139fmb faluje na wysokich obrotach, słaby. Cross 125 china.
• Strona 1 z 1
139fmb faluje na wysokich obrotach, słaby. Cross 125 china.
Witam, silnik ze się zatarł (zabezpieczenie sworznia wypadło) . Zmieniłem co było trzeba. rozgrzałem przejechałem 10 km jadać max 30 i odstawiłem go. Na drugi dzień odpaliłem go od kopa i wkręciłem go na obroty, silnik nie chciał ich osiągnąć nie było słychać ze go dusiło czy coś. Wymieniłem świece, wyregulowałem i wyczyściłem gaźnik. Sprawdziłem rozrząd jest ok. Na innym module tak samo, świeca ma ciemny ceglany kolor.
Tak jakby nie było iskry na wysokich obrotach. A i kupiłem nowa cewkę, przy zgaszonym świetle nie widać aby iskra nigdzie przeskakiwała. Silnik zalany olejem 10w40 Castrola (jak zawsze). Silnik pięknie pracuje na niskich obrotach. Na innym gaźniku tak samo tyle ze go dławiło (dobrze nie wyregulowałem). Dalej przerywa, nie wiem już co robić
Tak jakby nie było iskry na wysokich obrotach. A i kupiłem nowa cewkę, przy zgaszonym świetle nie widać aby iskra nigdzie przeskakiwała. Silnik zalany olejem 10w40 Castrola (jak zawsze). Silnik pięknie pracuje na niskich obrotach. Na innym gaźniku tak samo tyle ze go dławiło (dobrze nie wyregulowałem). Dalej przerywa, nie wiem już co robić

- Arniacz
- Świeżak
Sprawdź odcinek gaźnik cylinder, czy nie ma lewego powietrza. Skoro na obu gaźnikach tak samo, to może być kranik bądź odpowietrzenie.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości