[biblioteka] Patelnia Chabówka - historia prawdziwa
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
[biblioteka] Patelnia Chabówka - historia prawdziwa
Dyskusja na temat: Patelnia Chabówka - historia prawdziwa
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Patelnia Chabówka - historia prawdziwa
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Patelnia Chabówka - historia prawdziwa
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
Moim zdaniem takie "zabawy" i szybka jazda to tylko na torze albo na zamkniętych odcinkach dróg. Droga publiczna nie jest przeznaczona do tego. Zarówno pod kątem prawnym jak i pod kątem rozsądku. Droga publiczna jest przenaczona dla wszystkich pojazdów, nie posiada odpowiednich zabezpieczeń itp. Takie "zabawy" narażają nie tylko ich uczestnika ale i innych, przypadkowych, użytkowników drogi. Zakopianka ogólnie słynie z wielu niebezpiecznych wypadków i nie powinna być wykorzystywana do tego typu celów. Wiem, że owoc zakazany smakuje najbardziej i zapewne dlatego tak chętnie się tam jeździ. Wychodzi tutaj prawie zupełny brak ogólniedostępnych torów motocyklowych w Polsce, gdzie możnaby sobie legalnie i w miarę tanio poszaleć i doszkolić się. Dlatego takie "patelnie" kuszą bo gdzieś pojeździć przecież trzeba
<br><hr>Tom FZ6N

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Moim zdaniem niema sie co dziwić żę motocykliści szukają miejsc do takich zabaw. Patelnia Chabówka to doskonałe miejsce na weekendowy wyjazd. Nie można posądzać żę motocykliści do idioci. Każdy wie na ile sb może pozwolić w danym zakręcie. No dobra przyznaje ze zdarzają się wypadki i to śmiertelne, ale ci ludzie kochają to co robią, a ze w tym miejscu to tylko dlatego że brak w Polsce odpowiednich do tego miejsc.
<br><hr>Kysu nsr125
<br><hr>Kysu nsr125
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
"Uważasz, że szybka jazda motocyklem powinna być ograniczone wyłącznie do torów wyścigowych? A może jesteś za szybką jazdą na publicznych drogach takich jak "Patelnia Chabówka"?" I czemu niby ma służyć to pytanie porównywalne z "Czy uważasz że bron palna powinna być dostępna dla każdego obywatela bez przeszłości kryminalnej?" Bo przecież ludzie durniami nie są i nie będą ot tak do siebie strzelać... A może ma służyć relatywizacji prawa? Na Chabówce i przecinakiem to można. Przepisy jasno określają co wolno użytkownikowi dróg publicznych na motocyklu i takie dyskusje są bezcelowe. I czy jest to ETZ 150, Hayabusa czy R1 i czy jeździec "zna swoje możliwości" nie gra żadnej roli. Bo nie jest sam na drodze. W tym sezonie jechałem piekną boczną drogą o miłych winklach, aż prosiła się o szybszą jazdę. Ale tuż za jednym z zakrętów, zasłonięty przez chaszcze stał centralnie mini van a w środku małżeństwo beztrosko studiujące mapę. Z naprzeciwka nadjeżdzało auto. Gdybym naginał, miabym wybór: bagażnik mini vana, maska drugiego auta albo przydrożna czereśnia...<br><hr>Werner
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Torów mało, ale to mało istotne, bo większość ludzi nie liczy się z nikim ani z niczym - taki mamy klimat. Widziałem ostatnio gościa na gixerze z drutami wystającymi z opony, a łyse "slickach" widać codziennie i w moto i w puszkach, wybebeszone wydechy, brawura - ot jazda po polsku. Jak wymieniałem 4 letnie dunlopy to się koledzy ze mnie śmiali że dobre opony wywalam, podobnie było jak kupowałem skuterek do miasta - "stary, przecież na tym się nie da jeździć" - po polsku się nie daje, fakt
<br><hr>emisarius

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A ja kocham pieprzyc twoja dziewczyne, a ze akruat twoja to dlatego ze brak w Polsce odpowiednich do tego dziewczyn.<br><hr>.Komentatorzy napisał(a):Moim zdaniem niema sie co dziwić żę motocykliści szukają miejsc do takich zabaw. Patelnia Chabówka to doskonałe miejsce na weekendowy wyjazd. Nie można posądzać żę motocykliści do idioci. Każdy wie na ile sb może pozwolić w danym zakręcie. No dobra przyznaje ze zdarzają się wypadki i to śmiertelne, ale ci ludzie kochają to co robią, a ze w tym miejscu to tylko dlatego że brak w Polsce odpowiednich do tego miejsc.
<br><hr>Kysu nsr125<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Musicie sami się zdecydować po której stronie stać, bo wchodząc tutaj mam wrażenie że portal cierpi na schizofremie - z jednej strony artykuły gloryfikujące szybką jazde, dawanie z garści(cytat ze ścigacz) i wyprzedzanie mnóstw samochodów za jednym zamachem, a z drugej potępianie wszystkiego niczym moherowa babcia, której nic się nie podoba. Tak więc - boczku i cała redakcjo ścigacza, zdecydujcie się w końcu czy jesteście motocyklistami czy tylko piszecie o motocyklach. No i co to za wydarzenie - jeden z naszych czytelników był na Chabówce - ja byłem, znam mnóśtwo osób które były . Piszecie jakby to był jakieś zamknięte niedostępne miejsce.<br><hr>OLO
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Te zakręty są super. Jednak ze względu na drobne uzupełnienia asfaltu smołą (na asfalcie wygląda to trochę jak pajęcza sieć) można zaliczać tam solidne uślizgi, szczególnie w ciepłe dni!<br><hr>W.
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zgarnij darmową przejażdżkę super samochodem lub motocyklem - <a href="http://link.mil.pl/zgarnijprzejazdzke" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://link.mil.pl/zgarnijprzejazdzke</a>/<br><hr>AdamD1
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zgarnij darmową przejażdżkę super samochodem lub motocyklem - <a href="http://tnij.org/zgarnijprzejazdzke" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://tnij.org/zgarnijprzejazdzke</a><br><hr>AdamD1
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jazda na Patelniach jest spowodowana brakiem torów. Niektórzy będą się sprzeczać i powiedzą że Poznań, Słowacja, Węgry. Jednak to jest min. 300km -koszty transportu duże. Według mnie w każdym województwie w Polsce powinien znajdować się conajmniej jeden tor.Ale my wydajemy pieniądze na inne cele zapewne szlachetne. Czy jestem za szybką jazdą po publicznych drogach? NIGDY. Byłem na Patelniach zgadzam się jazda tam wciąga. Ale po pewnym czasie orientujesz się zaczynasz widzieć zmożony ruch samochodowy weekendowy (turyści Kraków-Zakopane-Kraków) oglądasz barierki energochłonne po bokach, patrzysz na krzyże i myślisz o duszach motocykilstów pędzocych za twoimi plecami. Wtedy wszystkiego się odniechciewa. Zapomniałem jeszcze o pilnujących stróżach prawa, gdzie cały czas patrzysz na górę jadąc z dołu-stoją nie stoją. Wszystko to dekoncentruje i wkurza więc i tak nie wykorzystach tu w 100% możliwości swojego motocykla. Ale miejsce świetne do trenowania jazdy w zakrętach z gładkim jak stół asfaltem-wszystko idzie jednokierunkowo i nie boisz się o czołowe zderzenie z autami nadjeżdżającymi z naprzeciwka-ale to tylko jedna zaleta. Tak czy inaczej,chodzi mi o to, że przez te wszystkie fotoradary oraz policjantów(tych "spiących" jak i czuwających na poboczach) możliwości normalnego motocykla drogowego, nawet tak dobrego jak CBR 1000RR;GSXR1000; czy nawet Hayabusy są mocno ograniczone, To dlatego tor jest ok ale nawet tam znajdzie się ktoś w dziwnym kaftanie, który będzie nam mówił co wolno a co niewolno. Coraz to nowe zakazy nie współgrają z naszą naturą. Im bezpieczniejsze staję się nasze życie, tym silniejsza jest potrzeba wyładowania się.Jazda po drogach publicznych jest dziś formą niewolnictwa a jazda na torze to wolność.
<br><hr>Lajkon

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
kiedy opona ci się wręcz klei do asfaltu?<br><hr>norozjebalesmniekolesKomentatorzy napisał(a):Te zakręty są super. Jednak ze względu na drobne uzupełnienia asfaltu smołą (na asfalcie wygląda to trochę jak pajęcza sieć) można zaliczać tam solidne uślizgi, szczególnie w ciepłe dni!<br><hr>W.<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ha ha ha -.- obstawiam z nie masz moto<br><hr>motomaniakKomentatorzy napisał(a):Moim zdaniem niema sie co dziwić żę motocykliści szukają miejsc do takich zabaw. Patelnia Chabówka to doskonałe miejsce na weekendowy wyjazd. Nie można posądzać żę motocykliści do idioci. Każdy wie na ile sb może pozwolić w danym zakręcie. No dobra przyznaje ze zdarzają się wypadki i to śmiertelne, ale ci ludzie kochają to co robią, a ze w tym miejscu to tylko dlatego że brak w Polsce odpowiednich do tego miejsc.
<br><hr>Kysu nsr125<br>Komentatorzy napisał(a):A ja kocham pieprzyc twoja dziewczyne, a ze akruat twoja to dlatego ze brak w Polsce odpowiednich do tego dziewczyn.<br><hr>.<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Błąd.<br><hr>.Komentatorzy napisał(a):Moim zdaniem niema sie co dziwić żę motocykliści szukają miejsc do takich zabaw. Patelnia Chabówka to doskonałe miejsce na weekendowy wyjazd. Nie można posądzać żę motocykliści do idioci. Każdy wie na ile sb może pozwolić w danym zakręcie. No dobra przyznaje ze zdarzają się wypadki i to śmiertelne, ale ci ludzie kochają to co robią, a ze w tym miejscu to tylko dlatego że brak w Polsce odpowiednich do tego miejsc.
<br><hr>Kysu nsr125<br>Komentatorzy napisał(a):A ja kocham pieprzyc twoja dziewczyne, a ze akruat twoja to dlatego ze brak w Polsce odpowiednich do tego dziewczyn.<br><hr>.<br>Komentatorzy napisał(a):ha ha ha -.- obstawiam z nie masz moto<br><hr>motomaniak<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Piszesz, jakby bycie motocyklistą wykluczało potępianie szybkiej jazdy tam, gdzie to niebezpieczne dla innych.<br><hr>.Komentatorzy napisał(a):Musicie sami się zdecydować po której stronie stać, bo wchodząc tutaj mam wrażenie że portal cierpi na schizofremie - z jednej strony artykuły gloryfikujące szybką jazde, dawanie z garści(cytat ze ścigacz) i wyprzedzanie mnóstw samochodów za jednym zamachem, a z drugej potępianie wszystkiego niczym moherowa babcia, której nic się nie podoba. Tak więc - boczku i cała redakcjo ścigacza, zdecydujcie się w końcu czy jesteście motocyklistami czy tylko piszecie o motocyklach. No i co to za wydarzenie - jeden z naszych czytelników był na Chabówce - ja byłem, znam mnóśtwo osób które były . Piszecie jakby to był jakieś zamknięte niedostępne miejsce.<br><hr>OLO<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Do asfaltu tak, ale nie do płynnej smoły!<br><hr>W.Komentatorzy napisał(a):Te zakręty są super. Jednak ze względu na drobne uzupełnienia asfaltu smołą (na asfalcie wygląda to trochę jak pajęcza sieć) można zaliczać tam solidne uślizgi, szczególnie w ciepłe dni!<br><hr>W.<br>Komentatorzy napisał(a):kiedy opona ci się wręcz klei do asfaltu?<br><hr>norozjebalesmniekoles<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jestem za tym żeby w Małopolsce zrobili tor. Wtedy nikt nie będzie miał problemów na temat patelni <br><hr>marqi
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam, widząc zdjęcia z patelni na facebooku, wydaje mi się, że atmosfera tam panująca jest mega pozytywna. Mnóstwo motocyklistów daje naprawde niezlą aurę:) niestety, dowiedziałem się o tym miejscu tylko dlatego, ze wracając z zakopanego w deszczu, na dohamowaniu, uślizgnęło mi się tylne koło i na zakręcie, pojechałem prosto na barierki.... Dopiero w szpitalu nasłuchałem się o patelniach. Droga faktycznie ładna, ale nie jestem pewny czy ściganie sie tam, to dobry pomysł... Zmieniłem troche nastawienie na jazdę od czasu wywrotki. Pozdrawiam
<br><hr>Lukipnnt

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam, widząc zdjęcia z patelni na facebooku, wydaje mi się, że atmosfera tam panująca jest mega pozytywna. Mnóstwo motocyklistów daje naprawde niezlą aurę:) niestety, dowiedziałem się o tym miejscu tylko dlatego, ze wracając z zakopanego w deszczu, na dohamowaniu, uślizgnęło mi się tylne koło i na zakręcie, pojechałem prosto na barierki.... Dopiero w szpitalu nasłuchałem się o patelniach. Droga faktycznie ładna, ale nie jestem pewny czy ściganie sie tam, to dobry pomysł... Zmieniłem troche nastawienie na jazdę od czasu wywrotki. Pozdrawiam
<br><hr>Lukipnnt

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
dla mnie to jest szczyt głupoty. To jest droga publiczna z której korzystają też inni ludzie. Robienie z niej toru jest skrajnie głupie.
Narażacie nie tylko siebie!!!
A osoby które piszą że tor by zlikwidował problem sam chyba w to nie wierzą. Po pierwsze toru nikt za darmo nie udostępni po drugie polska mentalność nie pozwoli sporej gamie osób jechać na tor bo przecież to by było legalne i mniejsza adrenalina.<br><hr>aaa
Narażacie nie tylko siebie!!!
A osoby które piszą że tor by zlikwidował problem sam chyba w to nie wierzą. Po pierwsze toru nikt za darmo nie udostępni po drugie polska mentalność nie pozwoli sporej gamie osób jechać na tor bo przecież to by było legalne i mniejsza adrenalina.<br><hr>aaa
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości