Wsyzstko o konsolach. PS3 PS4 Xbox, co kupić, w co grać itp.
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Wsyzstko o konsolach. PS3 PS4 Xbox, co kupić, w co grać itp.
Temat ogólny o konsolach i grach na nie.
Pierwsze pytanie z mojej strony, chcę kupić konsolę e ogóle się na tym nie znam, co lepsze PS3 czy PS4?
Pierwsze pytanie z mojej strony, chcę kupić konsolę e ogóle się na tym nie znam, co lepsze PS3 czy PS4?
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Ja na twoim miejscu kupiłbym PSX (pierwsze playstation), zakupił takie perełki jak: Resident evil 1-3, Tomb raider 1-5, Gran turismo 1-2, Final fantasy 7-8, Driver 1-2, Abe exodus, Colin mcrae rally 1-2, silent hill, metal gear solid, syphon filter i wiele innych, których nie wymieniłem. Teraz te dzisiejsze gierki moim zdaniem nie mają wogóle "jaj". Wkładasz płytę do konsoli, odpalasz, przechodzisz, odkładasz, nie pamiętasz. Dasz grę kuzynowi, który ma 7 lat, on też ją przechodzi bez problemu
Kiedyś to były gierki, grało się w kilka osób przed 1 telewizorem i kombinowało jak przejść bossa. Ilu było osiedlowych czempionów w tekkena 3
Teraz to kapusta jest straszna 

Jeżdżenie "ścigaczem" po mieście to jak bieganie po lesie w garniturze.
-
Rolnik62 - Bywalec
Jeżeli chcesz tylko zagrać, to kup sobie ps 4. Na ps 3 stopniowo przestaną pojawiać się nowe tytuły (ale i tak jest ich sporo). Ja nie mam przyjemności z grania na dzisiejszych platformach. są za łatwe i "dla każdego".
-
Rolnik62 - Bywalec
Nie będąc szczególnym fanem konsoli, dla takich tytułów jak remake The Last of Us i Uncharted 4 jestem w stanie poważnie przemyśleć nabycie PS4
.
...dla całej reszty tytułów wolę mocnego PC...gdzie na chwilę obecną mój do takowych również się nie zalicza
.

...dla całej reszty tytułów wolę mocnego PC...gdzie na chwilę obecną mój do takowych również się nie zalicza

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Gry jak chcesz grac przez siec i tak musisz kupowac nowe, bo uzywki jesli ktos gral przez neta, to przypisuja sie do danej konsoli i nie odpali Ci multi na Twojej. PS3 daje rade, chociaz np w BF4 ma czasami zamulenia i przyciecia. Gry na PS3 beda jeszcze wychodzic przez jakis czas takze no stress.
Ile chcesz wydac ?
Ile chcesz wydac ?
-
Krmtzzz - VIP Ścigacz.pl
Sam nie wiem, nową ps4 brałbym na raty, chociaż razem z kontrolerami move i innymi wyjdzie w kij drogo, ogólnie faza jest taka że mi wystarczyłyby 2 pady i tyle, ale moja lubi pograć i poskakać przed TV...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Nie ma mowy o przerabianiu konsoli. Szczerze to ja bym wzial na Twoim miejscu PS3. Move'a tam masz, mozna sie na tym pobawic w jakies sport champions czy cos w ten desen - najlepsza frajda w pingla albo w siatke 

-
Krmtzzz - VIP Ścigacz.pl
Jeśli jesteśmy posiadaczami konsoli PSX lub PS2, możemy zapewnić sobie swoisty powrót do dzieciństwa i zabawę na całe święta
Istnieje taka produkcja jak ImbNES
Jest to emulator konsoli NES - w kraju Pegasus'a
Instrukcja stworzenia naszej indywidualnej płyty z grami
http://www.tkk.pl/~chocobo/strona/konsoleiemulacja/page/menu/psx/emupsximbnes.htm (otwórz link)
Dostępna jest wersja z 6tyś gier na dwóch CD, lub można wygenerować samemu płytę korzystając z poradnika z linku wyżej...
PSX można odkurzyć i ponaparzać w Contre

Istnieje taka produkcja jak ImbNES

Jest to emulator konsoli NES - w kraju Pegasus'a

Instrukcja stworzenia naszej indywidualnej płyty z grami
http://www.tkk.pl/~chocobo/strona/konsoleiemulacja/page/menu/psx/emupsximbnes.htm (otwórz link)

Dostępna jest wersja z 6tyś gier na dwóch CD, lub można wygenerować samemu płytę korzystając z poradnika z linku wyżej...
PSX można odkurzyć i ponaparzać w Contre

Ostatnio edytowano 15/12/2014, 16:50 przez miki1406, łącznie edytowano 1 raz
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Ścigacz.pl
Ja właśnie mam na komputerze emulator z PSX, emulator z NES-a, emulatory z gameboya, nintendo, no i jeszcze mam taką malinkę jak emulator MAME (flipery)
W męskich spotkaniach towarzyskich z dodatkiem alkoholu robią furorę
Tylko trzeba mieć odpowiednie joypady, bo na klawiaturze to nie jest to samo. Ja mam najtańsze z esperanzy, dają radę. Contra na 2 graczy jest wyborna
A jeżeli ktoś grał na fliperach, i wydawał niemałe pieniądze na "kredyty" to MAME to jest obowiązkowa pozycja dla niego
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
Wszystko jest na emuparadise.me. Jak ktoś lubi retro, i ma jakieś pytania (np jak nazywa się jakaś tam gra) to pisać, odpowiem jak będę wiedział

Wszystko jest na emuparadise.me. Jak ktoś lubi retro, i ma jakieś pytania (np jak nazywa się jakaś tam gra) to pisać, odpowiem jak będę wiedział

-
Rolnik62 - Bywalec
suhy-19 napisał(a):a ja mam pegasusa i od zaj.......a gier
Handlujesz??

Pegasusa kupić nie sztuka, ale dyskietki to towar deficytowy

Na PSXie wyjątkowo dobrze się gra, a emulator umożliwia niebywały bajer. Niektóre gry miały możliwość zapisywania stanu gry (miały pamięć SRAM). Jeśli mamy taką grę emulator umożliwia zapis stanu na karcie pamięci

Ogólnie fajnie pośmigać w Contre/Tanki/Mario lub bardziej wysublimowane Gun Smoke, czy Chip & Dale

Zuuupełnie inaczej niż na emulatorze na kompie...
Nawet moja kobita znalazła jakąś tam swoją Małą syrenkę i naparza

Jak fenix z popiołów 

-
Trzymaj - to towar drożejący i powoli kolekcjonerski...
Nieźle się zdziwiłem jak zobaczyłem ceny moich zabawek z czasów młodości na allegro...
Pegasus oryginalny potrafi kosztować 500zł
Projektor Ania (takie prześcieradłowe kino obrazkowe) - 200-300zł
A moje HiFi - Radmor - 700-1000zł za sam amplituner
Nieźle się zdziwiłem jak zobaczyłem ceny moich zabawek z czasów młodości na allegro...
Pegasus oryginalny potrafi kosztować 500zł
Projektor Ania (takie prześcieradłowe kino obrazkowe) - 200-300zł
A moje HiFi - Radmor - 700-1000zł za sam amplituner

Jak fenix z popiołów 

-
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3