze moto ?
• Strona 1 z 1
Pierwsze moto ?
Witam
Myślę nad zakupem pierwszego motocykla. Co mnie interesuje to Enduro lub typowy cross.
Naczytałem się wiele artykułów na ten temat i nadal nie wiem co wybierać.
Z racji że mam dopiero 13 lat chcę coś słabszego maks 125cc . Jeżeli ma być to enduro to tylko pojemność 50cc aby zmieścić się w karcie motorowerowej ( niedługo będę zdawał)
Co do typowego crossa mam gdzie jeździć ponieważ mam dość duża działkę ( zapomniałem dodać że mieszkam na wsi) ale gdy czytałem inne artykuły to dowiedziałem się że są droższe w utrzymaniu od enduro.
Bardziej wolę Enduro ale boję się że ciężko będzie mi jeździć bo jestem niski jak na swój wiek mam zaledwie 157cm
Co do doświadczenia :L jest bardzo małe
Jeździłem przez 3 lata ( od 8 lat do 11 lat) crosikiem 50 cc (chinol)
i przez 1 rok quadem 125cc też chinol
A jeszcze jedno mogę wydać maks 4000 zł ponieważ 500 zł przeznaczę na kask i jakieś ochraniacze
Teren jaki mnie interesuje to Å‚Ä…ki pola lasy a czasem asfalt
Co mnie interesuje jak na razie to yamaha dt 50 tylko w tym problem że jest dość duża a ja niski
Dobra nie będę się więcej rozpisywał mam nadzieję że pomożecie
(Jeżeli artykuł w nie właściwym dziale proszę o przeniesienie)
Myślę nad zakupem pierwszego motocykla. Co mnie interesuje to Enduro lub typowy cross.
Naczytałem się wiele artykułów na ten temat i nadal nie wiem co wybierać.
Z racji że mam dopiero 13 lat chcę coś słabszego maks 125cc . Jeżeli ma być to enduro to tylko pojemność 50cc aby zmieścić się w karcie motorowerowej ( niedługo będę zdawał)
Co do typowego crossa mam gdzie jeździć ponieważ mam dość duża działkę ( zapomniałem dodać że mieszkam na wsi) ale gdy czytałem inne artykuły to dowiedziałem się że są droższe w utrzymaniu od enduro.
Bardziej wolę Enduro ale boję się że ciężko będzie mi jeździć bo jestem niski jak na swój wiek mam zaledwie 157cm

Co do doświadczenia :L jest bardzo małe
Jeździłem przez 3 lata ( od 8 lat do 11 lat) crosikiem 50 cc (chinol)
i przez 1 rok quadem 125cc też chinol
A jeszcze jedno mogę wydać maks 4000 zł ponieważ 500 zł przeznaczę na kask i jakieś ochraniacze

Teren jaki mnie interesuje to Å‚Ä…ki pola lasy a czasem asfalt
Co mnie interesuje jak na razie to yamaha dt 50 tylko w tym problem że jest dość duża a ja niski

Dobra nie będę się więcej rozpisywał mam nadzieję że pomożecie

(Jeżeli artykuł w nie właściwym dziale proszę o przeniesienie)
- Kratek
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości