Aprilia rs 125 olej do silnika/skrzyni | regulacja dozownika
• Strona 2 z 2 • 1, 2
o olej pytałem bo chce wiedziec jaki mam wlac bo stary spuscilem ale trochce sie porozlewalo i nie wiedzialem ile go bylo.... co do silnika to go wymontowalem i zawiozlem do goscia ktory siedzu tylko przy motorach.... tylko koszty beda duze... ale trudno... dzieki za pomoc.... pozdrawiam
a wiecie moze gdzie mozna dostac jakies czesci do tych aprili ??? w wlkp najlepiej.... albo cos wysylkowo ... ????
edytuj posty.. pozdrawiam kravec
a wiecie moze gdzie mozna dostac jakies czesci do tych aprili ??? w wlkp najlepiej.... albo cos wysylkowo ... ????
edytuj posty.. pozdrawiam kravec
Tomek M
- talerz1111
- Świeżak
ja do swojej skrzyni wlałem shella za 31zł?? i u mniekorek jest po lewej stronie
a do dozownika nic nie leje
wole robic mieszanke a co do regulacji pobieranego oleju z podajnika po prawej stronie obok silnika u mnie to jest taki plastik odkrecasz go i so tam 2 linki jedna od gazu jak podkrecasz rusza sie tam takie cus i dozuje powinno razem z linko gazu chodzic a jak jest zawieszone na druciku czy co zeby ciogle dawalo oleju na maxa przestaw to
tak sie robi jak silnik zajechany ma lepsze smarowanie żeby nie było widac i słychać ze silnik płacze ;/ uważaj na takie cos jak silnik albo smrodzi strasznie i obrotów nie łapie

a do dozownika nic nie leje

wole robic mieszanke a co do regulacji pobieranego oleju z podajnika po prawej stronie obok silnika u mnie to jest taki plastik odkrecasz go i so tam 2 linki jedna od gazu jak podkrecasz rusza sie tam takie cus i dozuje powinno razem z linko gazu chodzic a jak jest zawieszone na druciku czy co zeby ciogle dawalo oleju na maxa przestaw to
tak sie robi jak silnik zajechany ma lepsze smarowanie żeby nie było widac i słychać ze silnik płacze ;/ uważaj na takie cos jak silnik albo smrodzi strasznie i obrotów nie łapie
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
U mnie strasznie sie zasrywa RS olejem znaczy sie moze byc problem dozownika a nie elektrozaworu?. Jak wyjalem zawor to coly w mazi byl ;/. Elektrozawor chodzi ,ale nie wiem cyz to to czy nie to.
MYsle tez robic miesznke i wtedy sprawidz.c i tez sprawdzic na otwartym zaworze (poprostu zaslepic otwor blasza - miejsce elektrozaworu i zobaczyc jak idzie). Sprawdze te miejsce w dozowniku, bo silnik po kupnie byl do remontu i moze poprzedni wlasciciel taki paten tak mowisz zrobil.
MYsle tez robic miesznke i wtedy sprawidz.c i tez sprawdzic na otwartym zaworze (poprostu zaslepic otwor blasza - miejsce elektrozaworu i zobaczyc jak idzie). Sprawdze te miejsce w dozowniku, bo silnik po kupnie byl do remontu i moze poprzedni wlasciciel taki paten tak mowisz zrobil.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
MeeHau napisał(a):mam pytanie co do oleju do silnika, chcialbym lac castrola ale nie moge znalezc tego Racing 1, u mnie w sklepie jest tylko Castrol Power1 TTS Fully Synthetic 2T, a sprzedawca nie byl wstanie mi pomoc, jest miedzy nimi jakas roznica ?
CHLOPAKU ! Castrol Racing 2T to olej do dozownik, czyli wlewasz pod siedzenie, a dozownik robi mieszanke. Jesli chodzi Ci o olej, ktory lejesz za prawa owiewke, to chyba nie ma Castrol'a. Kup Motul 75w90.
Jesli nie dostaniesz motula, moze to byc obojetnie jaki olej, byle o gestosci 75W90 ;d
Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
witam napisze tu bo nie chce zakladac nowego tematu jak by co to prosze o przeniesienie. Chodzi o to ze po 1. rano nie chcial zapalić z kopki no to na pych później palił od pierwszego. 2. zrobiłem 25 km po leśnych błotkach i go zgasilem na chwile , po odpaleniu wrzucam jedynkę, a on mi ciągnie na sprzęgle biegi na postoju tez trochę ciężko wchodzili nie mówiąc o znalezieniu luzu. Raczej bedzie sprzęgło ap. I teraz prosze o poradę co mam zrobić-sprawdzic to jest pierwesze moje moto i chciał bym go sam naprawić ale jestem zielony kompletnie no ale lubie grzebać
webster
- webster81
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości