TUNING YAMAHA XT125 X !
• Strona 1 z 1
TUNING YAMAHA XT125 X !
Witam jeżdżę na YAMAHA XT125X rok 2005 , jest ona nie tuningowana chciałbym polepszyć je osiągi , wygląd . Z zewnątrz ma gdzieniegdzie rdze , tłumik jest także w rdzy . Chciałbym zrobić to w miarę tanim kosztem .Dziękuje za odpowiedzi
Pozdrawiam
Pozdrawiam

- Maksymv4
- Świeżak
Poziom intelektualny niektórych ludzi* spada z ogromną prędkością, ciekawe kiedy uderzy o dno i scenariusz filmu idiokracja stanie się prawdą...
*ludzi może nie być dobrym określeniem, gdyż zanik inteligencji znacząco oddala te osobniki od przedstawicieli naszego gatunku.
*ludzi może nie być dobrym określeniem, gdyż zanik inteligencji znacząco oddala te osobniki od przedstawicieli naszego gatunku.
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Też posiadam Yamahe XT 125 X rocznik 2005. Powiem Ci co ja planuję. Spodobało mi się malowanie modelu Yamaha WR 125 (odcienie grafitu, szarego, czarnego,niebieskiego - na google możesz zobaczyć). Jak masz zdolności manualne i malowałeś wcześniej np. elementy karoserii to dasz radę. W swoim życiu malowałem już elementy motocykla sprayem, nic trudnego. Dodatkowo z racji posiadania spawarki TIG mam zamiar wyspawać wydech z nierdzewki, jak narazie chodzi tylko o rurę bez tłumika. Można w sieci znaleźć że te silniki Yamahy (także w YBR 125) są zblokowane katalizatorem, około 2 KM jest zdławione. Wiem szału nie ma ale zawsze coś. Poza tym jeżeli chcesz polepszyć osiągi to już wchodzi w grę zabawa z gaźnikiem (wymiana gaźnika, lub samych dysz), zmieni się spalanie na większe ale może więcej mocy wyciągniesz. To wszystko co można wyciągnąć z tego silniczka, zmiany wizualne to już własna inwencja twórcza
Powodzenia w modach
LwG

Powodzenia w modach

- szaol20
- Świeżak
szaol20 napisał(a):Jak masz zdolności manualne i malowałeś wcześniej np. elementy karoserii to dasz radę. W swoim życiu malowałem już elementy motocykla sprayem, nic trudnego. Dodatkowo z racji posiadania spawarki TIG mam zamiar wyspawać wydech z nierdzewki, jak narazie chodzi tylko o rurę bez tłumika.
Buahahahaha moto malowane sprayem z wydechem z nierdzewki...
Ludzie ogarnijcie się!
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B