Naked vs Chopper
• Strona 1 z 1
Naked vs Chopper
Witam,
Mam mały dylemat (wiem był poruszany milion razy, czytałem wątki ale głównie sie kończyły na 'gówno-burzy"). Sprzedałem swój pierwszy motocykl Yamahe Fzr 600 3he i na wiosne planuje kupić nowy motocykl Suzuki Bandit 600/650 lub Virago 535. Przecinaki nie wchodzą w grę bo są kompletnie nie wygodne. Ważę nie całe 70kg i mam 180 cm wzrostu. Co uważacie za lepszy wybór??
Mam mały dylemat (wiem był poruszany milion razy, czytałem wątki ale głównie sie kończyły na 'gówno-burzy"). Sprzedałem swój pierwszy motocykl Yamahe Fzr 600 3he i na wiosne planuje kupić nowy motocykl Suzuki Bandit 600/650 lub Virago 535. Przecinaki nie wchodzą w grę bo są kompletnie nie wygodne. Ważę nie całe 70kg i mam 180 cm wzrostu. Co uważacie za lepszy wybór??
- Ziębek
- Świeżak
hehe wiesz dlaczego takie tematy konczÄ… sie 'g....-burzy" ? bo nie ma odpowiedzi na to pytanie
jedni wolą bandity inni virażki. ja na przykłąd nie kupił bym ani jednego, ani drugiego ;P wole jeździc wibratorze o wygodzie deski. rozwiązanie należy wyłącznie do Ciebie, jaki sprzet wyda ci sie praktyczniejszy, czym wolisz jeździc i jak. jak masz zamiar troche powariować to virgao srednio sie nadaje, ale jak latasz sobie na przeloty, i nie interesują cie duze prędkosci, a gdzies sobie wygodnie dojechac to czemu nie chopperek
jedni wolą bandity inni virażki. ja na przykłąd nie kupił bym ani jednego, ani drugiego ;P wole jeździc wibratorze o wygodzie deski. rozwiązanie należy wyłącznie do Ciebie, jaki sprzet wyda ci sie praktyczniejszy, czym wolisz jeździc i jak. jak masz zamiar troche powariować to virgao srednio sie nadaje, ale jak latasz sobie na przeloty, i nie interesują cie duze prędkosci, a gdzies sobie wygodnie dojechac to czemu nie chopperek
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Zgadza się ale FZR to przecinak (moze juz nie tak rasowy bo swoje lata miał ale przecinak). Był niewygodny Sercem jestem za Virago ale Bandit wydaje mi sie takim dobrym kompromisem tylko obawiam się że i na nim będzie nie wygodnie..... Po za tym 535 w choperku wydaje mi sie mega mało i do miasta słaby
- Ziębek
- Świeżak
Invi
Nie do końca... Cruisery są strasznie wygodne i nawet jestem w stanie stwierdzić, że wygodniejsze od golasów. Co innego choppery gdzie kierownica jest dosyć wysoko. Takimi już nie jest tak wygodnie, jednak dają radę.
Co do tematu:
Popatrz może sobie coś ze skali 750ccm itp.
Do jakiej kwoty szukasz moto to będzie łatwiej doradzić?
Chopperki tak naprawdę nie sa takie słabe.
Nie do końca... Cruisery są strasznie wygodne i nawet jestem w stanie stwierdzić, że wygodniejsze od golasów. Co innego choppery gdzie kierownica jest dosyć wysoko. Takimi już nie jest tak wygodnie, jednak dają radę.
Co do tematu:
Popatrz może sobie coś ze skali 750ccm itp.
Do jakiej kwoty szukasz moto to będzie łatwiej doradzić?
Chopperki tak naprawdę nie sa takie słabe.
Shadow 125-->Kawasaki ER-5-->Suzuki SV650S--> Honda CBF 600NA
-
fasoliusz - Bywalec
Czopek vs naked? Też w tamtym roku nad tym myślałem. Zastanawiałem się nad shadow 600/750 i banditem 600/sv. Ale ostatecznie kupiłem fzs 600 i to był dobry wybór wygodny, ekonomiczny, szybki kiedy trzeba, hamulce jak złoto. Dobra ochrona przed wiatrem.
DragStar125>CBR125>FZS600>FZ6n
-
fincher - Bywalec
Ziębek, nie wiem do jakiej kwoty szukasz sprzętu, ale może jakiegoś Trypla? Taki Speed Triple dla mnie po prostu bajka sprzęt, no i ta rzędowa trójka od Triumpha, po prostu coś pięknego .
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
na bandita wystarczy usiąść żeby sygnał z doopy do głowy sam poleciał, że mientko i dobrze mi tak
poza tym na dołkach nie strzela w krzyż jak z cruzera... dla mnie jak na razie od bandziora wygodniejsze siodło jest w DLu.
poza tym na dołkach nie strzela w krzyż jak z cruzera... dla mnie jak na razie od bandziora wygodniejsze siodło jest w DLu.
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
świetlne lata wstecz, na 3. poważne moto (pierwszym był Junak - miałem 16 wiosen, drugim ETZ-ka) zanabyłem marudera 800.
i więcej do armatury nie wrócę.
ani to nie przyspiesza, ani nie hamuje, w zakrętach wali się się jak Hanka w kartony. zamiast przeciwskrętu i balansu ma się siłownię. na ulicy żeby zawrócić to manewr na 3, jak katamaranem.
ale każdy lubi co innego.
i więcej do armatury nie wrócę.
ani to nie przyspiesza, ani nie hamuje, w zakrętach wali się się jak Hanka w kartony. zamiast przeciwskrętu i balansu ma się siłownię. na ulicy żeby zawrócić to manewr na 3, jak katamaranem.
ale każdy lubi co innego.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości