[Aktualności] Policjant mierzy z broni w motocyklistę
Rozumiem, że kwestionujesz potrzebę patrolowania dróg z zasady. Tylko ciekawe co powiesz, kiedy oszołom np. w Fabii zgruzuje Cię, bo musiał koniecznie na zakręcie wyprzedzić kolumnę ciężarówek. To jest tak zwana mentalność Kalego. Kiedy motocyklista jedzie 200 km/h, po drodze krajowej, to jest ok, bo przecież on ma "so much fun" i miał godzinkę na polatanie przed niedzielnym obiadem. Ale nie daj bóg takiemu wyjedzie z podporządkowanej Tico, którego kierowca nie mógł przecież założyć, że ktoś będzie poruszał się po drodze z taką prędkością, bo w jego samochodzie nie ma nawet tyle na budziku. Wtedy ten sam motocyklista będzie święcie oburzony na "dziadka w puszce", że jak mógł tak karygodnie złamać przepisy i wyjechać jemu, królowi szosy z podporządkowane. Otóż przepisy ruchu drogowego dotyczą wszystkich, także nas motocyklistów, a może nawet nas w szczególności, bo to my jesteśmy najbardziej narażeni na drodze. Kiedyś za komuny w sklepach były śmieszne napisy "liczysz na kulturę, bądź kulturalny". Niewiele było mądrych rzeczy za komuny ale akurat ten slogan powinni sobie wziąć do serca wszyscy polscy kierowcy. Motocykliści także. Acha, żeby rozwiać Twoje ewentualne wątpliwości, to śpieszę z informacją, że nie jestem policjantem.<br><hr>GnypekKomentatorzy napisał(a):Jako motocyklista popieram policjantów.<br><hr>KK<br>Komentatorzy napisał(a):Odpalaj więc motocykl i jedź na patrol...<br><hr>leszek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zachowanie policjanta nie na miejscu !! Znalazł się szeryf z dzikiego zachodu. Co to miało być ? Bo wyglądało jak usiłowanie zabójstwa.<br><hr>hhogas
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Popieram policjanta. Gdyby motocyklista próbował uciekać, mógłby zareagować od razu, zamiast wdawać się w niebezpieczny pościg. Kolesie robiący z drogi publicznej tor wyścigowy to szkodniki. "Panie władzo, bo ja lubię zapier...ć." Panie motocyklisto, bo ja lubię strzelać. Obaj powinni leżeć w rowie z rękami skutymi na plecach a po 24 godzinach już siedzieć z wyrokami.<br><hr>Werner
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jako nie-motocyklista
też popieram policjantów. Chłopaki ścigaczami na prawdę przegięli. Sami sobie "bata na d...., nagrali".
To już któryś przypadek z rzędu, że wideo jest przeciwko, nagrywającemu. Ale do rzeczy. Znam motocyklistów i wiem, że nie trzeba się popisywać, żeby czerpać przyjemności z jazdy. Po drugie. Policja z "lotnej" jechała za obydwoma i obydwu za pewne zarejestrowali wideorejestratorem. Pierwszego ścigali a drugiego, ....nagrywającego...zatrzymał i potraktował z góry...., że będzie próbował uciec....dopełnił się wykroczenia, czyli jak spróbuje uciec to już stanie się przestępcą...No może nie powinien ten policjant aż po takie środki sięgać.....to znów, byłby temat do prokuratury czy użycie broni w sposób jak na nagraniu było prawidłowe i konieczne..... <br><hr>rom*72

To już któryś przypadek z rzędu, że wideo jest przeciwko, nagrywającemu. Ale do rzeczy. Znam motocyklistów i wiem, że nie trzeba się popisywać, żeby czerpać przyjemności z jazdy. Po drugie. Policja z "lotnej" jechała za obydwoma i obydwu za pewne zarejestrowali wideorejestratorem. Pierwszego ścigali a drugiego, ....nagrywającego...zatrzymał i potraktował z góry...., że będzie próbował uciec....dopełnił się wykroczenia, czyli jak spróbuje uciec to już stanie się przestępcą...No może nie powinien ten policjant aż po takie środki sięgać.....to znów, byłby temat do prokuratury czy użycie broni w sposób jak na nagraniu było prawidłowe i konieczne..... <br><hr>rom*72
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zareagować to znaczy co... zastrzelić? Pogięło cię?<br><hr>kelhornKomentatorzy napisał(a):Popieram policjanta. Gdyby motocyklista próbował uciekać, mógłby zareagować od razu, zamiast wdawać się w niebezpieczny pościg. Kolesie robiący z drogi publicznej tor wyścigowy to szkodniki. "Panie władzo, bo ja lubię zapier...ć." Panie motocyklisto, bo ja lubię strzelać. Obaj powinni leżeć w rowie z rękami skutymi na plecach a po 24 godzinach już siedzieć z wyrokami.<br><hr>Werner<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Faktycznie motocykliści sobie przesadzili z prędkością ale widać że policja "ruszyła w pościg" za innym motocyklistą niż ten który nagrywał całe zdarzenie a jednak w jego stronę kierowana była broń :O policja chcąc kogoś zatrzymać powinna chyba najpierw "nakazać" zjechać na pobocze itd pokazać lizaka skoro chcę zatrzymać dany pojazd a nie gonić inny a po chwili mierzyć z broni do zupełnie innej osoby jak ktoś tutaj napisał ja to widzę jako usiłowanie zabójstwa. bo Gdy ja mając broń będę mierzyć do innego człowieka od razu wezmą to za próbę zabicia kogoś a gdy on mierzy to jest dobrze? jeszcze trochę i za przejście nie po pasach będzie Ci jakiś kretyn w mundurze groził bronią. ehhhh dziwny jest ten kraj, ja jadąc motocyklem lub samochodem widzę nie raz jak policja nasza kochana łamie prawo czy też mogę dostać pozwolenie na broń i do niego mierzyć bo wyprzeda tam gdzie nie wolno albo jadąc po mieście ma około 70km/h ?
Nie wiem po co się produkuję bo to do nich nie dojdzie ale uważam że to było nadużycie władzy i powinien zostać przeniesiony na krawężnika może by się nauczył szanować władzę jaką ma i celować z broni do bandytów.
<br><hr>RafalTurbo
Nie wiem po co się produkuję bo to do nich nie dojdzie ale uważam że to było nadużycie władzy i powinien zostać przeniesiony na krawężnika może by się nauczył szanować władzę jaką ma i celować z broni do bandytów.
<br><hr>RafalTurbo
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
usiłowanie CZEGO??? nie widziałem by mierzył do niego<br><hr>sadfcsKomentatorzy napisał(a):Zachowanie policjanta nie na miejscu !! Znalazł się szeryf z dzikiego zachodu. Co to miało być ? Bo wyglądało jak usiłowanie zabójstwa.<br><hr>hhogas<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A jak by się nie zatrzymał to co? Strzelałby do niego?! Chore... Czyli rozumiem, że w tym kraju posiadanie 2 kółek i poruszanie się po drogach jest równoznaczne z byciem kryminalistą najgorszego sortu na którego nakaz zatrzymania nie działa i do którego mierzy się przeładowaną (a widać na filmie że policjant to zrobił) bronią! Rozumiem, przesadzili z prędkością itd ale bez przesady!!! Nie usprawiedliwiam motocyklistów który jeżdżą w ten sposób bo jest to rzeczą oczywistą iż tak po prostu nie można!<br><hr>klimek2
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Z pewnością policjant nie strzeliłby do motocyklisty. Broń moim zdaniem posłużyła mu po pierwsze do ewentualnej obrony własnej, po drugie jako straszak, środek przymusu. Nie rozumiem tylko jednego. Interwencja policjanta okazała się skuteczna. Motocykliści złamali tyle przepisów, że z pewnością stracili prawa jazdy. Oczywistym jest, że oprócz własnego życia narazili życie innych uczestników ruchu. Nad kim my tutaj się rozżalamy. Gdyby jechali przepisowo, to nie mieliby żadnych problemów. Przecież to proste. Jeszcze raz gratulacje dla policji. Tak należy walczyć z piratami, przepraszam mordercami drogowymi.<br><hr>GnypekKomentatorzy napisał(a):A jak by się nie zatrzymał to co? Strzelałby do niego?! Chore... Czyli rozumiem, że w tym kraju posiadanie 2 kółek i poruszanie się po drogach jest równoznaczne z byciem kryminalistą najgorszego sortu na którego nakaz zatrzymania nie działa i do którego mierzy się przeładowaną (a widać na filmie że policjant to zrobił) bronią! Rozumiem, przesadzili z prędkością itd ale bez przesady!!! Nie usprawiedliwiam motocyklistów który jeżdżą w ten sposób bo jest to rzeczą oczywistą iż tak po prostu nie można!<br><hr>klimek2<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zgadzam się z Tobą. <br><hr>GnypekKomentatorzy napisał(a):Popieram policjanta. Gdyby motocyklista próbował uciekać, mógłby zareagować od razu, zamiast wdawać się w niebezpieczny pościg. Kolesie robiący z drogi publicznej tor wyścigowy to szkodniki. "Panie władzo, bo ja lubię zapier...ć." Panie motocyklisto, bo ja lubię strzelać. Obaj powinni leżeć w rowie z rękami skutymi na plecach a po 24 godzinach już siedzieć z wyrokami.<br><hr>Werner<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W przypadku zagrożenia życia policjanta lub innego użytkownika ruchu moja odpowiedź brzmi "tak".<br><hr>GnypekKomentatorzy napisał(a):Popieram policjanta. Gdyby motocyklista próbował uciekać, mógłby zareagować od razu, zamiast wdawać się w niebezpieczny pościg. Kolesie robiący z drogi publicznej tor wyścigowy to szkodniki. "Panie władzo, bo ja lubię zapier...ć." Panie motocyklisto, bo ja lubię strzelać. Obaj powinni leżeć w rowie z rękami skutymi na plecach a po 24 godzinach już siedzieć z wyrokami.<br><hr>Werner<br>Komentatorzy napisał(a):Zareagować to znaczy co... zastrzelić? Pogięło cię?<br><hr>kelhorn<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Motocyklisci to nie przestepczy zeby podchodzic do nich z bronia!!!!!!!!! a chociaz jakby uciekl to co?? przeciez to nie powod zeby mial do niego strzelac!! niechc sie zajmia PRAWDZIWYMI bandytami a nie nami!!!!!!!!!!!!!!!!<br><hr>ona
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dlaczego miałby ten drugi motocyklista uciekać !? Przecież NIE JEGO goniła policja - ten motocyklista "zatrzymywany" bronią spokojnie dojechał do miejscowości. Gdyby uciekał, to mógł zawrócić na długo przed wjazdem do tej miejscowości. <br><hr>addariKomentatorzy napisał(a):Popieram policjanta. Gdyby motocyklista próbował uciekać, mógłby zareagować od razu, zamiast wdawać się w niebezpieczny pościg. Kolesie robiący z drogi publicznej tor wyścigowy to szkodniki. "Panie władzo, bo ja lubię zapier...ć." Panie motocyklisto, bo ja lubię strzelać. Obaj powinni leżeć w rowie z rękami skutymi na plecach a po 24 godzinach już siedzieć z wyrokami.<br><hr>Werner<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tak, tak, popierasz jako motocyklista , ale zapewne latający na motocyklu z takim niebieskim kogutem.<br><hr>addariKomentatorzy napisał(a):W pełni popieram policjantów.I piszę to jako motocyklista.<br><hr>derelict<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
moim zdaniem policjnt stworzyl sytuacje niebezpieczna. ja nie wiem co bym zrobil jakby ktos do mnie zbroni mkerzyl, czy bym przyspieszyl do predkosci sietlnej w strachu i noz kogos potracil czy sparalizowany wjechal w policjanta czy jeszcze co innego... wystarczylo wy iagnac "lizaka" .... moze nast. razem sciane miny rozlozy i granatami bd rzucac<br><hr>DawKun
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
moim zdaniem policjnt stworzyl sytuacje niebezpieczna. ja nie wiem co bym zrobil jakby ktos do mnie zbroni mkerzyl, czy bym przyspieszyl do predkosci sietlnej w strachu i noz kogos potracil czy sparalizowany wjechal w policjanta czy jeszcze co innego... wystarczylo wy iagnac "lizaka" .... moze nast. razem sciane miny rozlozy i granatami bd rzucac<br><hr>DawKun
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości