Kat. B1 + B na 125cc
• Strona 1 z 1
Kat. B1 + B na 125cc
Witam.
Jestem tutaj nowy i mam pytanie w związku z tym że wchodzą w życie nowe przepisy na temat motorków do 125cc. Warunkiem jeżdżenia takim motorkiem jest to iż trzeba posiadać prawko kat. B co najmniej 3 lata i tu kieruje moje pytanie : Czy kiedy mam prawo jazdy kat. B1 przez dwa lata a następnie rok kat. B to też łapie się pod te przepisy ? Nigdzie nie moge znaleźć odpowiedzi na to pytanie a B1 to praktycznie to samo co B dlatego zastanawiam się czy także mogę legalnie przesiąść się na 125. Jeśli ktoś ma info na ten temat to proszę o jak najszybszą odpowiedź. Z góry dziękuję i pozdrawiam : )
Dział prawo // Boshi
Jestem tutaj nowy i mam pytanie w związku z tym że wchodzą w życie nowe przepisy na temat motorków do 125cc. Warunkiem jeżdżenia takim motorkiem jest to iż trzeba posiadać prawko kat. B co najmniej 3 lata i tu kieruje moje pytanie : Czy kiedy mam prawo jazdy kat. B1 przez dwa lata a następnie rok kat. B to też łapie się pod te przepisy ? Nigdzie nie moge znaleźć odpowiedzi na to pytanie a B1 to praktycznie to samo co B dlatego zastanawiam się czy także mogę legalnie przesiąść się na 125. Jeśli ktoś ma info na ten temat to proszę o jak najszybszą odpowiedź. Z góry dziękuję i pozdrawiam : )
Dział prawo // Boshi
- Kalu195
- Świeżak
Re: Kat. B1 + B na 125cc
Sam sobie odpowiedziales na pytanie:
Na prawku, obok kat. B masz wbita date. Od tej daty liczysz trzy lata.
Kalu195 napisał(a):Warunkiem jeżdżenia takim motorkiem jest to iż trzeba posiadać prawko kat. B co najmniej 3 lata...
Na prawku, obok kat. B masz wbita date. Od tej daty liczysz trzy lata.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości