Honda nsr 125
• Strona 2 z 2 • 1, 2
MarSen napisał(a): Jeżeli nicasil, a będzie w złym stanie to najlepszym wyborem będzie nowy cylinder (1300zł z tłokiem). Ewentualne wbić tuleję 350zł, bo honowania w Polsce Ci dobrze nie zrobią raczej.
No tu

Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
No ewentualnie może wbić tuleję, bo jest taniej. Ja mam i jakoś nie mam problemów. Silnika co prawda nie rozbierałem, ale na razie nie mam ku temu powodów, bo moja leci tyle ile powinna
. Mogę jednak przyznać, że mocno się grzeje, ale to pewnie przez wodę w chłodnicy, o której dowiedziałem się niedawno. Robię to na zimę, więc z wiosną dowiem się co i jak. No i nie wykluczam, a nawet zdaję sobie z tego sprawę, że winowajcą jest również sama tuleja, która gorzej odprowadza ciepło. Jednak załóżmy, że zrobię na niej kolejny sezon to opłaca się, gdyż siedzi tam od dwóch, a 350zł vs 1300zł to duża różnica i nie każdego stać na nowy cylinder, dlatego alternatywą może być tuleja. Oczywiście ma to swój minus w postaci grzania się moto, ale u siebie zauważyłem to tylko raz.

Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości