Cross czy enduro na poczÄ…tek dla 15 latka
• Strona 1 z 1
Cross czy enduro na poczÄ…tek dla 15 latka
Witam,
Mam 15 lat, 174 wzrostu. chciałbym się was zapytać który pojazd mam wybrać na początek cross czy enduro. chcę jezdzic po polach a czasem po torze. szukam czegoś taniego, a dobrego co by nie wymagało dużego remontu.
Mam 15 lat, 174 wzrostu. chciałbym się was zapytać który pojazd mam wybrać na początek cross czy enduro. chcę jezdzic po polach a czasem po torze. szukam czegoś taniego, a dobrego co by nie wymagało dużego remontu.

- anka320
- Świeżak
powiedz ile możesz przeznaczyć kasy na motocykl ? ogólnie nie polecił bym ci fullcrossa bardzo drogi w utrzymaniu i raczej marnie nadaje się do rekreacyjnej jazdy po lasach (zawieszenie i sam styl silnika) ale co kto lubi. Z mojej strony mogę ci polecić enduro typu yamaha dt 125, kawasaki kmx 125 , lub honde crm 125
fajne motocykle idealne na lasy i przede wszystkim nie drogi w zakupie i w utrzymaniu go 

Four Stroke Power !
Husaberg fe 501
&
Mz Etz 251

Husaberg fe 501
&
Mz Etz 251
-
braaaap - Świeżak
tez bym polował na jakas DT 125 lub sprzęt tego typu, i poddał kuracji odchudzającej - wywalić wszystko co zbędne, stelaże, kierunkowskazy, jak nie potrzebne to i lampy ( chociaz sie przydają do enduro ) i wtedy fajny pojazd jest w miare uniwersalny i tani
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Jeżeli to twój pierwszy motocykl to bym Ci raczej polecił Simsona S51/S70 Enduro, niż motor Cross/Enduro. Najpierw trzeba się nauczyć jeździć.
Jeżeli jednak umiesz no to DT 125, myślę jest najmniej awaryjnym Enduro o pojemności 125 ccm.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
- Narky
- Świeżak
ee tam, simson dobra sprawa, ale dla pasjonata albo dziadka co lubi sobie cos pogrzebać i na grzybki czasami skoczyć. simsonki są bardziej wrażliwe, i kiepsko nadają sie w teren, nie maja rozbudowanego f.powietrza. łatwo je zalac, kapryszą i wcale tanie nie są. duzo lepiej wziąć DTtke bo przynajmniej sie tym pojeździ. jak 125tka by była za mocna to mozna wziąc 50tke albo jakas 70/80 itp.
ale w tym wieku juz na zawodach sie praktycznie scigać mozna 40 konnymi crossówkami. wiec nie widze wiekszych przeszkód
ale w tym wieku juz na zawodach sie praktycznie scigać mozna 40 konnymi crossówkami. wiec nie widze wiekszych przeszkód
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość