Zobacz wątek - W co się ubrać?
NAS Analytics TAG

W co się ubrać?

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

W co się ubrać?

Postprzez ostraYamaha » 22/11/2014, 17:14

Hej to mój pierwszy post w zwiazku z tym , że zakupiłam pierwszy motocykl ,potrzebuje całe wyposażenie,kask ,kombinezon ( koniecznie skóry) ,buty no ogólnie wszystko , pora roku może nie będzie sprzyjać jeździe,ale jakby nie bylo sezon dobiega końca i szukam outletów ,odpada Internet bo modelką nie jestem i chciałabym pomierzyć ,a z drugiej strony szukam miejsca w którym ktoś mi doradzi .Studiuję w Poznaniu i wlaśnie w Poznaniu szukam takiego sklepu ,czy ktoś coś doradzi? I proszę jeszcze o poradę w co dokładnie sie powinnam wyposażyć?
Silnik, dwa koÅ‚a i mina wesoÅ‚a… //
Yamaha BT 1100 Bulldog :D
ostraYamaha
Świeżak

Postprzez severian » 22/11/2014, 17:21

Podaj jeszcze jaki budżet masz do wykorzystania.Na rynsztunek spokojnie można wydać grubo ponad 20 tysi ... Z drugiej strony dziesięc razy mniej może być już byt mało .
severian
Świeżak

Postprzez suhy-19 » 22/11/2014, 17:23

i wymiary :lol:
aprilia RSV4
suhy-19
Moderator

Postprzez ostraYamaha » 22/11/2014, 17:30

Mam 7500 zl odłożone na ten cel , myślałam ,że to dużo ;p mam rozmiar 40 :/
ostraYamaha
Świeżak

Postprzez andy7 » 22/11/2014, 20:27

Na dzien dobry zapytam sie dlaczego skora ?

Pomijam juz typ motocykla jakim zamierzasz jezdzic.

Kazdemu proponuje textylne, bo na poczatek sa berdziej uniwersalne i pozwalaja jezdzic w kazda pore roku i w kazda pogode.

Zastanow sie wiec co wolisz ? Ladniej sie prezentowac pod kolumna Zygmunta czy smigac i smiac sie z innych ktorzy w tym czasie pauzuja, bo deszcz pada.

Skore mozna wyrwac na ebay'u nowa, za smieszne pieniadze.

Osobiscie polecam RUKKA Gore-Tex jak poklikasz w niemieckim Louis'ie to mozesz tez za fajna cene wyrwac.

Buty obowiazkowo Daytona ( tez Gore-Tex ) rekawiczki BMW Gore-Tex -> Pro Sommmer. Lepszych jak do tej pry niema.

:wink:
kuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videos
andy7
Moderator

Postprzez ostraYamaha » 22/11/2014, 20:59

Hmm zawsze marzyła mi sie skórka, chociaż widziałam na innych motocyklistach tekstylne kurtki i nie wyglądają źle, ale no chciałam skórę i się tego trzymam :) wlaśnie w moim przypadku odpadają zakupy online,natura obdarzyła mnie w obfity i musze mierzyć ciuchy , a nie chce potem się bawić w zwroty , a czy te rzeczy które proponujesz dostanę gdzieś na miejscu w Poznaniu? Czytałam troszkę o takich kombinezonach skórzanych i one maja podpinki specjalne ,że się czlowiek nie spoci ale i nie zmarznie zimą? Dużo osób poleca Alpinestars , na alledrogo powystawiane są też ciuchy marki Spyke i można kupić ponoć gdzieś w poznaniu ,ale nic w necie o tej marce nie ma , ktoś w tym może jeździ? Bo na zagranicznych stronach trochę tego jest,ale wolalabym jakieś opinie o użytkownikach takiej odzieży ,a nie ,że ktoś gdzieś slyszał ,a jaki kask polecacie ,przede wszystkim bezpieczny!?
ostraYamaha
Świeżak

Postprzez ostraYamaha » 23/11/2014, 09:00

I cichy?
ostraYamaha
Świeżak

Postprzez lagiboy » 23/11/2014, 11:13

jak siÄ™ robi cisza to ja odzywam siÄ™ do google. http://lmgtfy.com/?q=kombinezon+motocyklowy+pozna%C5%84
oglądasz to co Cię interesuje, piszesz adresy i lecisz, jeśli Cię stać to Alipinestar, Dainese, Spidi, jest tego więcej Arlene Ness, RST, 4SR, BKS, IXS, przede wszystkim posprawdzaj które z nich mają damską kolekcję. Potem wystarczy iść do sklepu i mierzyć a następnie szukać okazji. W każdym dobrym sklepie ktoś Ci pomoże, jeśli nie to nie jest to dobry sklep. Kaski nie wiem do jakiego motocykla szukasz ale jeśli kombinezon to brałbym kask integralny. I tutaj znowu zależy ile chcesz wydać schuberth, shoei, arai, hjc, agv, shark, rękawiczki na początku wziąłbym tschul dlatego że ten element jest zmieniany najszybciej bo nikt nie wie na początku czego chce od rękawic a tutaj jest bardzo dobra jakość do ceny, pojeździsz, zdecydujesz wtedy jakie rękawice Ci leżą i wtedy możesz wydać 5 razy tyle na takie jakie będą spełniać oczekiwania a i para na zmianę się przyda. buty najlepiej ze wzmocnieniem kostki i pięty. Chyba że masz zamiar w nich chodzić nie wiadomo gdzie to trzeba patrzeć tez pod tym kątem bo w butach stricte sportowych chodzi się jak w narciarskich. Napisz więcej o maszynie i o planach np kiedy masz zamiar zmieniać motocykl o ile masz zamiar, do jakiej jazdy ma to być, czy ma to być z naciskiem na lans czy na budżet. dla przykładu, jeśli chcesz się turlać turystycznie dla przyjemności na 125cc i może zmienisz na 250 czy 500 za kilka sezonów to nie potrzebujesz wtedy kombinezonu ze sliderami na kolanach. Jeśli natomiast w przyszłym sezonie będziesz się uczyć i z czasem masz zamiar składać się na łukach na kolano to wtedy jak najbardziej. Im więcej informacji podrzucisz tym łatwiej będzie, popatrz w necie co Ci się podoba.
black matt=grey (color by honda)
lagiboy
Moderator

Postprzez ostraYamaha » 23/11/2014, 11:43

Chcialabym jeździć daleko tym motocyklem ,dopiero go kupiłam to yamaha bulldog o pojemności 1100 , jak narazie jezdze bocznym uliczkami ,powoli bo trochę przesadzilam z pojemnościa na początek ,ale wiosna chcę co weekend jeździć w bieszczady :) na nauce jazdy mialam kask tak głośny,że nie dalo sie jezdzic:/ dopiero zaczynam swoja przygodę i szukam sklepu w którym pracuja motocykliści z zamilowania ,doradza itd. Potrzebuje tez serwis bo sprzedający poinformowal mnie o wymianie oleju,no trzeba zrobić.Wszystkie rzeczy ,które kupie mają mi posłużyć jak najdłużej:D ale i maja byc funkcjonalne :) a w czym wy jeździcie? Jeśli chodzi też o serwis to mam pękniętą dźwignie hamulca ( gleba na 2 jeździe) gdzie mi to w poznaniu wymienia ?
ostraYamaha
Świeżak

Postprzez andy7 » 23/11/2014, 22:59

Naprawde wzielas na pierwszy sprzet Bulldog'a ? Jestes odwazniejsza niz mozna by przypuszczac.

Jako, ze nielegalnie poruszasz sie po drogach odemnie niama zadnych info

:wink:
kuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videos
andy7
Moderator

Postprzez ostraYamaha » 23/11/2014, 23:15

Dlaczego nielegalnie ???
Ten motocykl jest przepiękny , jeszcze mój jest z elementami pomarańczowo - rudymi :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Po prostu cudo ! Kończę w styczniu 26 lat więc wszystko ok , po co miałam kupić jakaś 600 , a potem szukać czegoś większego , jak mogłam na większym moto trenować i potem sobie śmigać :) a i ten motocykl jest tak piękny ,że chce nim jeździc bardzo długo !!!
ostraYamaha
Świeżak

Postprzez Moto-Center » 10/12/2014, 10:47

W takim razie pozostaje życzyć szerokości na drodze:)A co do odzieży to Alipinestar ma teraz fajną,damską kolekcję wiec poszukaj właśnie któregoś z ich modeli,na pewno coś przypadnie ci do gustu.
Moto-Center
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê