Co kupić?
• Strona 1 z 1
Co kupić?
Witam jestem pierwszy raz na forum możliwe ze napisałem w złym miejscu dlatego z góry chce przeprosić ale do rzeczy mam 16lat, 61kg i 180cm. Chce kupić sobie motocykl ale cały czas się zastanawiam czy warto kupić zwykły motocykl po drogach czy crossa mieszkam w takim mieście gdzie obok mnie sa pola lasy i nie wiem wkońcu co kupić aha i to byłby mój pierwszy raz na motocyklu wiec z tym idzie ze będę musiał się nauczyć jeździć na pewno nie raz zaliczę glebę aha i raczej gdybym wybral crossa to nie robiłbym zadnego prawka dlatego mam do was pytanie co kupić czy motocykl którym będę jeździł po drodze czy crossa dziękuje za odpowiedz. 

- Maniaczek
- Świeżak
To jest przecież twój wybór. Ja lubię ścigi i mogę ci powiedzieć tylko dlaczego. Ktoś może przedstawi po mnie dlaczego mu cross sprawia frajdę i będziesz miał pogląd. Od dziecka jestem zapatrzony w osiągi na motocyklu. Jednak radzę ci zrobić coś żebyś formalnie jednak miał na wszystko papiery-prawko, jeszcze lepiej (jak masz kasę), żeby wszystko się zgadzało ze stanem faktycznym, rozumiem że interesuje Cię moto 125cc. Posiadam taki i jeśli zaczynasz jeździć to ci starczy. Ważne czy chcesz coś markowego czy chińczyka. Radzę jakąś Hondę,czy Yamahę w 4T jeśli gadamy o sportach, ale to jak mi napiszesz jaki budżet, do czego chcesz go używać to ci napiszę konkretny model i jaką odzież kupić.
Przejdźmy jednak do tego dlaczego osiągi tak ciągną. Otóż przejedziesz się raz tak i jak się zakochasz to nie masz wyjścia-nałóg, czujesz adrenalinę. To jak ze skokami spadochronowymi, wiesz że nie masz pewności, aczkolwiek tu ryzyko jest większe, liczy się to co czujesz. Ja lubie sobie powinklować, to jak wiesz, że zamknąłeś już oponę i zaraz możesz leżeć jak się nie postarasz robi swoje, wracasz do domu szczęśliwy i najlepiej okrężną drogą. Trzeba jednak tu pamiętać, że ulica to nie piaskownica i trzeba myśleć, w domu na ciebie czekają, ciepłego. A na początek mocnego 2T w 125cc bym Ci nie polecał, a coś pokroju Yamaha r125, napisz czego oczekujesz od motocykla, to postaramy Ci się wyjaśnić wszystko i doradzić przy zakupie
A tak w ogóle fajne w tym jeszcze są zloty i jazda w kilka moto z fajnymi ludźmi, to naprawdę uzależnia :p
Przejdźmy jednak do tego dlaczego osiągi tak ciągną. Otóż przejedziesz się raz tak i jak się zakochasz to nie masz wyjścia-nałóg, czujesz adrenalinę. To jak ze skokami spadochronowymi, wiesz że nie masz pewności, aczkolwiek tu ryzyko jest większe, liczy się to co czujesz. Ja lubie sobie powinklować, to jak wiesz, że zamknąłeś już oponę i zaraz możesz leżeć jak się nie postarasz robi swoje, wracasz do domu szczęśliwy i najlepiej okrężną drogą. Trzeba jednak tu pamiętać, że ulica to nie piaskownica i trzeba myśleć, w domu na ciebie czekają, ciepłego. A na początek mocnego 2T w 125cc bym Ci nie polecał, a coś pokroju Yamaha r125, napisz czego oczekujesz od motocykla, to postaramy Ci się wyjaśnić wszystko i doradzić przy zakupie

GÓWNO
- Osty Rider
- Świeżak
rozumiem więc raczej postawie na crossa chciałbym nim jeździć po górkach,lasach akurat takie tereny obok siebie mam no to czemu nie. Wymagam od crossa tego żeby nie był ciężki, i żebym nie musiał się martwić że szybko się zepsuje i wgl dlatego nie chce chinola mój budżet to gdzieś 6000zł na samego crossa a strój i kask kupie albo ja albo rodzice. Więc stroju nie wliczam jeszcze.A tak wgl jeśli cross to na drodze by mnie nie zobaczyli więc nie sądzę by mi było aż tak potrzebne prawko to są dodatkowe koszty.
- Maniaczek
- Świeżak
Crossa zarejestrować nawet nie możesz
Zobacz KTM EXC 125, coś takiego np. http://otomoto.pl/ktm-exc-125-sx-sxf-ex ... 62171.html , ten 10 k kosztuje ale znajdź starszy rocznik. To już jest sprzęt typowo w teren, na ulicy jak się nie będziesz pokazywać mówisz to ok, bo na asfalcie opony i wogóle w tym części schodzą duużo szybciej. Pali to dużo, ale zabawa na pewno nieopisana. Niech się wypowie jeszcze ktoś, kto crossem śmiga bo ja to z tego co wiem, a mało wiem o crossach
Możesz jeszcze popatrzeć na Kawasaki KMX 125, kolega sobie chwali, ma na sprzedaż jak coś 

GÓWNO
- Osty Rider
- Świeżak
Maniaczek napisał(a):(...)ile by mnie kosztowało utrzymanie takiego KTM?
Będę szczery - dużo... Każdy motocykl kosztuje i nigdy nie było to tanie hobby...
Chyba, że bawimy się w chinole... To jest tanie w utrzymaniu...
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
Myślę, że jak masz kase na takie moto to raczej będzie Cię stać, KTM pali z jakieś 7 litrów na setkę, ale to jest zaabaaawa
Myślę że dużo dużo dużo i jeszcze więcej ludzi którzy jeżdżą mot powiedzą Ci że się opłaca 

GÓWNO
- Osty Rider
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości