Offtop dla Vip'ów
Brat sprzedaje k4. Naprawdę jest w dobrym stanie. Wszystko co trzeba jest zrobione. Jedynie nie wiem jak oponki bo nie patrzyłem jak byłem w domu.
Klamki nowki titax 1000pln. Odwazniki kierownicy R&G. Wydech Micron. Alarm Datool. Przebieg ponad 30k km.
Wszystko na tip top nie wiem jak oponki ale tak to cacy.
http://tablica.pl/oferta/suzuki-gsxr-75 ... 3d3245720c
Klamki nowki titax 1000pln. Odwazniki kierownicy R&G. Wydech Micron. Alarm Datool. Przebieg ponad 30k km.
Wszystko na tip top nie wiem jak oponki ale tak to cacy.
http://tablica.pl/oferta/suzuki-gsxr-75 ... 3d3245720c
-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
Gumis- piszę tutaj żeby już tam nie spamować.
Góra Kamieńsk- pod Bełchatowem. Masz jakieś 100km z Katowic. Tyle że jak szukasz konkretniejszych stoków to ten będzie za słaby. Z drugiej strony pojeździć się da, tanio jest, i w centrum Polski.
Masz jakieś miejsca godne polecenia na tygodniowy wyjazd? Bez jakiegoś kosmosu bo jestem tak naprawdę po jednym sezonie, ale jakoś tam sobie radzę. W ubiegłym roku byliśmy w Karpaczu- było ok, ale w sumie tylko na Śnieżce, bo Biały Jar to było 20 minut w kolejce i 3 minuty jazdy. Myślałem o Czarnej Górze, albo Zieleńcu. Ma ktoś jakieś doświadczenia?
Góra Kamieńsk- pod Bełchatowem. Masz jakieś 100km z Katowic. Tyle że jak szukasz konkretniejszych stoków to ten będzie za słaby. Z drugiej strony pojeździć się da, tanio jest, i w centrum Polski.
Masz jakieś miejsca godne polecenia na tygodniowy wyjazd? Bez jakiegoś kosmosu bo jestem tak naprawdę po jednym sezonie, ale jakoś tam sobie radzę. W ubiegłym roku byliśmy w Karpaczu- było ok, ale w sumie tylko na Śnieżce, bo Biały Jar to było 20 minut w kolejce i 3 minuty jazdy. Myślałem o Czarnej Górze, albo Zieleńcu. Ma ktoś jakieś doświadczenia?
-
kravec - Administrator
Jak nie chcesz stać w kolejkach, jak nie chcesz przepłacać za karnety, płatne parkingi, płatne wc i wode 0,5l za 8zł to odpuść sobie stoki w Polsce
jak chcesz polatać to nie ma lepszego miejsca niż Słowacja. Ja w górki mam ok 80km z Katowic do Wisły, Zywca, Istebnej, itp...Ale wolę dołożyć 20km bo tyle dalej mam na Słowację i pojechać na Wielką Raczę. Tam nie stoisz w kolejkach, tras jest tyle, że KAŻDY coś dla siebie znajdzie, począwszy od oślej łączki a na strasach FISowskich kończąc. Cenowo? Za tak przygotowany stok, za takie warunki jazdy i za brak kolejek, oraz za samą jazdę gdzie nie musisz okręcać głowy o 360st i bać się, że na stoku jest tyle ludzi, że nie masz dla siebie wolnego miejsca, to jest tam cenowo jak u nas, albo nawet taniej, bo nie płacisz za wc, parkingi, a jedzenie w lokalu pod stokiem jest w takiej cenie jak w zwykłym lokalu. Więc radzę dołożyć 30min jazdy a nie będziesz żałował. Przygotowanie tamtejszych stoków to istna bajka. Szerokie i długie trasy o różnym stopniu trudności. A odległość od Katowic niewielka. Jak w zeszłym sezonie startowałem z domu o 6, to koło 8 byłem na miejscu i miałem cały dzień jazdy.
Polskie stoi sobie odpuść bo u nas infrastruktura narciarska nie istnieje, u nas jest ZAJEBIŚCIE drogo, mega kolejki a stoki są nie dość, że nieprzygotowane pod taką liczbę narciarzy, to poziom inwestycji u nas nie zmienił się od 20 lat.

Polskie stoi sobie odpuść bo u nas infrastruktura narciarska nie istnieje, u nas jest ZAJEBIŚCIE drogo, mega kolejki a stoki są nie dość, że nieprzygotowane pod taką liczbę narciarzy, to poziom inwestycji u nas nie zmienił się od 20 lat.
-
gumis - VIP Ścigacz.pl
Obawiam się trochę wyjazdu poza granice pod kątem technicznym- nie dysponujemy ze znajomymi autami z większym prześwitem, 4x4 i odpowiednimi umiejętnościami. A jestem typem kierowcy zachowawczego w takich sprawach. Znowu nie pojadę ojca Pajero na oponach na błoto/piach bo to zimą w ogóle trakcji nie ma.
Choć na tą Wielką Raczę mam 320km niby tylko. Jak tam z dojazdem od Katowic jest? I jak z dogadywaniem się ze Słowakami? Przykładowe ceny skipassów, noclegu itd?
Choć na tą Wielką Raczę mam 320km niby tylko. Jak tam z dojazdem od Katowic jest? I jak z dogadywaniem się ze Słowakami? Przykładowe ceny skipassów, noclegu itd?
-
kravec - Administrator
Rok temu jechałem tam moją Pandą, a wcześniej Citroenem C3 i nie miałem problemów z podjazdem pod stok. Tam w zimę drogi są dobrze utrzymane. Z dojazdem nie będzie żadnego problemu, bo to praktycznie zaraz za granicą z Polską. Jakieś 20km od granicy. A z tego co widzę na gogle.maps Z Pabianic do Wielkiej Raczy jest 200km, więc albo nie o te Pabianice mi chodziło, albo nie wiem czemu nadkładasz 120km?
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Ścigacz.pl
Pod Łodzią. Te drugie Pabianice są gdzieś na śląsku i to generalnie wieś chyba jest
To alfą moją czy s-maxem też powinno dać radę. W sumie jak będzie masakra to i w Polsce tak będzie. Tam jak najlepiej jechać? Katowice- Żywiec- Wielka Racza? Tam w okolicach Żywca nie ma kichy zimą?
Coś sobie wstępnie popatrzymy z dziewczyną, zobaczymy jak się określą znajomi, jak studia itd.
Jakbym trochę lepiej ogarnął temat to może i na czymś dla przedszkolaków w snowpraku się spróbuję

To alfą moją czy s-maxem też powinno dać radę. W sumie jak będzie masakra to i w Polsce tak będzie. Tam jak najlepiej jechać? Katowice- Żywiec- Wielka Racza? Tam w okolicach Żywca nie ma kichy zimą?
Coś sobie wstępnie popatrzymy z dziewczyną, zobaczymy jak się określą znajomi, jak studia itd.
Jakbym trochę lepiej ogarnął temat to może i na czymś dla przedszkolaków w snowpraku się spróbuję

-
kravec - Administrator
Żywiec -> Milówka -> Zwardoń potem na Słowacji -> Skalite.
Nawigacja wam się przyda. Przed wjazdem na Słowację radzę wykupić winietkę, bo czasem możecie wskoczyć na jakąś autostradę, a tam mandat to przykra sprawa
Nawigacja wam się przyda. Przed wjazdem na Słowację radzę wykupić winietkę, bo czasem możecie wskoczyć na jakąś autostradę, a tam mandat to przykra sprawa

SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Ścigacz.pl
Jak przez mgłę. Z tego co widzę, to ze starej ekipy zostało tylu ludzi, że można policzyć na palcach jednej ręki.
-
gumis - VIP Ścigacz.pl
Vergon brat nie udziela sie na forach. Mozesz wrzucać. Pzdr
YZF to juz dawno sie nie udziela... Mądrze gadał.
YZF to juz dawno sie nie udziela... Mądrze gadał.
-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
Panowie szukam jakiegoś motocykla dla siebie, coś sportowego do 10tyś. Macie może coś godnego polecenia?
-
gumis - VIP Ścigacz.pl
636-2003
Gixer k1/k2- 750/1000 ale ciężko uszanowaną sztukę znaleźć
no i nieśmiertelne sc33 lub 929. to chyba wszystko co można znaleźć sensownego do 10k...
sam teraz szukam moto i generalnie martwi mnie to że poza 636, która o zgrozo nie jest litrem (co mnie najbardziej odpycha) ciężko znaleźć jakąś w miarę nowoczesną konstrukcję, czy gixery czy cbrki do 10k to już niestety zabytki :/
Gixer k1/k2- 750/1000 ale ciężko uszanowaną sztukę znaleźć
no i nieśmiertelne sc33 lub 929. to chyba wszystko co można znaleźć sensownego do 10k...
sam teraz szukam moto i generalnie martwi mnie to że poza 636, która o zgrozo nie jest litrem (co mnie najbardziej odpycha) ciężko znaleźć jakąś w miarę nowoczesną konstrukcję, czy gixery czy cbrki do 10k to już niestety zabytki :/
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
temat jest taki że mój mózg ma jakąś wadę i nie zapamiętuje imion :/ zabrałem dzisiaj jedną nieznajomą pannę z Łodzi do PT i z całej bajery zapamiętałem tylko że kończyła ww kierunek na UŁ, może dlatego że lało jak cholera a ja skupiałem się na drodze... numeru tel nie brałem bo mam już narzeczoną więc bez sensu sobie lewe tematy w życie wpie***ć bo wiecej z tego problemów niż pożytku, ale chciałem obadać typiarę na fb z czystej ciekawości 

DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
melvin napisał(a):temat jest taki że mój mózg ma jakąś wadę i nie zapamiętuje imion :/ zabrałem dzisiaj jedną nieznajomą pannę z Łodzi do PT i z całej bajery zapamiętałem tylko że kończyła ww kierunek na UŁ, może dlatego że lało jak cholera a ja skupiałem się na drodze... numeru tel nie brałem bo mam już narzeczoną więc bez sensu sobie lewe tematy w życie wpie***ć bo wiecej z tego problemów niż pożytku, ale chciałem obadać typiarę na fb z czystej ciekawości
To jak każdy mózg, na mnie działa dodanie zdania "...ale i tak nie zapamiętasz". I pamiętasz w momencie.
Ja powiem tylko, że ma zablokowaną galerię, śpij spokojnie

Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator