Cały strój dla amatora + polecane ubrania, sklepy - Łódź
• Strona 1 z 1
Cały strój dla amatora + polecane ubrania, sklepy - Łódź
Witam Was serdecznie,
Chciałbym rozpocząć na nowo przygodę z jednośladami.
Ostatnio jeździłem 15 lat temu na MZtkach, Jawach itp.
Chciałbym zacząć od skompletowania całego stroju. Jako, że kiedyś nie korzystało się z tego, nie mam pojęcia co jest dobre i co warto kupić.
Planuję pośmigać przez 2 sezony na jakiejś 125 (obecnie rozglądam się za YZF 125) a potem gdy podszkolę się przesiąść się na CBRkę F4 600 (od lat moje marzenie).
Jeśli to możliwe, strój który chciałbym nabyć mógłby służyć do jazdy do 100 km/h ale także później do większego motorku.
Szukam porad od ludzi, którzy przetestowali wiele ubrań, kasków rękawic i mogą polecić co sprawdzić a także najlepiej sklepy w Łodzi (łódzkie) gdzie sprzedawca doradzi dobrze a nie by zrobić wynik i sprzedać bubel, który nie schodzi a polecić coś dobrego dla początkującego.
Jeśli znacie takie sklepy/ludzi również proszę o polecenie.
Chciałbym przeznaczyć na ubiór ok. 2000 PLN, wiem, że są dużo droższe i lepsze, dlatego ważne dla mnie to stosunek jakości do ceny. Jeśli się nie da to owszem trochę postaram się dołożyć, ewentualnie szukać promocji czy wyprzedaży.
Jako, że jestem dość niewymiarowy muszę wszystko przymierzyć.
Jeśli potrzebne dodatkowe informacje, chętnie udzielę odpowiedzi.
Chciałbym rozpocząć na nowo przygodę z jednośladami.
Ostatnio jeździłem 15 lat temu na MZtkach, Jawach itp.
Chciałbym zacząć od skompletowania całego stroju. Jako, że kiedyś nie korzystało się z tego, nie mam pojęcia co jest dobre i co warto kupić.
Planuję pośmigać przez 2 sezony na jakiejś 125 (obecnie rozglądam się za YZF 125) a potem gdy podszkolę się przesiąść się na CBRkę F4 600 (od lat moje marzenie).
Jeśli to możliwe, strój który chciałbym nabyć mógłby służyć do jazdy do 100 km/h ale także później do większego motorku.
Szukam porad od ludzi, którzy przetestowali wiele ubrań, kasków rękawic i mogą polecić co sprawdzić a także najlepiej sklepy w Łodzi (łódzkie) gdzie sprzedawca doradzi dobrze a nie by zrobić wynik i sprzedać bubel, który nie schodzi a polecić coś dobrego dla początkującego.
Jeśli znacie takie sklepy/ludzi również proszę o polecenie.
Chciałbym przeznaczyć na ubiór ok. 2000 PLN, wiem, że są dużo droższe i lepsze, dlatego ważne dla mnie to stosunek jakości do ceny. Jeśli się nie da to owszem trochę postaram się dołożyć, ewentualnie szukać promocji czy wyprzedaży.
Jako, że jestem dość niewymiarowy muszę wszystko przymierzyć.
Jeśli potrzebne dodatkowe informacje, chętnie udzielę odpowiedzi.
- undercover86
- Świeżak
Ja kupowałem swój strój motocyklowy przez sklep internetowy. Podałem wymiary i wszystko jest ok. Oczywiście z wymiarami był lekki problem bo właściciel sklepu uczył mnie przez telefon ściągać miarę;) ale efekt jest naprawdę bardzo przyjemny i to za mniejszą cenę niż w sklepach stacjonarnych.
- Ignacy51
- Świeżak
Ja kupowałem swój strój motocyklowy przez sklep internetowy. Podałem wymiary i wszystko jest ok. Oczywiście z wymiarami był lekki problem bo właściciel sklepu uczył mnie przez telefon ściągać miarę;) ale efekt jest naprawdę bardzo przyjemny i to za mniejszą cenę niż w sklepach stacjonarnych.
- Ignacy51
- Świeżak
Jako, że docelowo chcesz iść w kierunku motocykli sportowych to powinieneś IMO szukać kombiaka skórzanego.
Sprecyzuj, czy w 2000zł ma się też zmieścić kask? Bo kask, buty i rękawice mogą pochłonąć spokojnie ok 50% założonego budżetu 2000zł i wtedy z nowym kombiakiem byłby problem.
Sprecyzuj, czy w 2000zł ma się też zmieścić kask? Bo kask, buty i rękawice mogą pochłonąć spokojnie ok 50% założonego budżetu 2000zł i wtedy z nowym kombiakiem byłby problem.
BMW S1000RR
-
RSSSS - Bywalec
Miałem nadzieję na zmieszczenie się w 2000 PLN razem z kaskiem. Ale to nie znaczy, że nie mogę dołożyć
Zawsze wolę kupić coś dobrego co ma mi działać na lata, niż raz oszczędzić kupić bubel i nie mieć z tego pożytku. Nie wspominając już o bezpieczeństwie w tym stroju, to zdecydowanie najważniejsze, ale na sprzęt za 8000-10000 PLN nie mogę sobie pozwolić.
Reasumując z tym kaskiem, czy całość jest do zamknięcia w 2300-2500?
Co do Motorwings, sprawdzę po świętach, na stronie mają tego sporo

Zawsze wolę kupić coś dobrego co ma mi działać na lata, niż raz oszczędzić kupić bubel i nie mieć z tego pożytku. Nie wspominając już o bezpieczeństwie w tym stroju, to zdecydowanie najważniejsze, ale na sprzęt za 8000-10000 PLN nie mogę sobie pozwolić.
Reasumując z tym kaskiem, czy całość jest do zamknięcia w 2300-2500?
Co do Motorwings, sprawdzę po świętach, na stronie mają tego sporo

- undercover86
- Świeżak
Jest do zmieszczenia w tej kwocie.
Poczytaj archiwalne wątki w tym dziale, jest dużo tematów o najlepszych elementach ubioru za najmniejsze pieniądze.
Kask, buty i rękawice kupisz do 1000zł, szczególnie teraz, gdy są przeceny. Kombi za 1500zł to też nie jest mission impossible.
Oglądaj i przymierzaj w sklepie, kupuj w necie.
Kask: 400-500 zł
Buty: 400-500 zł
Rękawice: 100-200 zł
Kombi: >1500 zł
Dodatki: kominiarka/balaklawa, bielizna termoaktywna.
Pozdr.
Poczytaj archiwalne wątki w tym dziale, jest dużo tematów o najlepszych elementach ubioru za najmniejsze pieniądze.
Kask, buty i rękawice kupisz do 1000zł, szczególnie teraz, gdy są przeceny. Kombi za 1500zł to też nie jest mission impossible.
Oglądaj i przymierzaj w sklepie, kupuj w necie.
Kask: 400-500 zł
Buty: 400-500 zł
Rękawice: 100-200 zł
Kombi: >1500 zł
Dodatki: kominiarka/balaklawa, bielizna termoaktywna.
Pozdr.
BMW S1000RR
-
RSSSS - Bywalec
Może zacznijmy od kasku
Poczytałem troszkę i takie coś mi się nasunęło:
1. HJC TR-1
2. KBC Force RR Road Warior
3. KBC VR1X
Strasznie dużo informacji o kaskach i już się trochę gubię. Włókna szklane, kompozyty plastiku, czy węglanowe.
Z tych trzech co wymieniłem raczej skłonny byłbym do HJC ze względu na antifoga i włókna silver cool.
Co o nich myślicie? Może coś innego polecacie w tym budżecie 400-500 zł jakie sprawdzać. może który jest nie tylko bezpieczny ale i cichy?
Serdecznie dziękuję za Waszą pomoc.

Poczytałem troszkę i takie coś mi się nasunęło:
1. HJC TR-1
2. KBC Force RR Road Warior
3. KBC VR1X
Strasznie dużo informacji o kaskach i już się trochę gubię. Włókna szklane, kompozyty plastiku, czy węglanowe.
Z tych trzech co wymieniłem raczej skłonny byłbym do HJC ze względu na antifoga i włókna silver cool.
Co o nich myślicie? Może coś innego polecacie w tym budżecie 400-500 zł jakie sprawdzać. może który jest nie tylko bezpieczny ale i cichy?
Serdecznie dziękuję za Waszą pomoc.

- undercover86
- Świeżak
Zdaję sobie z tego sprawę
dlatego szukam opinii, gdzie jakość do ceny jest dobrze ustosunkowana a ze względu na duże doświadczenie forumowiczów, łatwiej będzie coś porównać
.

- undercover86
- Świeżak
po pierwsze to forowiczów a nie forumowiczów
a jezeli chodzi o kaski to z czystym sumieniem moge polecic KBC. Sam latam w VR1X a mam jeszcze xr1000 tylko ze shoei w ogole mi nie leży na głowie

Ostatnio edytowano 5/1/2015, 09:27 przez suhy-19, łącznie edytowano 1 raz
aprilia RSV4
-
suhy-19 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe