Jak "DRIFTOWAC" na motocyklu ?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Jak "DRIFTOWAC" na motocyklu ?
Mam pytanie odnosnie tego jak driftować, a dokladnie :
1.Jak to sie robi ?- Jak sie driftuje ?
Prosze jakos wytlumaczyc to tak po ludzku i jakos krotko
Z gory txh za odpowiedzi.
1.Jak to sie robi ?- Jak sie driftuje ?
Prosze jakos wytlumaczyc to tak po ludzku i jakos krotko

- PierdziKolek99
- Świeżak
-
Fugu - Mieszkaniec forum
Jak mozna to cos po PL
i nie chodzi mi o filmiki jak ktos to robi tylko o opis jak to sie robi zebym ja sie nauczyl tego robic. Chodzi mi o to co i jak sie robi i jak sie zachowywac podczas driftu na motocyklu. Czyli jak kogos takiego jak ja ( ktory nie mial wczesniej stycznosci z motocyklem ) nauczyc driftowac.

- PierdziKolek99
- Świeżak
- PierdziKolek99
- Świeżak
Tak żeby nie zrobić katapulty xD
Ogólnie to bardzo trudne jest
Nawet jak bardzo dobrze ogarniasz moto, to bez dobrej klatki lepiej nie próbować. Zależy też jakie masz moto. Większością 600 bez patelni z tyłu tego nie ogarniesz.
Na forum też się nie nauczysz, musisz próbować i tyle.
Ogólnie to bardzo trudne jest

Na forum też się nie nauczysz, musisz próbować i tyle.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Zaczyansz od Donat'u. Aby drift'owc, to trzeba najpierw miec motocykl ogarniety w lataniu po winklach, polecam supermoto.
Ubezpiecz sie dobrze,

Ubezpiecz sie dobrze,

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
A Aprilia Rs 125 sie do tego nada ? xD
I w koncu chce sie dowiedziec jak to sie robi
Ale tak dokladnie np. ile gazu i jak dodawac, jak przechylac moto co w danym momencie wciskac itd. wie ktos jak to sie robi ( DRIFT ! xD )
I w koncu chce sie dowiedziec jak to sie robi

- PierdziKolek99
- Świeżak
PierdziKolek99 napisał(a):A Aprilia Rs 125 sie do tego nada ?
Ty tak na powaznie ?
Najlepiej to sie do tego nada Duke 1290

Invi napisał(a):Chyba na piachu
Mysle, ze nawet na piachu sie nie sprawdzi.

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
- PierdziKolek99
- Świeżak
Na asfalcie nie próbowałem ale w terenie często wchodziłem bokiem. Wiem że to inne światy ale może Ci się przyda, choć na sypkim pewno łatwiej. Rozpędzasz się na początek do rozsądnej prędkości, 30-40, pochylasz się, przeciwskręt i gaz. Większa prędkość równa się większy wyrzut na zewnątrz, więcej gazu to większy obrót, odchylenie głównie zależy od prędkości, w terenie wystawiasz nogę i jest to Twój czujnik, dotykasz nią podłoża i znasz granicę. Przeciwskręt jest związany z wychyleniem, obrót (czyli zacieśnienie łuku) z gazem, a więc współpraca tych trzech elementów. Są różne motocykle, podłoża, opony i kierowcy, więc nie ma tu jednej recepty, ale w terenie to łatwe do zrobienia. Wiem, nie odkryłem ameryki, chcesz jeździć na ulicy nie offroadowo ale masz moje małe wskazówki, zechcesz to wynieś coś z nich.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
miki1406 napisał(a):SpeedyGonzales napisał(a):(...) Przeciwskręt (...)
O ile się założymy, że nie wie co to jest i właśnie po przeczytaniu mojego postu trzepie google, żeby mnie zgasić??![]()
![]()
To wino stawiam i o zakład idę

-
CBR F4i daje radę, wiadomo że nie walę mega długich slide'ów ale boczek jest widoczny, i odczuwalny
na początek najlepiej próbować w deszczu, przyczepność mniejsza, nie trzeba robić cudów żeby polecieć bokiem, potem jak człowiek ogarnie mniej więcej powoli można próbować po samym asfalcie, wystarczy idziesz po łuku, odkręcasz, a przeciwskręt zrobi się chyba samoczynnie
uważaj na przyczepność bo zrobi katapultę.
Bardzo wątpię, że Aprilia 125 się do czegoś nadaje

Bardzo wątpię, że Aprilia 125 się do czegoś nadaje

Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Jezeli juz to zacznijmy od ciuchow, bo bez tego to mozna b. szybko kariere zakonczyc
bionicki to podstawa.

bionicki to podstawa.

- andy7
- Moderator
No właśnie "śmiech", że RS i NSR 125 wyprzedzają GS-y i ER5tkiSkoQ napisał(a):No ze świeżaków się nie wolno śmiaćpoza tym Aprilią 125 ?
serio ?

-
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości