Matowy kolor motocykla.
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Matowy kolor motocykla.
Witam , chce zmienic kolor swojego motocykla na szary mat i chcialbym sie dowiedziec czy te kolory w macie to dobry wybór czy nie ?

- noname44
- Świeżak
Ja myślę że tak
A na poważnie. Możesz sobie pomalować na mat jak chcesz, ale:
*Życzę powodzenia w myciu z robali.
*Będzie paskudnie wyglądało we wszelkich miejscach które będziesz polerował ciuchami, w pierwszej kolejności plamy na baku.
*Mat na moto w 95% przypadków wali wiochą

A na poważnie. Możesz sobie pomalować na mat jak chcesz, ale:
*Życzę powodzenia w myciu z robali.
*Będzie paskudnie wyglądało we wszelkich miejscach które będziesz polerował ciuchami, w pierwszej kolejności plamy na baku.
*Mat na moto w 95% przypadków wali wiochą

-
Invi - VIP Ścigacz.pl
miałem moto w macie - wcale wiochą nie wali, jak pasuje do motocykla.
ale z resztą sie moge zgodzic - cięzej to doczyscic, i kiepsko wygląda na miejscach gdzie sie cos ociera ( np bak kolanami) szybko sie poleruje i są plamy.
ale z resztą sie moge zgodzic - cięzej to doczyscic, i kiepsko wygląda na miejscach gdzie sie cos ociera ( np bak kolanami) szybko sie poleruje i są plamy.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Co do trwałości matowych kolorów to nie można im niczego zarzucić,ale ma to też sporo minusów- są bardziej podatne na plamy oraz zabrudzenia,a poza tym moim zdaniem nie prezentuje się zbyt dobrze,obojętnie czy będzie to szary,brąz czy jeszcze inny odcień.
- Moto-Center
- Świeżak
Lakier na F800R z 2015r. jest matowy i wyglada niezle. Z lampa gorzej, ale lakier jest imho fajny.
Jesli chodzi o lakierowanie samemu na mat - mi to sie kojarzy z lataniem dziur, pokrywaniem rdzy i szeroko pojeta "szpachla".
Jesli chodzi o lakierowanie samemu na mat - mi to sie kojarzy z lataniem dziur, pokrywaniem rdzy i szeroko pojeta "szpachla".
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
ja mam czarny matowy oryginalny, motocykl po umyciu się wyciera do sucha i koniec, żadnego polerowania. Szczerze to nie zauważyłem specjalnych problemów poza jednym. Jak laski siadają to łapią za bak, a że na rękach często gęsto mają kilku mm warstwę kremu do rąk to zostają brzydkie ślady po paluchach i to dopiero jest tragedia domyć.
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
Matowy czarny fazer, wygląda jak zapyziała wska z pod stodoły z której zlazł bezbarwny... Raczej nie polecam...
Mat wygląda fajnie na pojazdach wożonych na pokazy... W jeździe tragedia z myciem i pielęgnacją...
Mat wygląda fajnie na pojazdach wożonych na pokazy... W jeździe tragedia z myciem i pielęgnacją...
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2