Zobacz wątek - piaggio zip fast rider, zgasl i nie odpali

piaggio zip fast rider, zgasl i nie odpali

i inne małe pojemności
_________

Moderatorzy: Walenty, Movi, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, Lovtza, Terror, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, Boshi, rosa, MarSen

piaggio zip fast rider, zgasl i nie odpali

Postprzez spidi123 » 24/9/2014, 17:49

normalnie sb chodzil na wolnych obrotach, strzelil i zgasl, co to moze byc ?
dodam jeszcze ze po tym strzelal mniej wiecej co 3 kopniecia i nie odpalil za nic... juz nie strzela ale dalej nie odpala
spidi123
Świeżak
 
Posty: 44
Dołączył(a): 12/10/2013, 09:56


Postprzez Arniacz » 24/9/2014, 18:54

Sprawdź gaźnik czy nie jest zapchany, zmień filtr paliwa (max 4zl). Jeśli to nie pomorze sprawdź czy jest iskra (jak nie ma to zmień świece a jak dalej nie będzie zmień kabel wm z fajka). Ostatecznie może być moduł spalony pożycz od jakiegoś kolegi i sprawdź.
Arniacz
Świeżak
 
Posty: 11
Dołączył(a): 10/2/2014, 15:36
Lokalizacja: Okolice Koszalina

Postprzez spidi123 » 30/9/2014, 11:51

no wiec paliwo dochodzi, cala swieca mokra, iskra jak byk... no wiec nwm co mu jest, teorytecznie powinien zagadac
l
spidi123
Świeżak
 
Posty: 44
Dołączył(a): 12/10/2013, 09:56

Postprzez fablitto » 2/10/2014, 14:52

sprawdż czy ma kompresje bo morze pierścienie ci pękły
fablitto
Świeżak
 
Posty: 64
Dołączył(a): 29/1/2014, 23:44
Lokalizacja: Poland

Postprzez spidi123 » 3/10/2014, 16:46

No wiec pierscienie nie pekly ale ulamala sie mala czesc tloka, gorna krawedz, taki maly wżer... To tego wina?
spidi123
Świeżak
 
Posty: 44
Dołączył(a): 12/10/2013, 09:56

Postprzez spidi123 » 4/10/2014, 17:32

No wiec to byla tego wina...
spidi123
Świeżak
 
Posty: 44
Dołączył(a): 12/10/2013, 09:56

Postprzez spidi123 » 6/10/2014, 13:25

Pojawil sie, a wlasciwie juz byl wczesniej ten problem, polega na tym ze silnik przerywa i nie chce wejsc na wyzsze obroty (rezo) , natomiast czym dluzej jezdze to lepiej wchodzi na obroty ale jak mu sie da caly gaz to przerywa, i nie chce wchodzic na obroty , ale to tylko na wyzszych obrotach... Dodam jeszcze ze po jakiejs 30 minutowej jezdzie po lekkim wyregulowaniu gaznika chodzi tak wlasnie jak to opisalem a po zgaszeniu silnika na 5minut juz chodzi duzo gorzej ale jakby znowu powoli sie rozkrecal... Co mu jest ? Aa np jeszcze wczoraj wgl nie bylo mowy zeby sie wkrecil tak na rezo jak dzisiaj i duzo bardziej przerywal
spidi123
Świeżak
 
Posty: 44
Dołączył(a): 12/10/2013, 09:56

Postprzez spidi123 » 6/10/2014, 19:54

Doszlo do tego prawie ze brak reakcji na gaz na zimnym silniku, bylo to po jakims ok 40minutowym postoju, bo po nocy bylo normalnie, dodam ze skuterek jezdzi na kole, czy to moze byc przyczyną w jakims stopniu?
spidi123
Świeżak
 
Posty: 44
Dołączył(a): 12/10/2013, 09:56



Powrót do Motorowery do 50 ccm



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości




na gr