Jak uszczelnić wydech?
• Strona 1 z 1
Jak uszczelnić wydech?
Cześć,
Dziś wykryłem, że mam niewielką szczelinę na styku jednego z tłumików i rury wychodzącej z cylindra. Wydobywa się z niej odrobina spalin i kapie usyfiona jakimś zagarem woda. Czy jest jakaś domowa metoda naprawy która nie będzie oznaczać wymiany całego wydechu?
Pozdrawiam.
Dziś wykryłem, że mam niewielką szczelinę na styku jednego z tłumików i rury wychodzącej z cylindra. Wydobywa się z niej odrobina spalin i kapie usyfiona jakimś zagarem woda. Czy jest jakaś domowa metoda naprawy która nie będzie oznaczać wymiany całego wydechu?
Pozdrawiam.
--
Hans
każdy kto próbował kiedyś puścić cichacza w towarzystwie, ten wie jak operować sprzęgłem
Hans
każdy kto próbował kiedyś puścić cichacza w towarzystwie, ten wie jak operować sprzęgłem
-
Hans01 - Świeżak
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
Genialne.
Dzięki.
Pozdrawiam.[/img]

Dzięki.
Pozdrawiam.[/img]
- Załączniki
-
041115.jpg
- (34.17 KiB) Pobrane 845 razy
--
Hans
Hans
-
Hans01 - Świeżak
hehe wiem że to może głupio zabrzmieć ale ja uszczelniam wydeszek szpachlą ;D nakładam bez utwardzacza, i zakładam kolanko na cylinder ( tam jest b, wysoka temp.. ) po odpelaniu moment wypala i nieco puchnie, po sezonie całym nadal jest szczelne. wiec patent akurat u mnie sie sprawdza. moze byc gorzej kolektor/koncówka bo tam wszystko drży i może taka szpachle wykruszyc po prostu.
pasty do wydechów też są na bazie zywic z tego co wiem
pasty do wydechów też są na bazie zywic z tego co wiem
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości