cross/enduro 125/250 2T czy 450 4T
• Strona 1 z 1
cross/enduro 125/250 2T czy 450 4T
witam . mam zamiar kupic pierwsze enduro/cross (wczesniej jezdzilem 125 DT) . motor bedzie sluzyl glownie do jazdy po lesie i po jakis malych gorkach i ogolnie gruntowe drogi(ale tam gdzie mozna sie nawet bujnac
ii ktory byscie mi polecili ?kwota okolo 4tys(wiem ze rewelacji moze nie kupie ale wyglad mnie bardzo nie interesuje tylko chodzi mi o moc/spalanie/sprawnosc/wytrzymalosc . oczywiscie uzywany i w tych pieniadzach to pewnie tak do 2000r podejrzewam. ogolnie jakies male pojecie o mechanice mam. ktory byscie mi polecili ?125/250 2T czy moze 450 4T? chociaz 450 raczej odpada bo za te pieniadze to nie wiem czy kupie . bardziej zalezy mi zeby motor ciagnal na nizszych obrotach ale v-max tez nie najgorszy.zastanawiam sie nad enduro bo tam sa swiatla a mi beda potrzebne bo jazda wieczorem i w zimie ...a czy da sie dorobic swiatla do fullcrosa?(bez czegos takiego ze akumulator i do swiatel bo gdzie ladowanie ? jesli 125 to myslalem nad rozwiazaniem z tym zaworem wydechowym YPVS lub ATAC czy jak tam sie to nazywa bo wtedy juz kolo 30KM jest...jak to jest z 125 a 250 w 2T? zywotnosc/spalanie/moc/koszt naprawy.. bo z tego co sie orientuje to koszt naprawy takiej 125 to do tysiaca max(przewaznie kolo 700-800zl) a spalanie to roznie ale srednio kolo 8l . moto bez papierow moze byc . jakie polecacie ze 125 a 250 ? ze 125 myslalem nad:DT,MTX,CRM (kawasaki to slyszalem ze duzo pala nawet z 10l a KTM to dosyc drogie). dodam ze mam mozliwosc kupna honda mtx 83r ATAC z papierami(niezarejestrowana ale przygotowana) po remoncie elektryka sprawna naped tez za 2600zl co wy nato ?mam tez mozliwosc ze jakis "znajomy znajomego"cos przylatwi za granica tzn sciagnie z niemiec np (sciagnie lub trzeba bedzie jechac ale moze sie oplacic -jestem z podkarpacia koszt transportu w obie okolo do 500zl takze jakby cena byla dobra to sie oplaca bo jak kupie moto taniej za tysiaca a dam 500zl na transport to i tak jestem do przodu a lepszy stan bo nowszy itp . jakie moto polecacie ?a sie rozpisalem
sorki

- fh1216
- Świeżak
masz dział offroad
poczytaj i potem zadaj tam pytanie
zamykam
poczytaj i potem zadaj tam pytanie
zamykam
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości