Kombinezon Alpinestars jaki rozmiar na mnie ?
• Strona 1 z 1
Kombinezon Alpinestars jaki rozmiar na mnie ?
Witam . Chcę zamówić kombinezon dwu częściowy Alpina , no i mam problem który z wymiarów będzie najlepszy dla mnie .... z każdego rozmiaru pasuje na mnie co innego :/
http://www.4ride.pl/tabele-rozmiarow-alpinestars/ Tutaj mam rozmiarówkę , wystarczy zjechać deczko niżej , rozmiary które by na mnie pasowały 40-42 .
Klatka piersiowa 100cm , Obwód pasa 94cm, obwód bioder 110cm , długość ręki 62cm , długość nogi 85cm ( mierzone od pachwiny do pięty) , moja całkowita wysokość 180 cm .
Przepraszam jeśli popełniłem jakieś wykroczenie w regulaminie , i chciał bym prosić w razie czego o szansę edytowania i poprawienia tematu , a nie jego kasowanie .
http://www.4ride.pl/tabele-rozmiarow-alpinestars/ Tutaj mam rozmiarówkę , wystarczy zjechać deczko niżej , rozmiary które by na mnie pasowały 40-42 .
Klatka piersiowa 100cm , Obwód pasa 94cm, obwód bioder 110cm , długość ręki 62cm , długość nogi 85cm ( mierzone od pachwiny do pięty) , moja całkowita wysokość 180 cm .
Przepraszam jeśli popełniłem jakieś wykroczenie w regulaminie , i chciał bym prosić w razie czego o szansę edytowania i poprawienia tematu , a nie jego kasowanie .
- Kawa9696
- Świeżak
Kombinezonów kasków itp nie zamawia się bez wcześniejszego przymierzania! Muszą być one dobrze dopasowane a po tabeli rozmiarów nie da rady utrafić. Zima jest więc raczej nie potrzebujesz go na już. To zakup na kilka lat więc warto poświęcić trochę więcej czasu żeby dobrze wybrać.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Racja racja. Ja zamówiłem tak buty, rozmiar 42 tak jak nosze wkładka tez niby normalna (cm) ale jak ubrałem to były stanowczo za duże.. Na szczęśćie trafiłem na dobry sklep gdzie mogłem bez kosztów wymienić na mniejsze i mniejsze pasują jak ulał
Kombinezonu czy też kasku bym nie zamawiał przez neta bez wcześniejszego mierzenia 

-
Tristello - Świeżak
Kontaktowałem się ze sklepem i w razie gdy rozmiar będzie nie odpowiedni to mi po prostu wymienią . Jeśli będzie trochę przyduży to mi to nie przeszkadza , dość intensywnie na siłowni ćwiczę więc w razie czego dostosuje się do kombinezonu .
- Kawa9696
- Świeżak
To kombinezon powinien się trochę do Ciebie dostosować, a nie odwrotnie.
Sama wymiana rozmiaru może nie wystarczyć, bo kombinezony różnych modeli mają inny fason.
Może być tak, że bez względu na rozmiar dany model danej marki nie będzie na Ciebie pasował (np. będzie gdzieś krępował ruchy).
Mam kombiaka 52 jednej marki i jest bardzo wygodny, a dla przykładu 4SR w tym samym rozmiarze sprawiał wrażenie kaftana bezpieczeństwa, a w rozmiarze większym był już za duży.
Najlepiej przymierzyć kilka modeli tak jak już wyżej doradzono.
Pozdr.
Sama wymiana rozmiaru może nie wystarczyć, bo kombinezony różnych modeli mają inny fason.
Może być tak, że bez względu na rozmiar dany model danej marki nie będzie na Ciebie pasował (np. będzie gdzieś krępował ruchy).
Mam kombiaka 52 jednej marki i jest bardzo wygodny, a dla przykładu 4SR w tym samym rozmiarze sprawiał wrażenie kaftana bezpieczeństwa, a w rozmiarze większym był już za duży.
Najlepiej przymierzyć kilka modeli tak jak już wyżej doradzono.
Pozdr.
BMW S1000RR
-
RSSSS - Bywalec
Kawa9696 napisał(a):Kontaktowałem się ze sklepem i w razie gdy rozmiar będzie nie odpowiedni to mi po prostu wymienią . Jeśli będzie trochę przyduży to mi to nie przeszkadza , dość intensywnie na siłowni ćwiczę więc w razie czego dostosuje się do kombinezonu .
a ja zamawialem przez neta, ale jestem kawal c*** i poszedlem do sklepu lokalnego, gdzie mieli wszystko ale drogo. powiedizalem ze nie obchodzi mnie cena i chce przymierzyc dane ciuchy (kask bla bla), skakali kolo mnie jakbym chcial ten sklep caly wykupic. poprzymierzalem, goscie doradzili co jak, wyszedlem, kupilem na necie to samo, tylko tansze

- Kaai
- Mieszkaniec forum
Z racji różnych modeli - rozmiary także mogą być dla Ciebie różne,więc zdecyduje się na jeden ( obydwa moim zdaniem są godne uwagi),przymierz i będziesz wiedział jak leży,jak się w nim czujesz.
- Moto-Center
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe