1 moto
• Strona 1 z 1
1 moto
Witam wszystkich, na wiosne chciałbym kupić jakiegoś ścigaczka do jazdy rekreacyjnej. Na początku myślałem o jakiejś 125 (aprilla albo honda), ale te motory mają dźwięk jak simson więc się zniechęciłem... Postanowiłem dozbierać pieniążków i na wiosnę kupić jakiś większy. Niestety niemam prawojazdy na moto i na razie nie zamierzam robić, może dopiero jak kupie. Chciałbym was się doradzić co by było dobre dla mnie na pierwszy motorek o takiej pojemności.
Jakie masz doświadczenie- 6 lat jazdy, simson, później cross Honda 125cmm
- Wiek, waga, wzrost- 22 lata, 82kg (do wiosny będzie z 90) 188cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla- W ciepłe dni wypady na miasto, czasem do pracy, może jakieś trasy jak będę miał z kim
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? Zależy od wolnego czasu, chęci i pogody... Około 3-5 tyś
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? I tu jest problem, bo mam też na utrzymaniu auto, wiec motorek 4-5 tyś, ciuszki myślę, że z czasem bym jakieś dokupił, ale raczej z niższej półki (do 1000 kombinezon, kask, buty, rekawice) ponieważ nie jestem typem który będzie latał v-max, raczej spokojna jazda.
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? To co bedzie KONIECZNE to będę z nim robił, raczej nie chce pakować dużej gotówki
- Jakie motocykle Ci się podobają - Nie mam szczególnych wymagań, byle by miał dobry wygląd scigacza (nie street) coś typu cbr, gsx, ninja
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę? tak jak wyżej napisałem
Chciałbym aby motorek był +1995 rok, spalanie przy spokojnej jeździe 6 albo i mniej
Co byście doradzili? Mile widziane linki do przykładów motorów, jak i ciuchów (używanych raczej) Generalnie, tani w utrzymaniu, łatwy do ogarniecia.
Jakie masz doświadczenie- 6 lat jazdy, simson, później cross Honda 125cmm
- Wiek, waga, wzrost- 22 lata, 82kg (do wiosny będzie z 90) 188cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla- W ciepłe dni wypady na miasto, czasem do pracy, może jakieś trasy jak będę miał z kim

- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? Zależy od wolnego czasu, chęci i pogody... Około 3-5 tyś
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? I tu jest problem, bo mam też na utrzymaniu auto, wiec motorek 4-5 tyś, ciuszki myślę, że z czasem bym jakieś dokupił, ale raczej z niższej półki (do 1000 kombinezon, kask, buty, rekawice) ponieważ nie jestem typem który będzie latał v-max, raczej spokojna jazda.
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? To co bedzie KONIECZNE to będę z nim robił, raczej nie chce pakować dużej gotówki
- Jakie motocykle Ci się podobają - Nie mam szczególnych wymagań, byle by miał dobry wygląd scigacza (nie street) coś typu cbr, gsx, ninja
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę? tak jak wyżej napisałem
Chciałbym aby motorek był +1995 rok, spalanie przy spokojnej jeździe 6 albo i mniej

Co byście doradzili? Mile widziane linki do przykładów motorów, jak i ciuchów (używanych raczej) Generalnie, tani w utrzymaniu, łatwy do ogarniecia.
- lubiszT0
- Świeżak
Po co Ci moto na ktorym nie wolno Ci jezdzic po drogach publicznych albo nieogrodzonym terenie? Postawisz w sypialni i bedziesz sie nim dogrzewal?
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
Jak chce moto o pojemności 125, a prawko jazdy B ma przynajmniej 3 lata to nie musi mieć dodatkowych uprawnień
Wystarczy to prawko. Więc zastanów się z tym prawkiem jak chcesz większy ,bo jak by Ciebie gdzieś złapali to możesz mieć kaszanę...

-
nickolodeon - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości