[Harley-Davidson Ultra Classic Electra Glide] Harley-Davi
• Strona 1 z 1
[Harley-Davidson Ultra Classic Electra Glide] Harley-
Dyskusja na temat: Harley-Davidson Electra Glide Ultra Classic - intergalaktyczny
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Harley-Davidson Electra Glide Ultra Classic - intergalaktyczny
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Harley-Davidson Electra Glide Ultra Classic - intergalaktyczny
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
I ja mam uwierzyć, że motocykl ważący bez kierowcy ponad 4 kg z silnikiem 1,7 o dużych owiewkach pali niecałe 6 litrów?
Czy może powinienem zareklamować swojego Tigera 1050, który taką wartość osiąga tylko przy stałej prędkości 90 kmh?<br><hr>sojers1
Czy może powinienem zareklamować swojego Tigera 1050, który taką wartość osiąga tylko przy stałej prędkości 90 kmh?<br><hr>sojers1
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
producenci podają czasem kosmiczne wartości ale w trasie mój sportster 1200 przy w miarę dynamicznej jeździe w trasie spalił sporo poniżej 5 litrów - ok. 4,7 litra. Kolega jeździł ze mną Road Kingiem 96 cali (ok. 1600 cm3) -jechaliśmy razem tankowanie razem. Jemu wychodziło ok. 5 litrów. Nie uwierzyłbym gdybym nie jechał z nim nad morze trasa ponad 400 km i właśnie takie wyszło spalanie.<br><hr>bartKomentatorzy napisał(a):I ja mam uwierzyć, że motocykl ważący bez kierowcy ponad 4 kg z silnikiem 1,7 o dużych owiewkach pali niecałe 6 litrów?
Czy może powinienem zareklamować swojego Tigera 1050, który taką wartość osiąga tylko przy stałej prędkości 90 kmh?<br><hr>sojers1<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie reklamuj, to fajny motocykl, o czym obaj wiemy. Ale po piątym sezonie na 1050 mam takie wrażenie, że nie został stworzony, by wygrywać rajd "o kropelce". Paliwożerny jest i tyle. Pewnie słaba to pociecha, że są bardziej żłopiące paliwo motocykle. U mnie trasa to jakie 5,6 przy dość zachowawczej jeździe i prędkościach w okolicy 110-120, miasto 6-7 w zależności od korków, ale bywało i ponad 7. Pewnie Electrą z zasady jeździ się dość ospale, co nie znaczy, że mi się nie podoba. Podoba, oj i to jak... Podaruję jej nawet brak stalowych oplotów, ale cena usadza skutecznie. Znaczy usadza w grupie podziwiaczy. Chętnie podyskutuję na temat Tigera, jak masz ochotę, odpowiedz, może się zmailujemy.<br><hr>dawid etcKomentatorzy napisał(a):I ja mam uwierzyć, że motocykl ważący bez kierowcy ponad 4 kg z silnikiem 1,7 o dużych owiewkach pali niecałe 6 litrów?
Czy może powinienem zareklamować swojego Tigera 1050, który taką wartość osiąga tylko przy stałej prędkości 90 kmh?<br><hr>sojers1<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Pewnie tyle nie pali. Myślę sobie tylko, że nie jest to zmartwieniem kogoś, kto miał ponad 110 tys. zł na zakup takiego motocykla. Obawiam się, że spalanie jest jedną z ostanich danych z jakimi się ewentualnie zapoznał.<br><hr>GnypekKomentatorzy napisał(a):I ja mam uwierzyć, że motocykl ważący bez kierowcy ponad 4 kg z silnikiem 1,7 o dużych owiewkach pali niecałe 6 litrów?
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mnie to ciekawi, skąd wy takie spalania bierzecie. Ja mam yamahę fz8 i nie mogę zejść do 6 litrów. Przy dynamicznej jeździe spalanie kręci się koło 7-8 litrów. Cały zbiornik (17 litrów) starcza na jakieś 200 km.<br><hr>ghostKomentatorzy napisał(a):I ja mam uwierzyć, że motocykl ważący bez kierowcy ponad 4 kg z silnikiem 1,7 o dużych owiewkach pali niecałe 6 litrów?
Czy może powinienem zareklamować swojego Tigera 1050, który taką wartość osiąga tylko przy stałej prędkości 90 kmh?<br><hr>sojers1<br>Komentatorzy napisał(a):producenci podają czasem kosmiczne wartości ale w trasie mój sportster 1200 przy w miarę dynamicznej jeździe w trasie spalił sporo poniżej 5 litrów - ok. 4,7 litra. Kolega jeździł ze mną Road Kingiem 96 cali (ok. 1600 cm3) -jechaliśmy razem tankowanie razem. Jemu wychodziło ok. 5 litrów. Nie uwierzyłbym gdybym nie jechał z nim nad morze trasa ponad 400 km i właśnie takie wyszło spalanie.<br><hr>bart<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Pojemność silnika nie przekłada się tak bezpośrednio na spalanie. Różnica w jego konstrukcji + operowanie manetką + sytuacja na drodze + jakość paliwa + w uj innych czynników na to wpływa. Yamaha TDM 900 2 garki a nie jest problemem zejść poniżej 4 litrów...prawie litr pojemności i takie spalanie <br><hr>pawulon182
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A mnie z kolei ciekawi, jakim cudem ktoś jeżdżący tym motocyklem nie wpadł na pomysł, aby spojrzeć w dowód rejestracyjny i ustalić w ten sposób moc silnika...<br><hr>temp
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zgarnij darmową przejażdżkę super samochodem lub motocyklem - <a href="http://link.mil.pl/zgarnijprzejazdzke" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://link.mil.pl/zgarnijprzejazdzke</a>/<br><hr>AdamD1
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zgarnij darmową przejażdżkę super samochodem lub motocyklem - <a href="http://tnij.org/zgarnijprzejazdzke" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://tnij.org/zgarnijprzejazdzke</a><br><hr>AdamD1
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Takie spalanie możesz osiągnąć jadąc z górki na luzie. Posiadam Honde vt1100 a kolega xvs 1100. Jeździmy sporo po zlotach i kogo się nie zapytasz to spalanie 1100 jest w granicy 5 do 6 litrów. No chyba że ktoś katuje motocykl lub jeździ odpychając się nogami. Przy normalnej jeździe tak palą te pojemności. Inny kolega ma vtx 1800. Myślę sobie "to musi żreć paliwa w cholerę!". Przy oszczędnej jeździe spalił 6l. Trzeba się tylko zastanowić po co nam motocykl - do frajdy i banana na gębie czy do jazdy jak na wózku inwalidzkim? Kiedyś miałem vt600 i tam to była poezja - z bagażami wracając z gór łyknął mi 3,8l przy normalnej jeździe z wyprzedzaniem. Wniosek jest taki że małe silniki spalą mniej niż te wielkie ale nie jest to wielka różnica w stosunku do osiągów. Harley nie słynie z oszczędności paliwa więc takie spalanie wg mnie jest niedoszacowane.<br><hr>motocyklistaKomentatorzy napisał(a):Pojemność silnika nie przekłada się tak bezpośrednio na spalanie. Różnica w jego konstrukcji + operowanie manetką + sytuacja na drodze + jakość paliwa + w uj innych czynników na to wpływa. Yamaha TDM 900 2 garki a nie jest problemem zejść poniżej 4 litrów...prawie litr pojemności i takie spalanie <br><hr>pawulon182<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tez mam tigera pali tak jak twoj, to co wyświetla komputer jest ok 0.5 l wiecej niż faktyczne spalanie <br><hr>Przemo1973Komentatorzy napisał(a):I ja mam uwierzyć, że motocykl ważący bez kierowcy ponad 4 kg z silnikiem 1,7 o dużych owiewkach pali niecałe 6 litrów?
Czy może powinienem zareklamować swojego Tigera 1050, który taką wartość osiąga tylko przy stałej prędkości 90 kmh?<br><hr>sojers1<br>Komentatorzy napisał(a):Nie reklamuj, to fajny motocykl, o czym obaj wiemy. Ale po piątym sezonie na 1050 mam takie wrażenie, że nie został stworzony, by wygrywać rajd "o kropelce". Paliwożerny jest i tyle. Pewnie słaba to pociecha, że są bardziej żłopiące paliwo motocykle. U mnie trasa to jakie 5,6 przy dość zachowawczej jeździe i prędkościach w okolicy 110-120, miasto 6-7 w zależności od korków, ale bywało i ponad 7. Pewnie Electrą z zasady jeździ się dość ospale, co nie znaczy, że mi się nie podoba. Podoba, oj i to jak... Podaruję jej nawet brak stalowych oplotów, ale cena usadza skutecznie. Znaczy usadza w grupie podziwiaczy. Chętnie podyskutuję na temat Tigera, jak masz ochotę, odpowiedz, może się zmailujemy.<br><hr>dawid etc<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości