Zobacz wątek - Mocniejsza żarówka do FZ6
NAS Analytics TAG

Mocniejsza żarówka do FZ6

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Mocniejsza żarówka do FZ6

Postprzez Misiek_y » 28/12/2014, 00:40

Witam.
Zastanawiam się nad zmianą żarówki w fazerce, i tak patrze na jakieś tanioszki i znalazłem takie coś:

http://allegro.pl/zarowki-farenheit-h4- ... 28609.html

Czy jak włożę taką żarówkę to nie będzie problemu, tzn. czy nie jest za mocna ?
Misiek_y
Świeżak

Postprzez Glenroy » 28/12/2014, 01:38

Poza tym, że takie żarówki mają beznadziejny żarnik i świecą wszędzie tylko nie tam gdzie powinny, oślepiają kierowców z naprzeciwka, uwierz mi, że na pozycyjnych walisz w nocy po oczach mocniej, jak jadąc na światłach drogowych ze standardowymi żarówkami, ani to przyjemne, ani bezpieczne bo oślepiony kierowca traci orientację na drodze, do tego takie żarówki zmasakrują Ci lustro/odbłyśnik w reflektorze, i biorąc pod uwagę jeszcze fakt, że nie mają homologacji, a każdy nawet głupi diagnosta czy policjant poznają, że to nie jest dozwolone 65W, to poza tym, nie chciał bym trafić na Ciebie wyposażonego w takie koromysło na drodze nocą ;).

Kup sobie jakieś Nightbreakery Osrama, X-treme vision Philipsa, czy jakieś Xenon Silver Boscha i uwierz mi, że te żarówki pomimo swoich 55W, będą świecić milion razy lepiej niż te 90W z gównolitu, nie będą nikogo oślepiać bo strumień światła jest pięknie rozkładany po asfalcie a nie po nadlatujących samolotach, reflektor nie dostanie po tyłku, a i instalacja elektryczna też będzie Ci wdzięczna, że nie musi bezsensownie dźwigać kolejnych kilku amper ;).
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Glenroy
Moderator

Postprzez andy7 » 28/12/2014, 11:35

Zarowki o wiekszej mocy generuja zazwyczaj wieksza temperature. Wyzsza temperatura skutecznie przyczynia sie do wypalania Lustra reflektoru czasami rowniez szyby reflektora. Badz wiec przygotowany na wymiane calego reflektora w jakims tam czasie.

:wink:
kuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videos
andy7
Moderator

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê