Enduro czy cross co wybrać ? nie drogie w utrzymaniu
• Strona 1 z 1
Enduro czy cross co wybrać ? nie drogie w utrzymaniu
Witam
jestem nowy i nie za bardo sie znam. Chciałbym żebyście mi doradzili w zakupie cross lub enduro takie żeby nie było drogie w utrzymaniu i żeby serwis nie przekraczał 2000zł rocznie. zależy mi żeby było jak najnowsze a pojemność jaka mnie interesuje to od 250 do 500cm3.
Motorem będę jeździł po polnych drogach i może parę razy pojadę na tor krosowy. Budżet to nie wiem ponieważ jestem w Niemczech i liczę na to że uda mi sie kupić taniej niż w PL 2000-3000 euro. Napiszcie też na co zwracać uwagę przy zakupie. Jaki przebieg w km jest duży lub motogodzinach. Kiedyś czytałem że suzuki rmz 450 jest bardzo dobre.
POZDrawiam i dziękuje za odpowiedź.
jestem nowy i nie za bardo sie znam. Chciałbym żebyście mi doradzili w zakupie cross lub enduro takie żeby nie było drogie w utrzymaniu i żeby serwis nie przekraczał 2000zł rocznie. zależy mi żeby było jak najnowsze a pojemność jaka mnie interesuje to od 250 do 500cm3.
Motorem będę jeździł po polnych drogach i może parę razy pojadę na tor krosowy. Budżet to nie wiem ponieważ jestem w Niemczech i liczę na to że uda mi sie kupić taniej niż w PL 2000-3000 euro. Napiszcie też na co zwracać uwagę przy zakupie. Jaki przebieg w km jest duży lub motogodzinach. Kiedyś czytałem że suzuki rmz 450 jest bardzo dobre.
POZDrawiam i dziękuje za odpowiedź.
- bredzi
- Świeżak
nie koniecznie w niemczech kupisz taniej, jak sprawdzałem rynek kiedys i szukałem maszyny bo były odwrotnie - droższe.
RMZ jak kazda inna crossówke to bardzo dobre sprzęty, ale czy to rmz, crf, kxf, sxf - obojętne. ale to sprzęty bezsensowne do latania po polach, nie bardzo sie nadają, w dodatku są droższe w utrzymaniu.
za tą kase szukał bym ktma EXC 450 z lat 2005-2007 najlepsza opcja, motocykle bardzo trwałe, ( nowsze juz nie były tak pancerne) za tą kase juz cos wyrwać mozesz, no i w budżecie rocznym powinieneś też się zmiescic. no i przede wszystkim nadaje sie na polne drogi, lasy i czasami tor MX
RMZ jak kazda inna crossówke to bardzo dobre sprzęty, ale czy to rmz, crf, kxf, sxf - obojętne. ale to sprzęty bezsensowne do latania po polach, nie bardzo sie nadają, w dodatku są droższe w utrzymaniu.
za tą kase szukał bym ktma EXC 450 z lat 2005-2007 najlepsza opcja, motocykle bardzo trwałe, ( nowsze juz nie były tak pancerne) za tą kase juz cos wyrwać mozesz, no i w budżecie rocznym powinieneś też się zmiescic. no i przede wszystkim nadaje sie na polne drogi, lasy i czasami tor MX
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
henio12323 napisał(a):nie koniecznie w niemczech kupisz taniej, jak sprawdzałem rynek kiedys i szukałem maszyny bo były odwrotnie - droższe.
Masz racje z cenami ale tez trafiajÄ… sie okazje.
Napisz czy jet aż tak duża różnica między Rmz 450 a EXC 450. Znalazłem dwie ciekawe oferty:
KTM: http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s ... 6-305-2353
Suzuki: http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s ... 5-305-7479
- bredzi
- Świeżak
róznica duza, bo rmz to motocykl na tor crossowy, enduro to motocykl do enduro czyli na lasy pola, podjazdy góry itp itd
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ta Suzuki brado mi sie podoba i jest niedaleko mojego miejsca zamieszkania.
KTM nie ma nic ciekawego w promieniu 200 km. Ale będę szukał...
Motor będę używał tylko paręnaście razy w roku jak pryjadę do Polski.
Co sądzicie o tej Suzuki. Miała 2 właścicieli nie była używana do wyścigów. Pierwszy właściliel przejechał na niej podobno 50 godzin ale nie miała licznika, drugi właściciel założył licznik i przejechał na niej 15 godzin. Opłaca ja się ja kupić za 2800 euro ?
KTM nie ma nic ciekawego w promieniu 200 km. Ale będę szukał...
Motor będę używał tylko paręnaście razy w roku jak pryjadę do Polski.
Co sądzicie o tej Suzuki. Miała 2 właścicieli nie była używana do wyścigów. Pierwszy właściliel przejechał na niej podobno 50 godzin ale nie miała licznika, drugi właściciel założył licznik i przejechał na niej 15 godzin. Opłaca ja się ja kupić za 2800 euro ?
- Załączniki
-
- suzuki (1).jpg (190.48 KiB) PrzeglÄ…dane 980 razy
- bredzi
- Świeżak
czy sie opłaca tego nie wiadomo. liczy sie stan techniczny po fotce nic nie widać. 2800 euro to też zalezy na jakie warunki. inna cena w polsce jest a inna za granicą. masz allegro.pl poprzeglądaj oferty i porównaj te roczniki z podobnym wyposażeniem.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości