WORD
• Strona 1 z 1
WORD
Witajcie, niedawno zdawałem egzamin praktyczny na PJ i zastanawia mnie taka jedna sprawa...
Czy motocykl 125 (kat. A1) Może mieć tylko podstawkę centralną? I czy jeśli motocykl ma i boczną i centralną to na egzaminie obowiązkowe jest postawienie na centralnej?
Czy motocykl 125 (kat. A1) Może mieć tylko podstawkę centralną? I czy jeśli motocykl ma i boczną i centralną to na egzaminie obowiązkowe jest postawienie na centralnej?
- infermus
- Świeżak
Niestety nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, ale poszukaj numeru do swojego word i spytaj, może Ci powiedzą.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
Samą centralną? Raczej nie, przynajmniej ja się z czymś takim jeszcze nie spotkałem.
Jeżeli ma boczną i centralną? Nie powinni wymagać stawiania na centralkę, bo zazwyczaj służy ona jako podstawka serwisowa, która ma ułatwić pewne czynności przy motocyklu, jak smarowanie łańcucha etc. Stopką roboczą pozostaje nadal stopka boczna. Z drugiej strony, nie wiem jak jest z obsługą danego motocykla, bo na przykład w FZS-ie poziom oleju i naciąg łańcucha wg. serwisówki sprawdza się na podstawce centralnej właśnie, a znowu sprawdzenie stanu tychże elementów wchodzi w "obsługę pojazdu" na egzaminie
. W OSK, w której robiłeś kurs powinni Ci udzielić takiej informacji, w innym wypadku nie można powiedzieć, że przygotowali Cię do egzaminu 
Jeżeli ma boczną i centralną? Nie powinni wymagać stawiania na centralkę, bo zazwyczaj służy ona jako podstawka serwisowa, która ma ułatwić pewne czynności przy motocyklu, jak smarowanie łańcucha etc. Stopką roboczą pozostaje nadal stopka boczna. Z drugiej strony, nie wiem jak jest z obsługą danego motocykla, bo na przykład w FZS-ie poziom oleju i naciąg łańcucha wg. serwisówki sprawdza się na podstawce centralnej właśnie, a znowu sprawdzenie stanu tychże elementów wchodzi w "obsługę pojazdu" na egzaminie

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość