Suzuki Rm125
• Strona 1 z 1
Suzuki Rm125
Witam, niedawno kupiłem Suzuki Rm125, i do tej pory czekałem na nowy napęd, założyłem i chciałem się przejechać, ale nie chciała odpalić, no to spuściłem te paliwo co było już w niej zalane przed zakupem, i wydaję mi się że to jest czysta benzyna,bo nie jest zabarwiona na czerwono ani nic,a i dodam jeszcze że przed wymianą zrobiłem na tym paliwie około 7km.
- dawid277
- Świeżak
Nie koniecznie musi być czerwona, zależy od oleju. Czysta ma kolor taki słomkowy.. jeśli inny to wiesz ze jest w niej olej
. Ewnetualnie wsadź kawałek papieru i poczekaj aż wyschnie, jak bedzie tłusty to wiesz że tam jest olej. Albo po prostu wlej nową już z mieszanką. Poza tym wątpie że bez oleju zrobiłbyś te 7 km.

-
Qcyq - Świeżak
tzn wiesz, jak spusciłes paliwo z baku, to ono powinno byc czyste. przeciez olej jest dozowany w czasie jaqzdy chyba, nie? u mnie paliwo leje osobno, a olej do osobnego zbiornika. potem dozownik podeje olej i powstaje mieszanka. nie tak to sie dzieje? sprAWDZ moze kolejno, czy gaznik dostaje paliwo, sprawdz dysze paliwowa, swiece, czy jest iskra i czy gaznik dostaje powietrze. mialem tak w innym motocyklu, byla zapchana dysza paliwa.
- AndrzejGa
- Świeżak
tak, masz racje, robi sie tez mieszanke w baku, tylko myslalem ze moze kolega ma swoja rm-ke z dozownikiem oleju. w japoncach czestolalo sie wlasnie benzyne do baku a olej do dozownika. pozdrawiam, andrzej
- AndrzejGa
- Świeżak
wyczynowki nigdy nie mialy czegos takiego jak dozownik
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
a o czym ja pisalem ? osobny zbiornik czy dozownik to o tym samym mowa. i nie spotkalem zadnej wyczynowki z takim czyms. nie porównuj rm fo np. dt
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość