rusząjący sie korbowód- dt 80
• Strona 1 z 1
rusząjący sie korbowód- dt 80
Witam. Mam problem z yamahą dt 80. Z ciekawości odkręciłem króciec ssący żeby zobaczyć tłok. wszystko fajnie super oprócz jednej rzeczy... gdy dotykam korbowód palcami rusza się on 1 mm w prawo i 1 mm w lewo! nie wiem czy tak ma być ale wydaje mi się że nie.. natomiast jak tłok zjedzie na dół i go poruszam też się kiwa minimalnie... Tak ma być czy coś nie tak ????
- Konasz19752
- Świeżak
no tak o chciałem zobaczyć . znaczy tłok nie chodzi na boki jak by był za mały xd tylko tak się kręci znaczy to mówie 1 mm w tą i w tą
- Konasz19752
- Świeżak
Konasz19752 napisał(a): tylko tak się kręci znaczy to mówie 1 mm w tą i w tą
Cóż za precyzyjne przedstawienie problemu...
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
Na łożyskach igiełkowych zawsze coś jest luzu, ale nie powiem Ci czy w twoim motocyklu jest odpowiedni czy nie, to nie panewka w 4t. A tłok lekko się rusza w cylindrze i to normalne, po rozgrzaniu ma bardziej ciasno i nie oznacza to, że silnik jest do remontu. Ostatnio pomagałem kumplowi przy wydechu w Suzuki, jak wsadziłem palec to tłok dzwonił strasznie, a mimo to kompresja 10kg/cm3.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości