problem z honda ns1
• Strona 1 z 1
problem z honda ns1
Witam. Kupiłam Hondę ns 1. Ale mam problem z odpaleniem na kopa. Ale nie w tym rzecz. Ja się na tym nie znam i chce zapytać dlaczego nie pali mi się zielona kontrolka "normal" mimo że wcześniej się paliła? I za pokrętłem/ nie opodal pokrętła od ssania był taki jakiś przycisk który się.włącza przy odpaleniu i wyłącza gdy motor ma.dłużej stać. Nie wiem jak to nazwać ten przycisk trzeba wyczuć / znaleźć palcem i wcześniej też nie było z tym problemu a teraz nie mogę tego znaleźć. Czy możliwe ze go zgubiłam? Czy on może wypaśc? Chodzi o to ze chce.oddać ten motor.ponieważ nie jest jednak dla mnie ale boję się że coś popsulam ze nie pali.się zielona kontrolka i ze ten przycisk zgubiłam i nie dostane zwrotu
- Aribeth
- Świeżak
Bardzo chaotycznie piszesz, jaki zwrot? I chyba nie normal tylko neutral, czyli luz. Sprawdź żarówkę ew czujnik luzu, masz przy lewej dźwigni. Daj zdjęcia jakieś, bo trudno mi sobie wyobrazić ten przycisk. Może to wersja kranika?
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
Spróbuj tak: odkręcesz paliwo, kopiesz dwa trzy razy, przekręcasz zapłon, dodajesz ok 1/3 gazu, energiczny kop i jak jest sprawny silnik - odpali.
-
-
Patrz co napisałem wyżej. Jeśli nie było wersji z rozrusznikiem, to nie można go dołożyć bez poważnej ingerencji w silnik, więc to w zależności od silnika nieopłacalne i często nie wykonalne. Wiesz już o co chodzi z kontrolką i resztą?
-
Tak. A może zapytam czemu honda czasem nie odpala wgl? pomijając fakt ze jestem kobietą i może mi ciężej ale ojciec tez nie mógł odpalić. Co może być nie tak? Silnik jest nowy. Co można.zrobić żeby odpalal bez problemu?
- Aribeth
- Świeżak
Tak. A może zapytam czemu honda czasem nie odpala wgl? pomijając fakt ze jestem kobietą i może mi ciężej ale ojciec tez nie mógł odpalić. Co może być nie tak? Silnik jest nowy. Co można.zrobić żeby odpalal bez problemu?
- Aribeth
- Świeżak
Nowy tzn po remoncie? Nie wiem czemu ma trudności z odpaleniem, ale trzeba sprawdzić po kolei świecę, jej kolor i iskrę, filtry, gaźnik.
-
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości