Wypadek Na crossie 200 cm
• Strona 1 z 1
Wypadek Na crossie 200 cm
Witam miałem ostatnio wypadek na crossie 200cm bez mozliwosci zarejestrowania chodzi o to ze jechałem na polnej drodze zazuciło mnie i nestety lewa reka wpadła mi w zębatke i mam amputowanego jednego palca a drugi uszkodzony a więc chodzi mi o to czy dostane odszkodowanie i czy będą potrzebne papiery do motoru czy nie Proszę o szybko odpowiedz i z góry dziękuje
- pemolex12
- Świeżak
Z tym NW tez nie tak prosto. Bo niby ktore?
NW "cywilne" - zazwyczaj nie placi za szkody powstale w ruchu drogowym.
NW motocykla - moto nie bylo zarejestrowane i poruszalo sie po drodze publicznej. Do tego niewiadomo, czy kierujacy mial uprawnienia.
NW sportowe (o ile takie istnialo) - moto poruszalo sie po drodze publicznej.
Do tego najprawdopodobniej ubezpieczyciel bedzie udowadnial lekkomyslnosc, niedbalstwo lub zamiar.
Nie ma czegos takiego. Moze byc droga twarda lub gruntowa, ewentualnie teren prywatny. Na dwoch pierwszych obowiazuje kodeks drogowy.
NW "cywilne" - zazwyczaj nie placi za szkody powstale w ruchu drogowym.
NW motocykla - moto nie bylo zarejestrowane i poruszalo sie po drodze publicznej. Do tego niewiadomo, czy kierujacy mial uprawnienia.
NW sportowe (o ile takie istnialo) - moto poruszalo sie po drodze publicznej.
Do tego najprawdopodobniej ubezpieczyciel bedzie udowadnial lekkomyslnosc, niedbalstwo lub zamiar.
pemolex12 napisał(a):jechałem na polnej drodze
Nie ma czegos takiego. Moze byc droga twarda lub gruntowa, ewentualnie teren prywatny. Na dwoch pierwszych obowiazuje kodeks drogowy.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
Fugu napisał(a):pemolex12 napisał(a):jechałem na polnej drodze
Czyli taka dróżka wyjeżdżona przez ciągniki dojeżdżające na pola, chyba wiadomo o co chodzi? Głupio się czepiać o niezbyt precyzyjne słownictwo, skoro samemu nie chcę się nawet używać znaków diakrytycznych, tym bardziej, że na forum porozumiewamy się raczej językiem potocznym

-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Nie do konca wiadomo - bo w zaleznosci od tego czy byla to prywatna drozka wyjezdzona przez ciagnik, czy twarda gruntowa, zmienia sie obraz calosci.
A z znakami diakrytycznycmi - chcial bym, ale nie mam i nie moge doinstalowac, takie policy na kompie. Mam za to w nieograniczonej ilosci "ä", "ö", "ü" oraz "ß".
A z znakami diakrytycznycmi - chcial bym, ale nie mam i nie moge doinstalowac, takie policy na kompie. Mam za to w nieograniczonej ilosci "ä", "ö", "ü" oraz "ß".
-
Fugu - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 18 gości